Je hoeft geen kunstenaar te zijn om deze minor te volgen. Ook is het niet noodzakelijk om veel kennis te hebben van ons cultureel erfgoed. Wel verwachten we dat je veel belangstelling, interesse en nieuwsgierigheid hebt voor cultuur. Ook ben je ervan overtuigd dat het basisonderwijs meer aandacht voor kunst en cultuur zou moeten hebben.

IN HET KORT

Cultuureducatie in het basisonderwijs

Cultuureducatie is geen nieuw vakgebied. Het is eerder een aanjager om onderwijs ‘in samenhang’ te brengen en de leeromgeving ‘rijker’ te maken. Wil je cultuur meer betrekken in je onderwijs? Dan kun je er niet omheen om de schoolomgeving te betrekken bij je lessen. Dat betekent letterlijk dat je met je klas op stap gaat om de omgeving te onderzoeken. In deze minor gaan we namelijk ook veel op pad. We bezoeken kunstinstellingen en steken ons licht op bij organisaties die zich met erfgoed en kunsteducatie bezig houden.

De minor cultuur geeft je alle kansen om je in een onderwerp te verdiepen waar jouw echte belangstelling ligt. Cultuur is alles wat mensen maken en doen en cultuureducatie is hier reflectie op. Het wonderlijke is dat iedere keer weer blijkt dat eigenlijk ieder onderwerp hierin blijkt te passen.

Vraag meer informatie aan

Meer weten over deze minor? Mail ons dan!

Stuur een e-mail