Voltijd pabo

Leraar Basisonderwijs 4 jaar

In het kort

Ben je klaar voor je droombaan in het basisonderwijs?

Als leerkracht heb je een veelzijdig beroep. Je draagt zorg voor een omgeving waarin kinderen zich happy en gezien voelen. Je geeft les aan kinderen, begeleidt en coacht ze en draagt kennis over. Maar bovenal neem je als leerkracht jezelf mee het klaslokaal in. Jij bent enthousiast en weet kinderen vanuit jouw persoonlijkheid en enthousiasme te inspireren en helpen hun individuele kwaliteiten te ontdekken en hierin te groeien. Je neemt ze mee de wereld in en leert ze de wereld van letters, cijfers, natuur, geschiedenis, aardrijkskunde, muziek, kunst, theater, beweging, techniek, ICT en meer ontdekken. Zo draag jij bij aan het opleiden van de makers van onze toekomst die zorg dragen voor elkaar en onze wereld.

Wanneer je de voltijdopleiding gaat volgen, kun je al over 4 jaar als afgestudeerde leerkracht basisonderwijs voor de klas staan. Vanaf dag 1 van de pabo loop je stage. Als student groei je zo tijdens je opleiding al naar een baan in het basisonderwijs toe. Veel van onze studenten combineren de studie met een (bij)baan in het onderwijs.

Wil jij versneld studeren? Kijk dan of je in aanmerking komt voor de driejarige voltijd variant, misschien is dat iets voor jou. Mocht je liever je studie vanaf de start willen combineren met jouw huidige baan?  Bekijk dan onze deeltijdvarianten.

Voel je welkom op onze events

De opleiding

Studeren in voltijd

De voltijdopleiding bestaat uit een propedeuse-, specialisatie- en een afstudeerfase. Elke fase heeft zijn eigen focus en bouwt logisch op zodat jij je optimaal kunt ontwikkelen als mens en leraar. Je volgt lessen op de pabo, ontmoet elkaar in leerteams fysiek en online, gaat aan de slag met projecten, voert onderzoek uit, kiest een specialisatie en minor en bent vanaf de start van de opleiding in de praktijk voor stage.

Check of onze pabo bij je past

Jouw eerste jaar op de pabo

Tijdens jouw eerste studiejaar op de pabo maak je kennis met de veelzijdigheid van het beroep van leraar, en ook met verschillende typen onderwijs. Je leert jezelf als leraar in opleiding kennen, je verkent hoe het beroep past bij jouw idealen en je maakt kennis met de basisvaardigheden en het leraarschap. Je loopt vanaf het begin van je opleiding stage. Het eerste half jaar leer je de diversiteit aan basisscholen kennen door de oriëntatiestage. De tweede helft van het studiejaar heb je al een eigen vaste stageplek waarbij je naast jouw mentor de juf of meester bent van de groep en al lessen verzorgd. De volgende vakken komen het eerste studiejaar aan bod:

  • Pedagogiek
  • Oriëntatie op de pedagogiek, ontwikkelingspsychologie en basisbehoeften
  • Drama en vertelling
  • ICT en schrijven
  • Wiskunde, gecijferheid en didactiek
  • Meet en meetkunde
  • Aardrijkskunde
  • Geschiedenis
  • Muziek
  • Professionele ontwikkeling
  • Engels Eigen Vaardigheid
  • Project Artscience
  • Gespreksleiding
  • Geestelijke stromingen, filosoferen met kinderen
  • Natuur
  • Taal
  • Thomas More Leergemeenschap
  • Praktijk (stage)

Wat voor leerkracht wil ik zijn?

Het tweede en derde jaar van de pabo noemen we ook wel de hoofdfase van de opleiding. Waar je in het eerste jaar de basis van het lesgeven en de vakken in de vingers kreeg en kennismaakte met het beroep, ga je in deze fase de diepte in. Je krijgt zicht op de gehele leerlijn van de vakken op de basisschool Je leert de leerbehoeftes van een groep en van individuele kinderen in beeld te brengen en te bedienen.

Jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling maken ook een verdiepingsslag door gericht keuzes te maken.  Je kiest in welke vakken je je verder wilt verdiepen en in welke leeftijdsbouw (jonge kind/oude kind) je je specialiseert. Zo word jij steeds meer de leraar die jij wilt zijn.

Wat voor leerkracht ben ik?

In de afstudeerfase van de opleiding draag je al veel verantwoordelijkheid voor het onderwijs tijdens de stages. Je begint de afstudeerfase met verdere specialisatie door een minor te kiezen.

LIO stage

Net zoals de pabo begint, sluit je het ook af met een stage. Dit noemen we de lio-stage. Je werkt in een half jaar toe naar de volledige verantwoordelijkheid voor het onderwijs en de kinderen in jouw groep. Je draagt nu zorg voor zowel het dagelijkse onderwijs, de planning van je onderwijsinvulling en ook voor bijvoorbeeld het voeren van oudergesprekken en deelname aan werkgroepen in de school. Je wordt geleidelijk een startbekwame leraar en een volwaardig teamlid.

Begeleiding en ondersteuning

Vanaf de start van de pabo bij Thomas More Hogeschool hebben veel aandacht voor jouw ontwikkeling. Dit gaat van beroepsvaardigheden zoals het ontwerpen en geven van inspirerende lessen, de begeleiding van kinderen tot jouw persoonlijke uitdagingen en ervaringen. Je krijgt structureel feedback waardoor je je snel ontwikkelt tot een zelfstandige leerkracht en een volwaardige collega.

100% pabo in hartje Rotterdam

Op 300m lopen vanaf de achterkant van Rotterdam centraal staat onze hogeschool op een hele fijne en gunstige plek. Wij zijn makkelijk te bereiken met het ov, hebben een gezellig en knus gebouw met een mooi nieuw Café 80 waar je kunt chillen en eten en drinken kunt halen, fijne werkplekken en een lekker terras waar je buiten kunt zitten. We hebben ook een heel tof innovatielab en een interactieve buitentuin waar lessen kunnen worden voorbereid en worden gegeven!

bekijk de rondleiding op pabo Thomas More Hogeschool

VOLTIJD PABO 3 JAAR

Versneld studeren

Met een vwo-diploma of propedeuse van een bacheloropleiding op zak is het bij Thomas More Hogeschool mogelijk de voltijdopleiding pabo in drie jaar te doen! Maar ook als je een mbo-opleiding of havo hebt afgerond zou je in aanmerking kunnen komen voor deze onderwijsvariant. In dit driejarige traject worden onderdelen van het reguliere programma ingedikt en is zelfstudie een belangrijk onderdeel. Je loopt veel stage, doet praktijkgericht onderzoek en je kunt kiezen voor extra modules op het gebied van statistiek en SPSS. Hier lees je meer informatie over het instroomassesment voor havisten en mbo’ers.

Kom naar de open dag
Quotation mark

Tijdens de eerste open dag die ik bezocht kwam ik erachter dat Thomas More Hogeschool bij mij past. Ik voelde mij hier op mijn gemak door de kleinschaligheid en de fijne sfeer in de school. Hierdoor was mijn keuze meteen gemaakt om in te schrijven bij de pabo.

Johanna van Driel - Student voltijd pabo

Je brengt iets in waar kinderen zich over verwonderen. Als dat dan gaat leven bij hen, denk ik: ja, nu geef ik echt les. Ik hoop dat ik ze iets bijbreng waarvan ze het over 20 jaar nog herinneren.

Sam van den Berg - Leerkracht

De belangrijkste reden om voor de lerarenopleiding basisonderwijs te kiezen, was voor mij omdat je als leerkracht bijdraagt aan de ontwikkeling van kinderen. Je staat aan het begin van de ontwikkeling en bent de basis voor hun verdere (school)loopbaan. De toekomst van de leerlingen begint bij jou en dat geeft mij iedere dag weer ongelofelijk veel energie!

Nisrine Ouchan - Student voltijd pabo

Tijdens mijn stageperiodes ontwikkel ik mijn docentvaardigheden het beste. Stagiaires brengen een frisse blik en nieuwe kennis mee de basisschool in. Voor de kinderen ben je gelijk al een juf/meester, dat doet wat met je.

Sira van der Stelt - Student voltijd pabo

Het fijne aan Thomas More Hogeschool vind ik dat er veel gedaan wordt om de studie interessant te houden. Je volgt niet alleen colleges maar werkt ook aan projecten en gaat op excursies. Ook op de pabo zelf hangt er een fijne sfeer. Docenten die een praatje met je maken en Café 80 vol gezelligheid!

Xanne van Wingerden - Student voltijd pabo

Ik vind het fijn een bijdrage te kunnen leveren aan de ontwikkeling van kinderen. Geen enkele werkdag is hierbij hetzelfde, je maakt veel nieuwe dingen mee elke dag opnieuw!

Alex Rombout - Student voltijd pabo

Ik wil iedereen stimuleren iets te proberen waar ze interesse in hebben en een juf zijn waarmee je mooie avonturen beleeft.

Bente Boer - Student voltijd pabo

Het was een grote stap van de havo naar het hbo. Je werkt veel zelfstandiger. Met de begeleiding hier op de opleiding zit ik nu helemaal op mijn plek!

Lisa Nederhand - Student voltijd pabo

Wat mij aantrok was voornamelijk dat de hogeschool een kleinere school was. Ik ben erg blij met mijn keuze, het is gezellig en je leert snel iedereen kennen. Zo ook de docenten waar je elk moment van de dag even binnen kan stappen.

Tessa de Vroomen - Student voltijd pabo

Johanna van Driel

Student voltijd pabo

Sam van den Berg

Leerkracht

Nisrine Ouchan

Student voltijd pabo

Sira van der Stelt

Student voltijd pabo

Xanne van Wingerden

Student voltijd pabo

Alex Rombout

Student voltijd pabo

Bente Boer

Student voltijd pabo

Lisa Nederhand

Student voltijd pabo

Tessa de Vroomen

Student voltijd pabo
STAGE

Leren in praktijk

Je loopt tijdens de voltijd pabo vanaf het eerste jaar ieder semester stage. Hierdoor maak je snelle verbindingen tussen theorie en de praktijk en pas je real life alles toe wat je leert. En andersom. In het eerste semester van het eerste leerjaar begin je met twee oriëntatiestages om ervaringen op te doen op verschillende scholen, in diverse leeftijdsgroepen, van montessori tot jenaplan, van regulier tot sbo, alles is mogelijk! Vanaf semester 2 ga je stagelopen en lesgeven aan je eigen groep. Je wordt hierbij begeleid door een mentor, de leerkracht van de groep. Je begint in de middenbouw (groep 4/5/6) en loopt op deze groep een keer per week stage en ben je twee keer een hele week in de groep. Wij werken samen met 8 basisschoolbesturen met meer dan 150 verschillende basisscholen in de regio, dus de mogelijkheden zijn enorm! Heb je voorkeur? Geef die dan zeker aan.

Meer over stage
Pabo voltijd in vergelijking met andere Rotterdamse pabo's en landelijk

Resultaten nationale studenten enquête 2023

PRAKTISCHE INFORMATIE

De belangrijkste informatie op een rij

NA DE PABO

Doorstuderen

Ook al heb je een pabo-diploma op zak, je ontwikkeling gaat door. Zoek je extra inspiratie voor je lessen, wil je je gericht doorontwikkelen of sta je voor een uitdaging waar je hulp bij nodig hebt? Dan kan je terecht bij onze Thomas More Academie.

Doorstuderen
FAQ

De meestgestelde vragen

Pabo opleiding in Rotterdam

Pabo staat voor Pedagogische Academie voor basisonderwijs. Je wordt met deze hbo-opleiding opgeleid tot leraar basisonderwijs. Thomas More Hogeschool is met zo’n 1.000 studenten een kleinschalige pabo midden in Rotterdam. Hierdoor is persoonlijk contact en begeleiding op maat goed mogelijk. We zijn 100% pabo en daarom nauw betrokken bij actuele beroepsmatige- en maatschappelijke vraagstukken in het onderwijs.

  • Hoeveel jaar duurt de pabo opleiding?

    De voltijd pabo opleiding duurt 4 jaar. De voltijdopleiding aan de pabo bestaat uit een propedeuse-, specialisatie- en een afstudeerfase. Elke fase heeft zijn eigen focus en bouwt logisch op zodat jij je optimaal kunt ontwikkelen als mens en leraar. Je volgt lessen op de pabo, ontmoet elkaar in leerteams fysiek en online, gaat aan de slag met projecten, voert onderzoek uit, kiest een specialisatie en minor en bent vanaf de start van de opleiding in de praktijk voor stage. Met een vwo-diploma of propedeuse van een bacheloropleiding op zak is het ook mogelijk de voltijdopleiding pabo in drie jaar te doen!

  • War voor vooropleiding heb je nodig voor de pabo?

    Als je wilt studeren aan de pabo, dan heb je een afgerond havo-diploma, mbo-4 diploma, bachelor- of masterdiploma nodig. Heb je die niet dan kom je mogelijk in aanmerking om een 21+ toets te maken. Daarnaast is het landelijke bepaald dat je genoeg basiskennis nodig hebt van de vakken aardrijkskunde, geschiedenis en natuur & techniek. Dat je die kennis in huis hebt, toon je aan door landelijke toelatingstoetsen te maken en te halen. Er zijn uitzonderingen wanneer je deze toetsen niet hoeft te maken. Daarover lees je hier meer.

Stage

Je loopt vanaf het eerste jaar stage. Hierdoor maak je snelle verbindingen tussen theorie en de praktijk en pas je real life alles toe wat je leert. En andersom.

  • Hoe ziet de stage eruit voor de vierjarige voltijd pabo?

    Je loopt vanaf het eerste tot en met het derde jaar ieder semester stage. Wij noemen dat leren in de praktijk. Hierdoor maak je snelle verbindingen tussen theorie en de praktijk. Zo kan je real life alles wat je geleerd hebt op de basisschool toepassen. En andersom. Wat je op je stageschool hebt geleerd, kun je ook weer inbrengen in de opleiding.

    In het eerste semester van het eerste leerjaar begin je met twee oriëntatiestages. Hierdoor kun je direct ervaringen op doen op verschillende scholen en in diverse leeftijdsgroepen. Van montessori tot jenaplan, van regulier tot sbo, van kleuters tot bovenbouw… alles is mogelijk! Vanuit het praktijkbureau ontvang je een uitnodiging om je voorkeuren op te geven voor deelnemende scholen.

    Je gaat met medestudent(en) naar de basisscholen. Dit jaar zijn de studenten op vrijdagen in de stage, voor komend studiejaar wordt dit nog bekeken en besproken met de basisscholen. Je bent tijdens collegeweken één dag in de stage, naast twee praktijkweken in elk semester.

    Vanaf semester 2 ga je ieder semester leren in de praktijk in een andere groep. Je begint met de middenbouw (groep 4/5/6) bij stage 2.

  • Hoe ziet de stage eruit voor de driejarige voltijd pabo?

    In dit driejarige traject worden onderdelen van het reguliere programma aangepast en is zelfstudie een belangrijk onderdeel. Je bent meer in de praktijk. Op maandag en dinsdag ben je op je stageschool. Daarnaast zijn er per semester ook twee praktijkweken.

    Je begint je stage in semester 1 in de middenbouw (groep 4/5/6). Het tweede semester leer je in de praktijk in de bovenbouw (groep 7/8) of in de onderbouw (groep 1/2). Je mag dan zelf kiezen in welke bouw je leert in de praktijk.

  • Is mijn stage betaald?

    Yes! Als pabo-student lever je een waardevolle bijdrage aan het onderwijs en dit mag beloond worden! Daarom krijgen onze voltijd studenten die stage lopen op basisscholen in Rotterdam en de regio sinds studiejaar 2023-2024 een vergoeding.

    Eerste- en tweedejaars voltijd studenten krijgen een vergoeding van 180 euro per maand (vanaf semester 2). Vanaf het derde jaar krijgen studenten 250 euro per maand.

    Voor je lio-stage (leraar in opleiding) aan het einde van je studie krijg je een vergoeding.

  • Mag ik op mijn oude basisschool stagelopen?

    Ja, dat mag. Vanaf het tweede semester kun je een stagevoorkeur opgeven. Wel vinden we het belangrijk dat je ruime ervaring opdoet. Daarom adviseren we om stage te lopen op scholen waar je nog niet bekend (mee) bent.

  • Wat houdt Samen Opleiden in?

    Samen met ongeveer 160 basisscholen van 8 schoolbesturen in de omgeving van de Thomas More Hogeschool, hebben we een krachtige samenwerking. Met elkaar zijn we de Thomas More Opleidingsschool. We zijn voortdurend met elkaar in gesprek om de opleiding en het leren in de praktijk, zo goed mogelijk op elkaar aan te laten sluiten. Want door goed samen te werken met elkaar, leiden we alle studenten op tot de beste leraren voor Rotterdam en regio.

    Daarnaast geeft het convenant ook de garantie aan Thomas More Hogeschool dat alle studenten een stageplaats krijgen bij de aangesloten scholen van (katholiek) primair onderwijs (circa 160 scholen).

Toelating

Als je wilt studeren aan de pabo, gelden de landelijke toelatingsvoorwaarden. Je hebt het volgende nodig om te starten:

  • Een afgerond toelatinggevend diploma zoals een havo/vwo/mbo- diploma en/of propedeuse;
  • Genoeg kennis van de vakgebieden aardrijkskunde, geschiedenis én natuur & techniek. Of je genoeg basiskennis hebt, wordt bepaald door het maken van toelatingstoetsen. Welke toets je maakt, hangt af van je vooropleiding. Met onze online keuzehulp zie je wat voor jou van toepassing is.
  • Genoeg kennis van het vak rekenen. Voor het einde van het eerste studiejaar moet je de landelijke rekentoets ‘wiscat’ hebben behaald.

Heb je hulp nodig bij de voorbereiding op de toetsen? Samen met andere Rotterdamse pabo’s bieden we ondersteuning. Je kunt voor elk vak dat getoetst wordt een korte cursus volgen. Lees hier meer.

Toetsen

Heb je een havo of mbo-4 diploma? En heb je geen eindexamen gedaan in aardrijkskunde, geschiedenis en/of natuur? Dan maak je voor deze vakken een toelatingstoets. Hiermee toon je aan dat je genoeg basiskennis hebt voor deze vakgebieden. Welke toelatingstoets je maakt, hangt af van je vooropleiding. Check de keuzehulp om te zien wat er voor jouw vooropleiding geldt.

  • Waar vind ik informatie over de toelatingstoetsen?

    Op www.goedvoorbereidnaardepabo.nl vind je alle informatie over toelating tot de pabo, toelatingstoetsen, oefenmateriaal en nog veel meer.

  • Is de rekentoets (wiscat) een toelatingstoets voor de lerarenopleiding?

    De wiscat (of landelijke rekentoets) is geen toelatingstoets. Het is wel een verplichte landelijke toets die je maakt in het eerste jaar van jouw studie. Hiervoor krijg je twee kansen in het eerste studiejaar. Voorafgaand aan de opleiding krijg je een extra kans voor de rekentoets. In totaal heb je dus drie kansen voor de wiscat. Bij voldoende animo organiseren wij een Zomercursus Rekenen, deze vindt eind augustus plaats. Lees hier meer over de wiscat.

    Heb je de wiscat al behaald bij een andere hogeschool dan de TMH? Stuur dan voor de start van je studie een kopie op naar onze Examencommissie via examencommissie@thomasmorehs.nl.

  • Ik heb op mijn cijferlijst van mijn havo-diploma een voldoende voor geschiedenis, biologie of aardrijkskunde. Moet ik dan toch nog een toelatingstoets in dat vak maken?

    Als je op je cijferlijst behorende bij je havo-diploma een voldoende staat voor een van de vakgebieden van de toelatingstoetsen, dan hoef je hier geen toelatingstoets meer voor te maken.

  • Hoe kan ik me het beste voorbereiden op de toetsen?

    De toelatingstoetsen moet je niet onderschatten. Op www.goedvoorbereidnaardepabo.nl vind je een landelijk ondersteuningsaanbod van leermaterialen voor havisten en mbo’ers. Ook vind je daar een studieplan.

    Onze ondersteuning

    Daarnaast hebben wij, samen met twee andere Rotterdamse pabo’s, cursussen samengesteld die je helpen met de voorbereiding. Uiteraard moet je zelf ook de nodige energie stoppen in het leren. Je vindt hier meer informatie over het aanbod en de curusdata.

  • Zijn de toetsen moeilijk?

    Of het moeilijk of makkelijk is, hangt van jou zelf af. Toch moet je niet te luchtig denken over de toetsen. De toets is op havo 3/4-niveau.

    Als je opziet tegen het studieproces voor de toetsen, denk dan aan het volgende: alles wat je nu leert over deze vakken, moet je later uitleggen aan leerlingen van groep 6. Jij bent de toegang naar kennis, nieuwsgierigheid, ontdekken, uitzoeken en verwondering etc. Probeer dat toekomstige leerplezier voor ogen te hebben als je je vastbijt in stof die nu nog ver van je af staat. Het heeft geen zin om het studieboek uit je hoofd te leren, de toetsmakers verwachten je om kennis toe te passen. Niet om de stof te herkauwen. Dat klinkt misschien wat gek, we verduidelijken het met een voorbeeld:

    De sedimenten die in Nederland aan de oppervlakte liggen zijn niet allemaal even oud. In welk van de volgende gebieden is de grondsoort die op de meeste plaatsen aan de oppervlakte ligt het jongst?

    A. in de Biesbosch
    B. in de Haarlemmermeer
    C. op de Veluwe

    Dit vraagt van jou: kennis van een begrip (wat zijn sedimenten?) en kennis van basistopografie (waar ligt de Haarlemmermeer?) Zie in je studieboek de 300 topografische namen die handig zijn om paraat te hebben (in je hoofd). En dan is het een kwestie van logisch nadenken:

    Veluwe: gevormd in de ijstijd, oud dus.
    Haarlemmermeer: is een polder, niet zo oud.
    Biesbosch: stroomt een rivier doorheen, staat in open verbinding met de zee, dagelijks eb en vloed, dus afzetting van sediment. Dit is dus het goede antwoord.

Open dagen

Benieuwd naar jouw reis tot leerkracht bij onze pabo? Ontdek het zelf tijdens de volgende open dag. Wij vinden het gevoel dat je bij een hogeschool moet hebben heel belangrijk, dus voel je welkom, kom langs en stel al jouw vragen aan studenten en docenten. Je vindt ons op 300 meter van Rotterdam Centraal Station. Tot snel!

  • Wanneer zijn de open dagen?

    Rotterdam heeft werk voor leraren basisonderwijs! Wil je weten wat er mogelijk is met een pabo-diploma en hoe onze opleiding eruit ziet? Ontdek het op onze open dagen! Onze hogeschool is dan een speelveld met experiences, muziek, eten, stands en nog veel meer. Ook kun je verschillende voorlichtingen volgen en ontmoet je (oud-)studenten, docenten en leerkrachten uit het werkveld. Ze zijn er om hun ervaringen met je te delen en al jouw vragen te beantwoorden. Hoe zit het bijvoorbeeld met die baangarantie? Is er behalve lesgeven nog meer mogelijk in het onderwijs?

    Voel je welkom en meld je aan voor de volgende open dag!

    • Zaterdag 19 oktober 2024 – 10.00u – 13.00u
    • Woensdag 4 december 2024 – 17.00u – 20.00u
    • Zaterdag 8 februari 2025 – 10.00u – 13.00u
    • Zaterdag 5 april 2025 – 10.00u – 13.00u
    • Woensdag 4 juni 2025  – 18.30u – 20.30u

     

Inschrijven bij onze pabo

Ben je er helemaal uit dat je bij ons wilt studeren? Dan hoef je nog maar 1 ding te doen en dat is je inschrijven! Dit vinden we heel tof natuurlijk en helpen je als je nog vragen hebt over het proces! Lees hier meer over het aanmeldproces en schrijf je in!

  • Waar kun je je inschrijven en tot wanneer?

    Ben je er helemaal uit dat je bij ons wilt studeren? Dan hoef je nog maar 1 ding te doen en dat is je inschrijven! Dit vinden we heel tof natuurlijk en helpen je als je nog vragen hebt over het proces! Je vindt hier een stappenplan voor jouw inschrijving. Of ga direct naar Studielink.nl om je in te schrijven. De uiterste inschrijfdatum is 1 mei 2024.

  • Wat gebeurt er na mijn inschrijving?

    Nadat je jouw inschrijving hebt voltooid via Studielink, ontvang je van ons per mail alle informatie om je inschrijving definitief te maken. In de informatiefolder die wij toesturen vind je deze informatie terug. Houd daarom je mailbox in de gaten en lees de ontvangen mails goed door. Missen wij informatie van je? Dan neemt Studentzaken contact met je op.

  • Moet ik een kopie van mijn diploma inleveren?

    Als je geen bericht van onze afdeling Studentzaken ontvangt om langs te komen met je diploma, dan hebben wij je gegevens via DUO ontvangen. Als we niet de juiste gegevens geverifieerd hebben gekregen via DUO, dan nodigen we je uit om langs te komen met je originele diploma, een cijferlijst en een geldig ID.

  • Wat is het (wettelijke) collegegeld van 2024-2025?

    Voor studiejaar 2024-2025 gelden de volgende tarieven:

    Voltijd

    • Wettelijk collegegeld: € 2.530,-
    • Instellingscollegegeld*: € 9.570,-

    Deeltijd

    • Wettelijk collegegeld: € 2.084,-
    • Instellingscollegegeld*: € 9.367,-

    * geldt alleen voor studenten die al een afgeronde hbo- of wo-bachelor hebben in de zorg en/of onderwijs.

Direct aanmelden of meer informatie

Kom naar de open dag Neem contact op
Chantal & Madeleine

Chantal & Madeleine

Studentzaken