Dit moet je weten over de Wiscat

De Wiscat is een toets die iedere pabostudent maakt. Dit is de verplichte landelijke rekentoets waarmee je aantoont dat je genoeg basiskennis hebt van het vak rekenen. Je wordt onder andere getoetst op hoofdrekenen, meten en meetkunde, informatieverwerking en andere rekenbasisvaardigheden. Na je aanmelding via Studielink, ontvang je van onze afdeling Studentzaken de aanmeldlink voor de Wiscat.

Zowel voor als tijdens je studie te maken

Je krijgt in het eerste jaar drie mogelijkheden om deze toets te halen. Ook kan je deze toets al maken vóórdat je aan de opleiding begint. Dit is een extra gelegenheid en een prima nulmeting van jouw niveau. Na het behalen van de toets, ontvang je een certificaat. Je hoeft de toets dan niet meer te maken tijdens je studie. Dat scheelt weer!

Makkie, of toch niet?

De een heeft slapeloze nachten van de wiscat, de ander maakt zich er niet druk om. Veel van de spanning kun je weghalen door je goed voor te bereiden op de toets.

Gratis oefentoets
Test alvast je rekenvaardigheid met de gratis oefentoets. Zo weet je precies hoe je ervoor staat en waar je nog aan moet werken.

Gratis zomercursus
Haal je de wiscat niet voordat je start met de opleiding? Geen zorgen, dan telt deze afname niet. Je hebt dus nog steeds drie kansen om de toets te halen. Speciaal voor aangemelde studenten van onze hogeschool, bieden we ook een gratis driedaagse zomercursus zodat jij zo goed mogelijk voorbereid bent voor jouw volgende toets. Tijdens de zomercursus krijg je zicht op jouw rekenvaardigheid en vergroot je jouw reken- en wiskundekennis en -vaardigheid. Deze informatie ontvang je na aanmelding via Studielink.

Data zomercursus 2024 volgen

Veelgestelde vragen over de wiscat