Bezoek onze open dag
Rotterdam heeft werk voor leraren basisonderwijs! Wil je weten wat er mogelijk is met een pabo-diploma en hoe onze opleiding eruit ziet? Ontdek het op onze open dagen!
Open dagen pabo 2024-2025
Wil jij leraar basisonderwijs worden en meer impact hebben op de maatschappelijke uitdagingen waar we voor staan, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij zijn dé specialist in hartje Rotterdam. Je wordt deel van onze community en MORE than a teacher! We kennen elkaar, zijn er voor elkaar en helpen elkaar het meeste uit de opleiding te halen. Met de verschillende specialisatie mogelijkheden kun je de diepte en verbreding zoeken en word je een maker van de toekomst. Onze gezamenlijke missie is om optimale onderwijskansen voor alle kinderen en generaties te bieden en we zouden het mooi vinden als je bij ons aansluit. We durven de status quo uit te dagen en zoeken naar nieuwe creatieve oplossingen.
Kom persoonlijk kennismaken in onze hogeschool tijdens onze open dag, want het echte Thomas More gevoel ervaar je het beste in real life!
100% pabo in hartje Rotterdam
Je vindt ons op 300 meter van Rotterdam Centraal Station. Ideaal dus als je van plan bent met het OV te komen. Maar ook met de auto zijn we goed te bereiken met genoeg betaalde parkeermogelijkheden in de omgeving (zone 700). Of kom lekker op de fiets/scooter. Je kunt ze voor de deur kwijt.
FAQ
-
Wanneer zijn de open dagen?
Rotterdam heeft werk voor leraren basisonderwijs! Wil je weten wat er mogelijk is met een pabo-diploma en hoe onze opleiding eruit ziet? Ontdek het op onze open dagen! Onze hogeschool is dan een speelveld met experiences, muziek, eten, stands en nog veel meer. Ook kun je verschillende voorlichtingen volgen en ontmoet je (oud-)studenten, docenten en leerkrachten uit het werkveld. Ze zijn er om hun ervaringen met je te delen en al jouw vragen te beantwoorden. Hoe zit het bijvoorbeeld met die baangarantie? Is er behalve lesgeven nog meer mogelijk in het onderwijs?
Voel je welkom en meld je aan voor de volgende open dag!
- Zaterdag 19 oktober 2024 – 10.00u – 13.00u
- Woensdag 4 december 2024 – 17.00u – 20.00u
- Zaterdag 8 februari 2025 – 10.00u – 13.00u
- Zaterdag 5 april 2025 – 10.00u – 13.00u
- Woensdag 4 juni 2025 – 18.30u – 20.30u
-
Hoeveel jaar duurt de pabo opleiding?
De voltijd pabo opleiding duurt 4 jaar. De voltijdopleiding aan de pabo bestaat uit een propedeuse-, specialisatie- en een afstudeerfase. Elke fase heeft zijn eigen focus en bouwt logisch op zodat jij je optimaal kunt ontwikkelen als mens en leraar. Je volgt lessen op de pabo, ontmoet elkaar in leerteams fysiek en online, gaat aan de slag met projecten, voert onderzoek uit, kiest een specialisatie en minor en bent vanaf de start van de opleiding in de praktijk voor stage. Met een vwo-diploma of propedeuse van een bacheloropleiding op zak is het ook mogelijk de voltijdopleiding pabo in drie jaar te doen!
-
War voor vooropleiding heb je nodig voor de pabo?
Als je wilt studeren aan de pabo, dan heb je een afgerond havo-diploma, mbo-4 diploma, bachelor- of masterdiploma nodig. Heb je die niet dan kom je mogelijk in aanmerking om een 21+ toets te maken. Daarnaast is het landelijke bepaald dat je genoeg basiskennis nodig hebt van de vakken aardrijkskunde, geschiedenis en natuur & techniek. Dat je die kennis in huis hebt, toon je aan door landelijke toelatingstoetsen te maken en te halen. Er zijn uitzonderingen wanneer je deze toetsen niet hoeft te maken. Daarover lees je hier meer.
-
Kan ik studeren en stagelopen in het buitenland?
Ja, dat kan zeker. In het tweede jaar ga je een week naar het buitenland, dat kan dichtbij huis zijn. Bijvoorbeeld net over de grens in België, of je kunt ook meegaan met een georganiseerde reis naar Afrika, Azië of Latijns-Amerika. Of je gaat tijdens de vakverdieping ‘Outside the classroom’ naar Engeland.
Daarnaast kun je in leerjaar 4 (of leerjaar 3 van het driejarig traject) de minor Internationalisering volgen. Hier kun je kiezen om een semester te studeren bij een van onze Erasmus+ partners, de IPA op Aruba of drie maanden stagelopen en onderzoek doen in een land van je keuze. Er zijn diverse beursprogramma’s om je financieel een beetje te helpen. Onze afdeling Internationalisering kan je hier meer over vertellen. Neem contact op via internationalisering@thomasmorehs.nl.
-
Wat is de landelijke reken- en wiskundetoets voor de pabo?
Vanaf 1 september 2024 wordt de huidige Wiscat vervangen door de landelijke reken- en wiskundetoets voor de pabo. Dit betekent dat alle pabo-studenten van september de nieuwe landelijke toets maken. Tot 31 augustus 2024 kun je nog de huidige wiscat rekentoets maken. Het is verstandig hier rekening mee te houden in je voorbereiding.
Op goedvoorbereidnaardepabo.nl/wiscat/ vind je meer informatie over de veranderingen en wat dit voor jou betekent. Heb je na het lezen van die pagina nog vragen over je eigen situatie? Mail dan naar studentzaken@thomasmorehs.nl met jouw vraag.
-
Wat is een studentenbuddy?
Hoe is de sfeer op de pabo, hoe bereid je je voor op de toelatingstoetsen en welke vakken krijg je nou eigenlijk in een week? Dat zijn vragen die alleen onze studenten kunnen beantwoorden. Je krijgt daarom bij ons een student buddy. Dit is een voltijd student uit jaar 1, 2 of 3 die je kunt mailen, bellen of appen over voorbereidingen, stage, studentenleven, toelatingstoetsen, reistijd, minoren, boeken en nog veel meer! Of en wanneer je contact wilt, is natuurlijk aan jou.
Meld je aan voor de open dag
Benieuwd naar jouw reis tot leerkracht bij onze pabo? Ontdek het zelf tijdens de volgende open dag. Onze hogeschool is dan een speelveld van experiences, voorlichtingen, een pabo markt en nog veel meer. Je vindt ons op 300 meter van Rotterdam Centraal Station. Voel je welkom en meld je aan!