100% pabo = 100% focus

Op Thomas More Hogeschool volg je de opleiding pabo (Pedagogische Academie voor basisonderwijs) midden in Rotterdam. Met zo’n 1000 studenten zijn wij een kleinschalige hogeschool waardoor persoonlijk contact en begeleiding op maat mogelijk zijn. We kennen elkaar. Op onze hogeschool vind je geen andere opleidingen. We zijn 100% pabo en daarom nauw betrokken bij actuele beroepsmatige- en maatschappelijke vraagstukken in het onderwijs. Werken in het onderwijs betekent werken in een sector die altijd in beweging is, daarom investeren we veel in onderzoek naar en toepassing van de nieuwste inzichten op het gebied van kennisoverdracht en onderwijs.

COMMUNITY

Hogeschool én een community

Omdat we alleen gefocust zijn op de pabo delen jij en je medestudenten de passie voor het lesgeven en is de drempel om met elkaar  te kletsen, ervaringen te delen en van elkaar te leren laag. Als je bij ons studeert, ontmoet je studenten van alle routes. En ook onderwijsprofessionals en schoolleiders uit het werkveld die zich verder professionaliseren kom je tegen in het gebouw.

Ontdek onze pabo
ONZE MISSIE

Als leraar basisonderwijs maak je het verschil

We zijn een onderwijsgemeenschap van studenten, opleiders, leraren, schoolleiders en onderzoekers. We willen ervoor zorgen dat alle leerlingen in Rotterdam en regio wereldwijze en eigenzinnige onderwijsprofessionals ontmoeten, die geloof hebben in ieder kind en dit nooit opgeven, die er met hart & ziel willen zijn voor kinderen. We geloven in kindkracht, groepskracht, leerkracht en teamkracht en bieden een oefenplaats om, door samen opleiden, onderzoeken en professionaliseren, bij te dragen aan een inclusieve samenleving die mens en natuur hoopvolle perspectieven biedt.

Strategisch plan 2019-2024
Het strategisch beleid voor de jaren 2019-2024.
ONZE VISIE

Persoonlijke en professionele ontwikkeling gaan hand in hand

We zijn ervan overtuigd dat je alleen een goede onderwijsprofessional kunt worden als je je ook als mens ontwikkelt: persoonlijke en professionele ontwikkeling gaan hand in hand. Om met hart & ziel te werken in het onderwijs, om de goede dingen te doen, ook in de ogen van de kinderen, moet je verbonden zijn met je drijfveren van zorg & liefde voor kinderen, het vermogen hebben om open te staan voor wat zich aandient, je eigen mogelijkheden ontdekken en inzetten en weten wat jezelf en de ander geluk brengt.

We dagen iedereen dan ook uit om eerder opgedane kennis en ervaringen, overtuigingen en handelingsrepertoire voortdurend kritisch te onderzoeken, te verrijken en -waar nodig- bij te stellen, om verantwoordelijkheid te nemen voor zichzelf, elkaar en de wereld, ‘het waagstuk van het onderwijs’ aan te gaan, de vraag te stellen wat pedagogisch wenselijk is, de dialoog te zoeken, ook als het spannend is, en met ons handelen bij te dragen aan een wereld waarin iedereen er mag zijn en niemand wordt buitengesloten, waarin we ons verbonden weten en scheidslijnen overbruggen, nieuwsgierig naar hoe het ook of anders zou kunnen, geen gebruikers maar makers van de toekomst, een wereld waarin we extra ondersteuning bieden waar het nodig is en samen kunnen lachen om lichtheid te brengen en nieuw perspectief.

Lees het hele strategische plan 2019-2024

Daarom Thomas More Hogeschool

NR. 1 PABO VAN ROTTERDAM VOLGENS HBO KEUZEGIDS 2023-2024
ALTIJD EEN ROUTE DIE BIJ JE PAST
AANDACHT VOOR JOU ALS UNIEK PERSOON
Schrijf je in bij onze pabo

Samen halen we het maximale uit jouw lerarenopleiding

Als leerkracht heb je een veelzijdig beroep. Je voornaamste taak is lesgeven, maar je bent ook een pedagoog en een belangrijk onderdeel in de groei en ontwikkeling van de kinderen. Tijdens dit leerproces zal geen dag hetzelfde zijn en kun je het verschil maken in iemands leven. Je bent de schakel tussen ouders, kinderen en de school. Deze afwisseling maakt het beroep van leerkracht basisonderwijs zo aantrekkelijk, want je bent veel meer dan alleen een leraar!

Ben jij more than a teacher?

Hoe kijken (oud-)studenten naar hun toffe en leerzame tijd op onze pabo? Hoe zetten zij hun persoonlijke drijfveren in tijdens het lesgeven? Wie zijn zij en wat maakt hen More than a teacher? Deze teachers (to be) delen maar al te graag waarom zij more than a teacher zijn.

Lees alle verhalen