Een goede leerkracht is voorbereid, staat sterk in z’n schoenen en kan omgaan met alle soorten kinderen. Ook moet je een bepaalde basiskennis hebben. Daarom zijn er landelijke toelatingsvoorwaarden voor de pabo. Wij helpen je om je voor te bereiden op de toelatingstoetsen en op de studie.
De belangrijkste info op een rij
Lees hier alle informatie over toelatingstoetsen, ons ondersteuningsaanbod, de Landelijke reken- en wiskundetoets voor de pabo, collegegeld en inschrijven via Studielink.
Heb je een vraag?
Neem contact op met Chantal & MadeleineHoe start je aan de opleiding leraar basisonderwijs?
Als je wilt studeren aan een pabo heb je genoeg basiskennis nodig van de vakken aardrijkskunde, geschiedenis en natuur & techniek. Dat je die kennis in huis hebt, toon je aan door landelijke toelatingstoetsen te maken en te halen. Er zijn uitzonderingen wanneer je deze toetsen niet hoeft te maken. Daarover lees je hier meer.
Ons ondersteuningsprogramma
Jouw succes bij het maken van de toetsen hangt vaak af van de voorbereiding. Om je te helpen hebben we samen met de andere Rotterdamse pabo’s een bijscholingsprogramma samengesteld. Je volgt dan drie keer een cursus waarin je onder begeleiding en met andere studenten oefent met de theorie.
Wil je je liever zelf voorbereiden op de toelatingstoetsen? Ook dat kan. Op www.goedvoorbereidnaardepabo.nl vind je leermaterialen en andere ondersteuningsprogramma’s.
Ondersteuning toelatingstoetsen 2024-2025
Landelijke reken- en wiskundetoets
De Landelijke reken- en wiskundetoets is de verplichte toets die meet of je de basisvaardigheden hebt, die nodig zijn om op de pabo het vak rekenen-wiskunde goed te kunnen volgen. Het is geen toelatingstoets maar wel een toets die iedere pabostudent maakt en behaald moet hebben in het eerste studiejaar. Je wordt onder andere getoetst op hoofdrekenen, meten en meetkunde, informatieverwerking en andere rekenbasisvaardigheden. Je kunt de rekentoets maken voordat je start aan de pabo of tijdens het eerste studiejaar.
21-plus traject
Ook als je niet het benodigde diploma (havo-, vwo-, mbo-4) bezit, kan je in aanmerking komen voor onze pabo-opleiding. Ben je op 1 september van het komende studiejaar 21 jaar of ouder? Doe dan mee met ons 21+-traject.
Collegegeld
Als je gaat studeren, betaal je elk jaar collegegeld. Hoe hoog dat bedrag is, hangt af van je opleidingsvariant (voltijd of deeltijd) en jouw studieloopbaan. De overheid bepaalt jaarlijks de hoogte van het wettelijke collegegeld.
Collegegeld 2024-2025
Inschrijfvoorwaarden 2024-2025
Inschrijven bij pabo Thomas More Hogeschool
Je hebt je keuze voor je toekomstige studie gemaakt en je wil je graag inschrijven voor onze opleiding leraar basisonderwijs! Wat tof! Lees hier hoe je dit goed regelt.
Agenda
Voltijd en deeltijd
19:00 - 20:00 OnlineVoltijd en deeltijd
10:00 - 13:00 RotterdamDeeltijd
18:45 - 21:00 RotterdamVoltijd
09:00 - 14:30 RotterdamMeld je aan voor de open dag
Benieuwd naar jouw reis tot leerkracht bij onze pabo? Ontdek het zelf tijdens de volgende open dag. Onze hogeschool is dan een speelveld van experiences, voorlichtingen, een pabo markt en nog veel meer. Je vindt ons op 300 meter van Rotterdam Centraal Station. Voel je welkom en meld je aan!