INSCHRIJVEN

In vier stappen inschrijven bij onze pabo

Je hebt je keuze voor je toekomstige studie gemaakt en je wil je graag inschrijven voor onze opleiding leraar basisonderwijs! Wat tof! Dit regel je snel en makkelijk via Studielink met onderstaand stappenplan. Studeer je al aan een pabo en wil je overstappen? Dan dien je via Studielink via het veld ‘start als’ hogerejaars in. Let op! Een hogerejaarsverzoek kun je indienen tot 15 juni.

 

Stap 1: Inschrijven via Studielink

Inschrijven doe je via Studielink met je DigID. Heb je nog geen DigiD? Vraag deze dan eerst aan. Let op: Dit duurt 5 werkdagen.

Stap 2: Vul je persoonlijke gegevens in

Log met je DigiD in op Studielink. Voer daar je persoonsgegevens en je vooropleiding(en) in.

Stap 3: Verzoek tot inschrijving

Tijd om een hogeschool en opleiding te kiezen. Je selecteert Thomas More Hogeschool en/of zoekt op ‘leraar basisonderwijs’. Kies vervolgens de opleidingsvariant die je wilt volgen: voltijd of deeltijd pabo.

Stap 4: Bevestiging

Yes, het is gelukt! Je ontvangt nu in je mail een bevestiging van je verzoek tot inschrijving. Je kunt je aanmelding nog tot en met 31 augustus (of tot en met 31 januari indien je in februari start) intrekken of wijzigen via Studielink.

En dan…

Na je inschrijvingsverzoek gaan wij aan de slag. We checken de informatie die je hebt ingevuld en kunnen mogelijk nog extra info bij je opvragen. Hou sowieso je mail en de to-do list in Studielink in de gaten want de komende tijd ontvang je meerdere e-mails over onder andere de VOG, collegegeld en andere gegevens.

Inschrijven via Studielink
Quotation mark

De belangrijkste reden om voor de lerarenopleiding basisonderwijs te kiezen, was voor mij omdat je als leerkracht bijdraagt aan de ontwikkeling van kinderen. Je staat aan het begin van de ontwikkeling en bent de basis voor hun verdere (school)loopbaan. De toekomst van de leerlingen begint bij jou en dat geeft mij iedere dag weer ongelofelijk veel energie!

Nisrine Ouchan - Student voltijd pabo

Het fijne aan Thomas More Hogeschool vind ik dat er veel gedaan wordt om de studie interessant te houden. Je volgt niet alleen colleges maar werkt ook aan projecten en gaat op excursies. Ook op de pabo zelf hangt er een fijne sfeer. Docenten die een praatje met je maken en Café 80 vol gezelligheid!

Xanne van Wingerden - Student voltijd pabo

"Muziek en sport zijn belangrijke thema’s tijdens mijn lessen. “Als de situatie het toelaat, dan staat er muziek op in de klas. Ik zoek eigenlijk achter elke les een reden waarmee we iets kunnen zingen of doen. Bij de Engelse lessen bijvoorbeeld; met een liedje erbij kan je de taal veel beter leren. Ook het sporten zit er nog in. Ik ben die juf die gerust mee doet met apenkooien op het schoolplein. Ze roepen dan: Juf, de vloer is lava! En hup: dan hang ik in een speeltoestel. Ik ben nooit gestopt met spelen.”

Alysia van Horik - Student deeltijd pabo

Ik help kinderen graag met hun ontwikkeling, zowel mentaal, op vakgebied als sportief. De combinatie kennisoverdracht en spelenderwijs ontspannen door inspannen spreekt mij erg aan. Thomas More Hogeschool geeft mij hierin de mogelijkheid om te groeien.

Jennifer de Waal - Student voltijd pabo

Ik ben heel goed ontvangen op Thomas More. Dat begon al bij de open dag, toen ik persoonlijk werd aangesproken door een Godsdienst docent, die aangaf dat ook ik welkom was en juist diversiteit belangrijk is. Hierdoor voelde ik mij echt geaccepteerd, wat voor mij doorslaggevend was om voor deze hogeschool te kiezen! Maar ook de kleinschaligheid en korte lijntjes vind ik super fijn!

Wissam Astitou - Student deeltijd pabo

Ik vind het fijn een bijdrage te kunnen leveren aan de ontwikkeling van kinderen. Geen enkele werkdag is hierbij hetzelfde, je maakt veel nieuwe dingen mee elke dag opnieuw!

Alex Rombout - Student voltijd pabo

Nisrine Ouchan

Student voltijd pabo

Xanne van Wingerden

Student voltijd pabo

Alysia van Horik

Student deeltijd pabo

Jennifer de Waal

Student voltijd pabo

Wissam Astitou

Student deeltijd pabo

Alex Rombout

Student voltijd pabo

Veelgestelde vragen over inschrijven bij de pabo

 • Waar kun je je inschrijven en tot wanneer?

  Ben je er helemaal uit dat je bij ons wilt studeren? Dan hoef je nog maar 1 ding te doen en dat is je inschrijven! Dit vinden we heel tof natuurlijk en helpen je als je nog vragen hebt over het proces! Je vindt hier een stappenplan voor jouw inschrijving. Of ga direct naar Studielink.nl om je in te schrijven. De uiterste inschrijfdatum is 1 mei 2024.

 • Wat gebeurt er na mijn inschrijving?

  Nadat je jouw inschrijving hebt voltooid via Studielink, ontvang je van ons per mail alle informatie om je inschrijving definitief te maken. In de informatiefolder die wij toesturen vind je deze informatie terug. Houd daarom je mailbox in de gaten en lees de ontvangen mails goed door. Missen wij informatie van je? Dan neemt Studentzaken contact met je op.

 • Ons 21+-traject bestaat uit de volgende toetsen:
  • Toelatingstoets aardrijkskunde (Cito)
  • Toelatingstoets geschiedenis (Cito)
  • Toelatingstoets natuur en techniek (Cito)
  • Wiscat (rekentoets)
  • Interne taaltoets
  • Buitenlands diploma? Taalassessment

   

  Belangrijke informatie voor toelating via het 21+-traject:

  • Je bent op 1 september 2024 21 jaar of ouder.
  • Je hebt je voor 1 mei 2024 aangemeld voor het 21+ traject op Thomas More Hogeschool via Studielink.nl.
  • Je moet alle drie de toelatingstoetsen (aardrijkskunde, geschiedenis en natuur & techniek) vóór 31 augustus 2024 behalen.

  Wij ondersteunen je waar nodig bij de toelatingstoetsen en de voorbereiding op de studie. Lees hier meer.

 • Is de rekentoets (wiscat) een toelatingstoets voor de lerarenopleiding?

  De wiscat (of landelijke rekentoets) is geen toelatingstoets. Het is wel een verplichte landelijke toets die je maakt in het eerste jaar van jouw studie. Hiervoor krijg je drie kansen. Voorafgaand aan de opleiding krijg je een extra kans voor de rekentoets. In totaal heb je dus vier kansen voor de wiscat. Bij voldoende animo organiseren wij een Zomercursus Rekenen, deze vindt eind augustus plaats. Lees hier meer over de wiscat.

  Heb je je de wiscat al behaald? Stuur dan voor de start van je studie een kopie op naar onze Examencommissie via examencommissie@thomasmorehs.nl.

 • Moet ik een kopie van mijn diploma inleveren?

  Als je geen bericht van onze afdeling Studentzaken ontvangt om langs te komen met je diploma, dan hebben wij je gegevens via DUO ontvangen. Als we niet de juiste gegevens geverifieerd hebben gekregen via DUO, dan nodigen we je uit om langs te komen met je originele diploma, een cijferlijst en een geldig ID.

 • Ik heb een functiebeperking; wat zijn de mogelijkheden voor mij?

  Als je een functiebeperking hebt zoals dyslexie, dan snappen we dat je mogelijk vragen hebt over hoe we hiermee omgaan tijdens jouw studie en toetsmomenten. Stel je vragen aan onze collega’s van de afdeling Studentzaken via studentzaken@thomasmorehs.nl. Zij helpen je verder.

VRAGEN?

Vraag het onze afdeling Studentzaken

Onze collega’s Chantal en Madeleine van afdeling Studentzaken helpen je met vragen over:

 • In- en uitschrijven
 • Toelating
 • Toelatingstoetsen
 • Collegegeld
 • Adreswijziging
 • Verklaring van inschrijving
 • Bewijs Betaald Collegegeld
 • Invullen formulieren instanties (verzekeraar, bank, etc.)
 • En nog veel meer….

Zo bereik je ons

Chantal en Madeleine van Studentzaken maken graag tijd voor je. Stuur ze een mailtje via studentzaken@thomasmorehs.nl, bel ze via 010-4657066 en ze beantwoorden je zo snel mogelijk.

HANDIGE LINKS

Studiefinanciering aanvragen

Check op DUO of je studiefinanciering kunt krijgen en/of andere regelingen zoals het reisproduct.

Andere handige links:

Meer informatie of vragen?

Contact