Met onze minor Internationalisering word je een wereldwijze leerkracht, voorbereid op de vrije Europese markt. Door een verblijf in het buitenland bereid je jezelf voor op een internationale toekomst. Je maakt kennis met de wereld en leert omgaan met andere culturen, tradities en samenlevingen. Hierdoor leer je jezelf beter staande te houden in een multiculturele samenleving.

LEER JEZELF KENNEN

Maak de reis van je leven

Als je met andere culturen en talen weet om te gaan, ben je breder inzetbaar. Ook persoonlijk maakt dit je een sterker persoon. Tijdens je verblijf in het buitenland leer je jezelf namelijk beter kennen. Je beseft je wat je sterke en zwakke kanten zijn en je leert hoe je daarmee om kunt gaan. Niet alleen maakt je dit een betere leerkracht, ook ben je zo in staat om internationalisering in het curriculum van de basisschool te integreren. En dát geeft jouw leerlingen weer een goede start als jonge ‘wereldburgers’.

Vraag meer informatie aan

Varianten en studiebelasting

Op Thomas More Hogeschool bieden we voor het individuele minorgedeelte meerdere opties aan:

  1. Onderzoek
    Je voert zelfstandig een onderzoek uit op basis van een door jou of door een praktijkplek geformuleerde onderzoeksvraag.
  2. Onderwijsproduct
    Je voert zelfstandig een kleiner onderzoek uit, wat leidt tot een onderwijsproduct, hetzij voor het land waar je naartoe reist, hetzij voor het Nederlandse onderwijs.
  3. Studeren in het buitenland
    Als Thomas More Hogeschool hebben we een Interinstitutional agreement met Uvic (Spanje), KP (Denemarken), Howest (Belgie), IPS (Portugal) en OsloMet (Noorwegen). Je kunt met een Erasmus+ beurs studeren aan deze opleidingen. Meer informatie over de opleidingen staat op de portal.
  4. Je kunt ook de internationale minor op de IPA op Aruba doen.
Studiebelasting

Een minor levert 30 EC op. Dat betekent een studiebelasting van 30 x 28 uur = 840 uur.

Voor Europa zijn er Erasmus+ beurzen beschikbaar. Buiten Europa maak je kans op een NL Scholarship beurs. Beiden ter financiële ondersteuning. Via de volgende sites vind je meer informatie over de Erasmus+ Partners van Thomas More Hogeschool:

Meer weten over deze minor? Mail ons dan!

Stuur een e-mail

Heb je een vraag?

Bel of mail ons