Met modern lesmateriaal bereik je de makers van de toekomst. Maar welk materiaal is nou het meest geschikt en welke innovaties zijn er momenteel? Heb je interesse in meer verdieping van onderwijsinnovatie en digitale geletterdheid? Dan is de I-minor wat voor jou. Hier gaan we onder andere experimenteren met zeer uiteenlopende materialen om je lessen te verrijken zoals VR- en AR-technology, Activefloor, greenscreen, robotica en 3D-printing.

IN HET KORT

Wat gaan we doen?

Wij zorgen voor een aantal inspirerende masterclasses van experts uit het werkveld. We gaan experimenteren met zeer uiteenlopende materialen om je lessen te verrijken. Denk aan VR- en AR-technology, Activefloor, greenscreen, robotica en 3d printing. Naast de masterclasses gaan we op zoek naar voorbeelden in de praktijk. Als afsluiting maken we een studiereis naar de Bett beurs in Londen of we organiseren een vergelijkbaar programma in eigen land indien dit niet mogelijk is.

Vraag meer informatie aan
JOUW ROL

Jouw ontwerp van techniek in het onderwijs

Je wordt ambassadeur van het innovatielab. Je krijgt vrije toegang tot alle materialen van het lab en onderzoekt hoe je die materialen in kunt zetten. De uitkomst van de I-minor is een onderwijsontwerp. Je ontwerpt een slimme toepassing van techniek in het onderwijs. Je kunt dit koppelen aan een praktijksituatie die daarbij past. Een aantal voorbeelden:

  • Je gaat een school helpen die al ver is in de ontwikkeling van onderwijs in digitale geletterdheid en bijvoorbeeld lid is van de innovatiecirkel Skillslab. Zij hebben hulp nodig bij het duurzaam ontwikkelen van activiteiten op hun school;
  • Je gaat een school helpen die nog niet zo ver is met digitale geletterdheid, maar wel die wens heeft;
  • Je werkt samen met een commerciële partner die wel de materialen heeft, maar nog op zoek is naar onderwijsexperts voor het ontwikkelen van toepassingen;
  • Je helpt docenten van de Thomas More om hun modules te ontwikkelen en te verrijken met activiteiten in en voor het innovatielab.
PRAKTISCHE INFORMATIE

Toetsing, lesdagen en aanmelden

Toetsing

Je presenteert je onderwijsontwerp. De vorm van het onderwijsontwerp en de verantwoording mag je zelf kiezen. Wees innovatief!

Lesdagen

De I-minor vindt plaats op woensdagmiddag van september tot en met januari. De startbijeenkomst is in juni.

Doorgroeimogelijkheden

Binnen elke school zijn er leerkrachten die zich bezig houden met innovatie en digitale geletterdheid. Dit zijn de ICT-coördinatoren en I-coaches. Er zijn ook veel commerciële partijen die op zoek zijn naar mensen die content kunnen maken.

Is de I-minor iets voor jou?

Wil jij experimenteren met de nieuwste technologische toepassingen in jouw onderwijs en meehelpen om kinderen voor te bereiden op de toekomst met de meest nieuwe toepassingen op het gebied van ICT, wetenschap & technologie? Tof! Laat weten dat je interesse hebt via de link.

Neem dan contact op voor meer informatie.

 

Meer weten over deze minor? Mail ons dan!

Stuur een e-mail