Nieuws

NSE 2024: Mooie scores op studiebegeleiding, sfeer en docenten

28 mei, 2024 3 Minuten Onderwijs

Thomas More Hogeschool heeft dit jaar weer mooie scores behaald in de Nationale Studenten Enquête (NSE) 2024. Deze jaarlijkse evaluatie meet hoe tevreden studenten zijn over hun opleiding. De resultaten geven ons waardevolle inzichten waarmee we ons onderwijs en onze onderwijsomgeving kunnen blijven verbeteren. Onze studenten geven vooral hoge cijfers aan de studiebegeleiding, de inclusieve sfeer op de pabo en de deskundigheid van onze docenten. Hiermee scoren we op 30 van de 50 punten significant hoger dan het landelijke gemiddelde pabo’s. En daar zijn we natuurlijk blij mee!

Algemene tevredenheid over onze pabo-opleiding

Als zelfstandige pabo zetten wij de professionele en persoonlijke ontwikkeling van studenten tot leerkracht basisonderwijs centraal. En dat loont. Studenten zijn tevreden over de inhoud van de opleiding en de aansluiting op de beroepspraktijk.

NSE 2024 - opleiding in het algemeen

Thuis voelen bij Thomas More Hogeschool

Hoe je je voelt op je hogeschool is misschien wel net zo belangrijk als de inhoud van de opleiding. Voel je je vertrouwd, veilig en gehoord? Onze studenten voelen zich prettig binnen onze community. Ze geven de sfeer op de opleiding hoge cijfers, voelen zich thuis en gehoord.

NSE 2024 sfeer op de opleiding NSE| 2024 voel me thuis op de opleiding NSE 2024 opleiding staat open voor feedback

Docenten

Een deel van jouw studiesucces wordt bepaald door de docenten. Zijn docenten inhoudelijk deskundig, voel je je vrij om vragen te stellen en zijn ze betrokken? De waardering voor onze docenten blijkt uit de volgende cijfers.

NSE 2024 docenten zijn deskundig NSE 2024 docenten zorgen ervoor dat het prettig is vragen te stellen NSE 2024 docenten zijn betrokken

Studiebegeleiding

Een mooie stijger ten opzichte van vorig jaar zijn de resultaten op het thema Studiebegeleiding. Hiermee scoren we op de landelijke benchmark pabo’s. We vinden het belangrijk dat je altijd weet waar je met je vragen terecht kunt en dat je goed geholpen wordt. Daarom krijg je bij ons een studieloopbaancoach en staan onze decanen en studentenwelzijn team klaar om je te ondersteunen en te begeleiden.

NSE 2024 mogelijkheid tot begeleiding NSE 2024 kwaliteit van de begeleiding

Waardevolle inzichten

We zijn ontzettend blij met alle input. We blijven de positieve punten versterken en met de aandachtspunten gaan we aan de slag. Bekijk hier de NSE 2024 factsheet voor de scores op alle stellingen.

Over de Nationale Studenten Enquête

De Nationale Studenten Enquête (NSE) is een landelijk onderzoek naar studenttevredenheid, uitgevoerd door Stichting Studiekeuze123. Jaarlijks word je als student in het hoger onderwijs uitgenodigd om jouw mening te geven over je opleiding en hogeschool of universiteit. Meer dan 268.000 studenten deden dit jaar mee aan de Nationale Studenten Enquête. De resultaten laten zien hoe tevreden huidige studenten van universiteiten en hogescholen zijn over hun opleiding en onderwijsinstelling. De resultaten zijn beschikbaar op Studiekeuze123.nl, samen met aanvullende objectieve informatie over alle erkende hoger onderwijsopleidingen in Nederland.

Nieuwsgierig geworden?

Ben jij benieuwd geworden naar onze pabo-opleiding, docenten en sfeer bij Thomas More? Kom dan persoonlijk kennismaken met onze hogeschool tijdens een open dag. Want het echte Thomas More gevoel ervaar je het beste in real life!

Schrijf je in

Helaas is het evenement al voorbij. Vind meer evenementen op onze evenementenpagina


Alle evenementen