INSCHRIJVEN

In vier stappen inschrijven bij onze pabo

Je hebt je keuze voor je toekomstige studie gemaakt en je wil je graag inschrijven voor onze opleiding leraar basisonderwijs! Wat tof! Dit regel je snel en makkelijk via Studielink met onderstaand stappenplan.

Stap 1: Inschrijven via Studielink

Inschrijven doe je via Studielink met je DigID. Heb je nog geen DigiD? Vraag deze dan eerst aan. Let op: Dit duurt 5 werkdagen.

Stap 2: Persoonsgegevens invoeren

Log met je DigiD in op Studielink. Voer daar je persoonsgegevens en je vooropleiding(en)

Stap 3: Verzoek tot inschrijving

Dien vervolgens een ‘verzoek tot inschrijving’ in. Om je aan te melden, selecteer je Thomas More Hogeschool -> leraar basisonderwijs

Stap 4: Bevestiging

De laatste stap: na je verzoek ontvang je een mail met bevestiging. Je kunt je aanmelding nog tot en met 31 augustus (of tot en met 31 januari indien je in februari start) intrekken of wijzigen via Studielink. Let op dat je de betaalwijze op tijd invult. Zonder deze gegevens is je inschrijving namelijk niet compleet en kan je niet aan de lerarenopleiding beginnen.

En dan…

Na je inschrijvingsverzoek gaan wij jouw inschrijving controleren. We kunnen hiervoor nog aanvullende informatie bij je opvragen. Je machtigt Thomas More Hogeschool digitaal voor het innen van het collegegeld. Raadpleeg zelf ook regelmatig je ‘to-do-lijst’ op Studielink, hier lees je of er nog informatie mist. Houd bovendien de berichtgeving in Studielink en per mail in de gaten. Je ontvangt de komende tijd meerdere e-mails met aanvullende informatie over onder andere de VOG, collegegeld en andere gegevens.

Inschrijven via Studielink
Quotation mark

De belangrijkste reden om voor de lerarenopleiding basisonderwijs te kiezen, was voor mij omdat je als leerkracht bijdraagt aan de ontwikkeling van kinderen. Je staat aan het begin van de ontwikkeling en bent de basis voor hun verdere (school)loopbaan. De toekomst van de leerlingen begint bij jou en dat geeft mij iedere dag weer ongelofelijk veel energie!

Nisrine Ouchan - Student voltijd pabo

Het fijne aan Thomas More Hogeschool vind ik dat er veel gedaan wordt om de studie interessant te houden. Je volgt niet alleen colleges maar werkt ook aan projecten en gaat op excursies. Ook op de pabo zelf hangt er een fijne sfeer. Docenten die een praatje met je maken en Café 80 vol gezelligheid!

Xanne van Wingerden - Student voltijd pabo

Ik help kinderen graag met hun ontwikkeling, zowel mentaal, op vakgebied als sportief. De combinatie kennisoverdracht en spelenderwijs ontspannen door inspannen spreekt mij erg aan. Thomas More Hogeschool geeft mij hierin de mogelijkheid om te groeien.

Jennifer de Waal - Student voltijd pabo

Nisrine Ouchan

Student voltijd pabo

Xanne van Wingerden

Student voltijd pabo

Jennifer de Waal

Student voltijd pabo

Veelgestelde vragen over inschrijven bij de pabo

 • Waar kun je je inschrijven en tot wanneer?

  Tof dat je wilt inschrijven bij onze pabo! Hoe het hele proces verloopt, hebben we hier beschreven. Inschrijven doe je via Studielink en de uiterste inschrijfdatum is 1 mei 2023.

 • Wat gebeurt er na mijn inschrijving?

  Nadat je jouw inschrijving hebt voltooid via Studielink, ontvang je van ons per mail alle informatie om je inschrijving definitief te maken. In de informatiefolder die wij toesturen vind je deze informatie terug. Houd daarom je mailbox in de gaten en lees de ontvangen mails goed door. Missen wij informatie van je? Dan neemt Studentzaken contact met je op.

 • Wat zijn de toelatingseisen voor de lerarenopleiding basisonderwijs?

  Als leraar ben je goed voorbereid, sta je sterk in je schoenen en kun je omgaan met alle verschillende kinderen. Daarom gelden er landelijke toelatingsvoorwaarden voor de pabo. Als je wilt studeren aan de pabo, heb je het volgende nodig:

  • Een afgerond toelatinggevend diploma zoals een havo/vwo/mbo- diploma en/of propedeuse;
  • Genoeg kennis van de vakgebieden aardrijkskunde, geschiedenis én natuur & techniek. Welke toelatingstoets je maakt, hangt af van je vooropleiding. Bij de online keuzehulp staat een overzicht per vooropleiding.
  • Genoeg kennis van het vak rekenen. Voor het einde van het eerste studiejaar moet je de landelijke rekentoets ‘wiscat’ hebben behaald.

  Wij ondersteunen je waar nodig bij de toelatingstoetsen en de voorbereiding op de studie. Lees hier meer.

 • Is de rekentoets (wiscat) een toelatingstoets voor de lerarenopleiding?

  De wiscat (of landelijke rekentoets) is geen toelatingstoets. Het is wel een verplichte landelijke toets die je maakt in het eerste jaar van jouw studie. Hiervoor krijg je drie kansen. Voorafgaand aan de opleiding krijg je een extra kans voor de rekentoets. In totaal heb je dus vier kansen voor de wiscat. Bij voldoende animo organiseren wij een Zomercursus Rekenen, deze vindt eind augustus plaats. Lees hier meer over de wiscat.

  Heb je je de wiscat al behaald? Stuur dan voor de start van je studie een kopie op naar onze Examencommissie via examencommissie@thomasmorehs.nl.

 • Moet ik een kopie van mijn diploma inleveren?

  Als je geen bericht van onze afdeling Studentzaken ontvangt om langs te komen met je diploma, dan hebben wij je gegevens via DUO ontvangen. Als we niet de juiste gegevens geverifieerd hebben gekregen via DUO, dan nodigen we je uit om langs te komen met je originele diploma, een cijferlijst en een geldig ID.

 • Ik heb een functiebeperking; wat zijn de mogelijkheden voor mij?

  Als je een functiebeperking hebt zoals dyslexie, dan snappen we dat je mogelijk vragen hebt over hoe we hiermee omgaan tijdens jouw studie en toetsmomenten. Stel je vragen aan onze collega’s van de afdeling Studentzaken via studentzaken@thomasmorehs.nl. Zij helpen je verder.

VRAGEN?

Vraag het onze afdeling Studentzaken

Onze collega’s Madeleine en Claudia van afdeling Studentzaken helpen je met vragen over:

 • In- en uitschrijven
 • Toelating
 • Toelatingstoetsen
 • Collegegeld
 • Adreswijziging
 • Verklaring van inschrijving
 • Bewijs Betaald Collegegeld
 • Invullen formulieren instanties (verzekeraar, bank, etc.)
 • En nog veel meer….

Zo bereik je ons

Onze collega’s Madeleine en Claudia van Studentzaken maken graag tijd voor je. Stuur ze een mailtje via studentzaken@thomasmorehs.nl en ze beantwoorden deze zo snel mogelijk.

Liever elkaar even telefonisch spreken? Dan vragen we je eerst een afspraak te maken. Zo weten we zeker dat we genoeg tijd hebben voor jouw vragen. Stuur een mailtje en we prikken een moment waarop we elkaar kunnen bereiken.

Heb je echt een dringende vraag? Dan is Studentzaken bereikbaar via 06-12650042/ 06-50053131.

HANDIGE LINKS

Studiefinanciering aanvragen

Check op DUO of je studiefinanciering kunt krijgen en/of andere regelingen zoals het reisproduct.

Andere handige links:

Meer informatie of vragen?

Contact