Nieuws

Opnieuw de beste pabo van Rotterdam volgens HBO Keuzegids 2024

12 oktober, 2023 3 Minuten Onderwijs

Thomas More Hogeschool is opnieuw de meest toonaangevende pabo van Rotterdam volgens de HBO Keuzegids 2024. Als klap op de vuurpijl zijn we de trotse nummer twee onder de pabo’s in West-Nederland én hebben we weer een landelijke top tien notering te pakken. De HBO Keuzegids is de enige echt onafhankelijke consumentengids die de kwaliteit van alle opleidingen beoordeelt en vergelijkt.

Dankbaar voor dit resultaat

Onze pabo-opleiding wordt door de Keuzegids beoordeeld met 4 sterren op een vijfpuntsschaal (69/100 punten). Deze score heeft ons dit jaar een prachtige achtste plaats in de landelijke ranking met 44 pabo’s opgeleverd. Net als vorig jaar, bevinden we ons op de tweede plaats van de 13 pabo’s in regio West-Nederland, direct achter Driestar Hogeschool. En worden we gezien als beste pabo van Rotterdam!

In mei 2023 is de Nationale Studenten Enquête (NSE) verschenen. In deze enquête worden studenten bevraagd over hun mening over en ervaring met hun onderwijsinstelling. De resultaten van de NSE worden meegenomen in de ranking in de HBO Keuzegids. Afgelopen jaar bleek uit de NSE dat landelijk gezien HBO studenten kritischer zijn geworden over hun onderwijsinstellingen. Onze studenten bewogen niet mee met deze trend en beloonden ons in de NSE ook al met een mooie score. Lees hier meer over de score van de Nationale Studenten Enquête 2023.

Bovengemiddelde scores voor onze docenten en de voorbereiding op de beroepspraktijk

Wat een compliment voor onze docenten! Zij scoren bovengemiddeld op inhoudelijke en didactische kwaliteiten, begeleiding en betrokkenheid. Ook springt het resultaat op de pijler “Voorbereiding loopbaan” eruit. We scoren boven het landelijk gemiddelde in hoe we jou als student voorbereiden op het beroep.

Ranking leraar basisonderwijs (pabo) - HBO Keuzegids 2024

Over de HBO Keuzegids

De HBO keuzegids is een onafhankelijke beoordeling van alle Nederlandse opleidingen. Voor veel oriënterende studenten vormt de gids een cruciaal uitgangspunt bij het maken van hun studiekeuze. De beoordelingen zijn gebaseerd op feiten, cijfers en prestaties, samengesteld uit gegevens van DUO, studielink, ROA en de Vereniging Hogescholen, gecombineerd met de beoordelingen van studenten op basis van de NSE 2023 (Nationale Studenten Enquête). In de gids zijn 44 pabo’s opgenomen en kan een maximum van 100 punten worden behaald.

Over Thomas More Hogeschool

Thomas More Hogeschool is specialist in het opleiden van leraren voor het basisonderwijs. Met zo’n 1000 studenten zijn we een persoonlijke en innoverende pabo in hartje Rotterdam. We denken niet in hokjes en willen samen met jou scheidslijnen in de samenleving overbruggen door je op te leiden tot een leraar die de toekomstige wereld nodig heeft. Een toekomst waarbij we de wereld beter willen doorgeven aan volgende generaties. Wij durven het anders te doen en bieden een plek waar nieuwe en creatieve ideeën ontstaan en uitdagingen worden getackeld.

Bekijk al onze pabo-opleidingen

Helaas is het evenement al voorbij. Vind meer evenementen op onze evenementenpagina


Alle evenementen

Al onze opleidingen

Er zijn verschillende routes om leerkracht in het basisonderwijs te worden, maar ongeacht jouw persoonlijke situatie, wij hebben een route die bij jou past!

Kom gezellig langs op de volgende open dag