Ben je er aan toe om de stap te zetten naar je droombaan met betekenisvol werk voor kinderen. Of je nu net je diploma/propedeuse hebt behaald en kiest voor de voltijd pabo of het tijd is voor een carrièreswitch en deze deeltijd studie combineert met jouw huidige baan en privésituatie. Er zijn verschillende routes om leerkracht in het basisonderwijs te worden. Ongeacht jouw persoonlijke situatie, wij hebben een route die bij jou past!

Welke opleidingsvariant past bij jouw vooropleiding?

Je hebt een havodiploma

Met een havo diploma kun je in voltijd of deeltijd studeren. Bij een voltijdopleiding volg je in principe elke dag les afgewisseld met stagedagen/weken en zelfstudie. Bij de deeltijd pabo combineer je werken en leren. Je volgt de studie dan naast een baan en hebt meestal les in de avond. De nadruk ligt hier op zelfstudie en stage.

Toelatingstoetsen

Je moet voor de vakken aardrijkskunde, geschiedenis en natuur aantonen dat je voldoet aan de toelatingseisen. Mis je één van deze drie vakken in je profiel? Dan maak je hiervoor een toelatingstoets. In de praktijk houdt dit in dat havoleerlingen meestal één of twee toetsen maken. Meer over de toelatingstoetsen lees je hier.

Voltijd pabo Deeltijd pabo

Je hebt een vwo-diploma

Met een vwo diploma kun je in voltijd of deeltijd studeren. Bij een voltijdopleiding volg je in principe elke dag les afgewisseld met stagedagen/weken en zelfstudie. Met jouw vwo-diploma kom je in aanmerking om de voltijd pabo versneld in 3 jaar af te ronden. Bij de deeltijd pabo combineer je werken en leren. Je volgt de studie dan naast een baan en hebt meestal les in de avond. De nadruk ligt hier op zelfstudie en stage.

Toelatingstoetsen

Met een vwo-diploma hoef je geen toelatingstoetsen te maken.

Voltijd pabo Voltijd pabo 3 jaar Deeltijd pabo

Je hebt een mbo-4-diploma

Met een mbo-4-diploma kun je in voltijd of deeltijd studeren. Bij een voltijdopleiding volg je in principe elke dag les afgewisseld met stagedagen/weken en zelfstudie. Bij de deeltijd pabo combineer je werken en leren. Je volgt de studie dan naast een baan en hebt meestal les in de avond. De nadruk ligt hier op zelfstudie en stage.

Wil je niet de hele pabo-opleiding doen maar modulair je kennis bijspijkeren? Dan is LevelUp misschien wel iets voor jou.

Toelatingstoetsen

Je moet voor de vakken aardrijkskunde, geschiedenis en natuur aantonen dat je voldoet aan de toelatingseisen. Mis je één van deze drie vakken in je profiel? Dan maak je hiervoor een toelatingstoets. In de praktijk houdt dit in dat mbo-studenten meestal drie toelatingstoetsen maken. Meer over de toelatingstoetsen lees je hier.

Voltijd pabo Deeltijd pabo LevelUp

Je hebt een hbo-/wo-propedeuse

Met een hbo-/wo-propedeuse kun je de voltijd pabo in 3 jaar afronden of kies je ervoor om in deeltijd te studeren. Bij een voltijdopleiding volg je in principe elke dag les afgewisseld met stagedagen/weken en zelfstudie. Bij de deeltijd pabo combineer je werken en leren. Je volgt de studie dan naast een baan en hebt meestal les in de avond. De nadruk ligt hier op zelfstudie en stage.

Wil je niet de hele pabo-opleiding doen maar modulair je kennis bijspijkeren? Dan is LevelUp misschien wel iets voor jou.

Toelatingstoetsen

Heb je bij een andere hogeschool of universiteit al je propedeuse voor de pabo behaald? Dan hoef je geen toelatingstoetsen te maken. Heb je een hbo/wo-propedeuse van een andere opleiding? Dan gelden de toelatingsvoorwaarden van je vooropleiding (havo/vwo). Meer over de toelatingstoetsen lees je hier.

Voltijd pabo 3 jaar Deeltijd pabo Verkorte deeltijd (compact) LevelUp

Je hebt een afgeronde hbo-/wo-bachelor of -master

Met een hbo-/wo-bachelor of -master sta je binnen 2 jaar voor de klas. Je kiest tussen een tweejarige deeltijd pabo, zij-instroom of spijkert modulair je kennis bij met het LevelUp compact traject.

Toelatingstoetsen

Met een hbo/wo bachelor diploma kun je altijd starten aan de pabo. Je hoeft geen toelatingstoetsen te maken.

Verkorte deeltijd (compact) Zij-instroom LevelUp

Je hebt een andere vooropleiding

Staat jouw vooropleiding er niet bij? Je kunt bij ons nog steeds je onderwijsbevoegdheid halen door het 21+-traject te starten! Lees hier meer over het 21+-traject.

21+-traject

Daarom kies je voor Thomas More Hogeschool

Beste pabo van Rotterdam volgens HBO Keuzegids 2022
Altijd een route die bij je past
Aandacht voor jou als uniek persoon
Check of onze pabo bij je past

Onze opleidingen

We leiden je op tot een leraar basisonderwijs die het verschil kan maken. Iedere opleidingsvariant kent:

  • een stevige kennisbasis met onder andere pedagogiek, psychologie, reken- en taaldidactiek, kunstzinnige vorming en wereldoriëntatie.
  • veel aandacht voor de ontwikkeling van beroepsvaardigheden zoals het ontwerpen en geven van inspirerende lessen en de begeleiding van kinderen;
  • de uitdaging en mogelijkheid om direct vanaf het begin de theorie toe te passen tijdens de stage;
  • individuele begeleiding om je te ondersteunen bij de studie en jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling.

 

Voltijd pabo

Voltijd pabo

3 of 4 jaar
Tijdens de voltijd opleiding neem je kinderen mee in de wereld van cijfers, letters, muziek, natuur, geschiedenis, aardrijkskunde en nog veel meer. Je loopt vanaf jaar 1 stage. Wat je leert in de opleiding pas je toe in praktijk en de leervragen die je tegenkomt in praktijk neem je mee terug naar de opleiding
Deeltijd pabo

Deeltijd pabo

Flexibel | 2,5 - 4 jaar
In de deeltijd opleiding combineer je werken en leren. Je combineert je opleiding met een baan in het onderwijs, of een baan in een andere sector in combinatie met een stagedag in het onderwijs. Ongeacht jouw persoonlijke situatie, er is altijd een route die bij je past.
Zij-instroom

Zij-instroom

2 jaar
Heb je een afgeronde hbo of wo vooropleiding, ben je al enige tijd aan het werk en wil je nu de overstap maken naar het basisonderwijs? Dan bestaat de mogelijkheid om via het zij-instroomtraject aan het werk te gaan. Je combineert dan een nieuwe baan bij een school(bestuur) met de deeltijdopleiding.
LevelUp

LevelUp

Regulier | Compact
Geen deeltijd pabo volgen, maar wel professionaliseren op pedagogisch en didactisch gebied? Of wil je eerst weten of studeren aan de pabo voor jou wat is, dan kun je met LevelUp losse modules volgen op de flexibele deeltijdpabo. Je kunt je eigen pad uitstippelen en zelf bepalen of je het bij deelcertificaten wil houden of toch liever wil doorstromen naar de flexibele deeltijd pabo. Daarmee werk je doelgericht aan je eigen ontwikkeling en professionalisering .

Heb je een vraag?

Bel of mail ons
Chantal & Madeleine

Chantal & Madeleine

Studentzaken