Als leerkracht basisonderwijs mag je alleen aan groepen 1 en 2 bewegingsonderwijs geven, voor de hogere groepen is een extra certificaat vereist. Met onze minor bewegingsonderwijs haal je dat benodigde certificaat. Je krijgt naast je pabo-diploma ook een erkend post-hbo diploma ‘vakbekwaamheid bewegingsonderwijs’.

IN HET KORT

De minor voor sportliefhebbers

Zelf sporten is leuk en goed! Maar nog belangrijker is dat je het leuk vindt om zelf te bewegen én kinderen te motiveren om (meer) te sporten. Je bent niet bang je te laten horen en hebt oog voor de ontwikkeling van kinderen vanuit een perspectief op bewegen.

Herken jij jezelf hierin?

 • je onderkent dat bewegen goed is voor kinderen;
 • je wilt bewegen integreren in activiteiten op school;
 • je bent bewust dat je een voorbeeldfunctie hebt en enthousiasmeert kinderen te bewegen.

Dan past de minor bewegingsonderwijs goed bij jou!

Vraag meer informatie aan
OPBOUW

Inhoud en studiebelasting

De minor bestaat uit drie blokken die je aanvult met een individueel programma waarin je in brede zin verdiept en je nog bekwamer wordt op het gebied van sport en bewegen in de basisschool.

 1. Aanbieden van activiteiten:
  Inrichten; instrueren en organiseren van bewegingsactiviteiten en lessen bewegingsonderwijs; volgorde binnen leerlijnen; differentiatie en stage
 2. Begeleiding en leerhulp:
  Leerdoelen en leerhulp binnen bewegingssituaties; ongevallen en veiligheid; observeren van bewegingsgedrag; reguleren van bewegingssituaties en stage
 3. Maatwerk en visie:
  (Vak)onderwijsconcepten en planning; ontwerpen van bewegingssituaties; brede zorg en stage.

Elk blok bevat een stagecomponent. Het individuele programma stel je zelf samen in overleg met de docenten, waarbij je kunt kiezen uit diverse opties. Denk aan: bewegen in brede context (sport na schooltijd), verdieping stage, deelname aan projecten of deelnemen aan de skireis.

Meer weten over deze minor? Mail ons dan!

Stuur een e-mail