Nieuws

NSE 2023: Mooie score voor Thomas More Hogeschool

31 mei, 2023 3 Minuten Onderwijs

Thomas More Hogeschool heeft dit jaar mooie scores behaald in de Nationale Studenten Enquête (NSE) 2023. Deze jaarlijkse evaluatie meet hoe tevreden studenten zijn over hun opleiding. De resultaten geven ons waardevolle inzichten waarmee we ons onderwijs en onderwijsomgeving kunnen blijven verbeteren. Onze studenten geven vooral hoge cijfers aan de inhoud van de opleiding, de inclusieve sfeer op de pabo en de deskundigheid van onze docenten. Hiermee scoren we op veel punten significant hoger dan de benchmark pabo’s. En daar zijn we natuurlijk blij mee!

Thomas More studenten heel tevreden

Inhoud en opzet van de opleiding

Als zelfstandige pabo zetten wij de professionele en persoonlijke ontwikkeling van studenten tot leerkracht basisonderwijs centraal. En dat loont. Studenten zijn tevreden over de inhoud van de opleiding en de aansluiting van de inhoud bij actuele ontwikkelingen.

NSE 2023 algemene tevredenheid pabo opleiding Thomas More Hogeschool NSE 2023 inhoud van de pabo opleiding Thomas More Hogeschool NSE 2023 aansluiting van de inhoud bij ontwikkelingen Thomas More Hogeschool

Sfeer bij Thomas More Hogeschool

De sfeer op je hogeschool is misschien wel net zo belangrijk als de inhoud van de opleiding. Voel je je vertrouwd en veilig? Heb je het naar je zin? Onze studenten voelen zich prettig binnen onze community. Ze geven de sfeer op de opleiding hoge cijfers, zouden de opleiding nog een keer kiezen en voelen zich veilig om zichzelf te zijn op onze pabo.

NSE 2023 tevredenheid met de sfeer op de pabo Thomas More Hogeschool NSE 2023 opnieuw kiezen voor deze opleiding Thomas More Hogeschool NSE 2023 ik voel me veilig om mezelf te zijn bij Thomas More Hogeschool

Docenten

Een deel van jouw studiesucces wordt bepaald door de docenten. Beschikken docenten over de juiste didactische vaardigheden, zijn ze inhoudelijk deskundig en zijn ze betrokken? Onze docenten scoren boven de landelijke benchmark met gemiddeld een 3,8 op een vijfpuntsschaal. Met als mooi compliment de stelling “De docenten zorgen ervoor dat het prettig is om vragen te stellen” die met een 4,03 beoordeeld wordt.

NSE 2023 docenten zorgen ervoor dat het prettig is om vragen te stellen Thomas More Hogeschool

Waardevolle inzichten

We zijn ontzettend blij met alle input. We blijven de positieve punten versterken en met de aandachtspunten gaan we aan de slag. Bekijk hier de NSE 2023 factsheet voor de scores op alle stellingen.

Over de Nationale Studenten Enquête

De Nationale Studenten Enquête (NSE) is een landelijk onderzoek naar studenttevredenheid, uitgevoerd door Stichting Studiekeuze123. Jaarlijks word je als student in het hoger onderwijs uitgenodigd om jouw mening te geven over je opleiding en hogeschool of universiteit. Meer dan 289.000 studenten deden dit jaar mee aan de Nationale Studenten Enquête. De resultaten laten zien hoe tevreden huidige studenten van universiteiten en hogescholen zijn over hun opleiding en onderwijsinstelling. De resultaten zijn beschikbaar op Studiekeuze123.nl, samen met aanvullende objectieve informatie over alle erkende hoger onderwijsopleidingen in Nederland.

Nieuwsgierig geworden?

Ben jij benieuwd geworden naar onze pabo-opleiding, docenten en sfeer bij Thomas More? Kom dan persoonlijk kennismaken met onze hogeschool tijdens een open dag. Want het echte Thomas More gevoel ervaar je het beste in real life!

Schrijf je in

Helaas is het evenement al voorbij. Vind meer evenementen op onze evenementenpagina


Alle evenementen