POST-HBO

Vakspecialisatie Muziek

We vinden het belangrijk dat iedereen z’n passie kwijt kan. Bijvoorbeeld je passie voor muziek. Daarom kun je bij ons naast de voltijdopleiding de vakspecialisatie muziek volgen. Hiermee haal je binnen een aantal jaar een extra diploma waarmee je muziekles kunt geven in de klas en op alle groepen van jouw toekomstige basisschool.  Deze post-hbo opleiding (die je dus tegelijkertijd met de pabo volgt) bieden we samen met het Rotterdams conservatorium Codarts aan.

Meer over vakspecialisatie Muziek
POST-HBO

Vakspecialisatie Sport

Sporten is voor kinderen een ideale uitlaatklep en een leuke, sociale manier van leren. Als jij dit ook belangrijk vindt en wilt bijdragen aan een gezonde lifestyle van kinderen (en collega’s), dan is de Thomas More Hogeschool sportroute misschien wel wat voor jou!

Met het volgen van de sportroute ga je samen sporten en bewegen en kun je kiezen om op opgeleid te worden tot specialist op het gebied van bewegingsonderwijs aan groepen 3 t/m 8 en op bewegen en gezondheid. Zo word jij de nieuwe BN-er op je school. Wie kent de gymjuf of gymmeester nou niet?!

Meer over vakspecialisatie Sport
Minor Onderwijsinnovatie

Minor Onderwijsinnovatie

Dalton | Montessori | Jenaplan
Geen mens is gelijk: daarom is het eigenlijk vreemd dat we in het onderwijs zo vaak uitgaan van gemiddelden. Een aantal pedagogen ging met dit gegeven al aan de slag in de 20e eeuw. Behaal je diploma Jenaplan of je certificaat Dalton.
Minor Bewegingsonderwijs

Minor Bewegingsonderwijs

Groep 3 tot 8
Passie voor sport en wil je bewegingsonderwijs geven aan alle groepen? Volg dan de minor bewegingsonderwijs!
Minor Cultuur

Minor Cultuur

Cultuurcoördinator
Als je kiest voor de minor cultuur, dan heb je een grote belangstelling voor alles wat met kunst en erfgoed te maken heeft.
Passend onderwijs / Inclusive education

Passend onderwijs / Inclusive education

Lesgeven aan kinderen met en zonder speciale onderwijsbehoeften
Je krijgt gedurende de minor een aanbod van bijeenkomsten met experts op het gebied van trauma, de methode rots en water, oplossingsgericht werken, pesten, hoogbegaafdheid, uitdagend gedrag, culturele diversiteit, familiesystemen en meer. Op basis van jouw eigen interesses kies je zelf aan welke bijeenkomsten je deelneemt.
NIEUW

Minor OnderwijsBuiten

In deze minor word je op avontuur gestuurd, zodat je oog & hart voor de aarde vergroot, je kennis verrijkt, en je vaardig in en vertrouwd met buiten bent. Je mag door middel van een stage bijdragen aan een interessant natuurorganisatie zoals Dunea of Staatsbosbeheer. Je loopt stage op een OnderwijsBuiten-school; een school waar vanzelfsprekend buiten onderwijs wordt gegeven en je werkt op die school aan een verandervraag op het vlak van buiten onderwijs. We werken samen met Stichting NatuurWijs. Je kunt tijdens de minor het certificaat NatuurWijzer halen waardoor je meteen na de minor bevoegd bent om met schoolklassen de natuur in te trekken.

Meer over minor OnderwijsBuiten
Minor Internationalisering

Minor Internationalisering

Studeren in het buitenland
Integreer internationalisering in het curriculum van de basisschool en geef jouw leerlingen een goede start als jonge ‘wereldburgers’.
Minor Onderzoekend en ontwerpend leren

Minor Onderzoekend en ontwerpend leren

Leren in de schoolomgeving
Laat kinderen spelend en onderzoekend leren.
Minor Werken in het basisonderwijs

Minor Werken in het basisonderwijs

Primair onderwijs
De minor “Werken in het basisonderwijs” is ontworpen voor iedere studerende aan een HBO of WO instelling die behoefte heeft aan een gedegen en inspirerende inkijk in het werken in het primair onderwijs. Misschien wil je je oriënteren om zelf leerkracht te worden, maar de minor biedt ook meerwaarde als je vanuit je huidige studie in het werkveld PO wilt werken.
I-Minor

I-Minor

Innovatie | Digitale didactiek
Ben je benieuwd naar de laatste ontwikkelingen op het gebied van onderwijsinnovatie? Dan is de I-minor wat voor jou.
MINOR

Kies op maat

Een minor volgen uit het aanbod van keuzeminoren van andere hogescholen in Nederland is ook mogelijk. Deze minoren kun je vinden op kies op maat, waar je tevens de inschrijving kunt regelen.

Meer informatie over een minor op maat