Unieke ruimte

Een spannende omgeving die direct ander gedrag uitlokt van zowel kinderen als studenten, docenten, leerkrachten en onderzoekers. In het lab experimenteren we met nieuwe middelen voor in het onderwijs. Alles staat hier in het teken van high- en lowtech toepassingen. Hier ontwerp jij als onderwijspionier, samen met onze docenten, het onderwijs voor de makers van de toekomst.

Krijg jij binnenkort les van onze inspirerende docent en onderwijsvernieuwer Diana Molenschot? 

Activiteiten in en vanuit het Innovatielab

Elk week zie je het lab in werking. Omdat we geloven in de kracht van ons innovatielab, stellen we het ook beschikbaar voor scholen en andere geïnteresseerden. Zo kan je dus de ene dag basisschoolleerlingen zien werken met Lego of een robot programmeren. De andere dag ga jij zelf aan de slag met technologische ontwikkelingen. Ons programma is divers, voor zowel jou als bezoekers. Denk aan inspiratielezingen, demoworkshops, pabo-onderwijsmodules, Skillslab netwerkbijeenkomsten en rondleidingen. Of zelfs een post-hbo specialisatie digitale geletterdheid.

WERELDWIJSHEID

Experimenteren met modern lesmateriaal

Met modern lesmateriaal bereik je de makers van de toekomst. Maar welk materiaal is nou het meest geschikt en welke innovaties zijn er momenteel? Heb je interesse in meer verdieping van onderwijsinnovatie en digitale geletterdheid? Dan is de I-minor wat voor jou. Hier gaan we onder andere experimenteren met uiteenlopende materialen om je lessen te verrijken zoals VR- en AR-technology, greenscreen, robotica en 3D-printen.

Het innovatielab uitproberen? Voel je welkom!

Ik kom naar de open dag
VOOR ONDERWIJSPROFESSIONALS

Zelf aan de slag

Benieuwd wat ons innovatielab teweegbrengt? Kom een middag op bezoek en ga aan de slag met je team. We stellen graag een passend programma samen zodat jullie met een hoofd vol ideeën terug naar school gaan.

Partners en samenwerkingen

FCL Network Lab

FCL Network Lab

Netwerk Mediawijsheid

Netwerk Mediawijsheid