Leren in de buitenlucht

Een groene oase, inclusief insectenhotel en miniboomgaard. En dat in hartje Rotterdam: ons Buitenlab. Als je het ons vraagt, hoort de natuur een vaste plek in het onderwijs te hebben. En dat laten we zien met ons unieke buitenlokaal. Hier doe je ervaring uit het werkveld op en wij leren jou dat je vrijwel elke les ook buiten kunt geven.

STIMULEREND

Leerstimulans

Buitenonderwijs stimuleert het leren. Door activiteiten buiten uit te voeren, verhoogt de concentratie en werken kinderen aan hun motorische vaardigheden. Bovendien is dit een veilige ruimte om angsten en belemmeringen te overwinnen.

Elke les kan buiten

Er zijn zoveel vakken die je buiten kunt geven. Denk aan rekenactiviteiten met betrekking tot meten en meetkunde. Of het visueel maken van waterkering bij aardrijkskunde. In ons Buitenlab leer je dat je elk vak buiten kunt geven. Ook drama en muziek hebben hun eigen podium. En voor natuuronderwijs biedt de grote diversiteit aan planten, zaden, vruchten, insecten en vogels in de tuin veel mogelijkheden. Kortom: het Buitenlab draagt bij aan de diversiteit in de stad én zorgt voor diversiteit in het onderwijs.

WERELDWIJSHEID

Noodzakelijk om te leren

Als leerkracht bereid je kinderen voor op hun plaats in de maatschappij. Dat kan vanuit een boek of tablet, maar dat vervangt de werkelijkheid niet. Een buitenleslokaal doet dat wel. Hier ontmoeten kinderen hun omgeving. Ze verwonderen zich over wat ze zien. Deze verwondering draagt bij aan de waardering voor de ruimte waarin ze wonen, werken en leven. Dit is essentieel voor kinderen om op te groeien tot zelfbewuste en eigenzinnige burgers.

Ons buitenlab in werking zien? Kom naar de open dag!

Yes, ik ben erbij