Verhaal

In gesprek met Estelle

8 december, 2022 3 Minuten Onderwijs

Trots op het werk dat ze doet! Estelle werkt sinds september 2021 bij ons op de Thomas More Hogeschool, maar heeft hiervoor 10 jaar op een basisschool gewerkt in diverse rollen (Evenementencoördinator en Sport- & bewegingsbegeleider). Haar twee kinderen en vriendinnen zijn het belangrijkste in haar leven.  Haar steun en toeverlaat. En steun is iets waar Estelle zich dagelijks mee bezighoudt. More than a teacher, gaat voor Estelle over je iedere dag weer inzetten voor eerlijke kansen voor alle kinderen.

Iedereen een eerlijke kans

Estelle coördineert bij Thomas More Hogeschool, de samenwerking met onze community impact partners, waarbij onze eerste jaars studenten zich inzetten voor optimale kansen binnen onze community. Daarnaast begeleidt ze studenten in het mentorproject ‘Mentoren op Zuid’, is actief in ons wervingsteam en versterkt ook 1 dag in de week het receptieteam. Voordat ze bij ons binnenstapte heeft ze 10 jaar vol passie op de Valentijnschool in Rotterdam Delfshaven gewerkt. Ze keek altijd om zich heen op school en in de buurt en kwam er zo achter dat er nog onwijs veel (verborgen) armoede is in Rotterdam. Ze denkt zelfs in heel Nederland en is bij haar leerlingen hierop gaan letten. Iedereen verdient een eerlijke kans op een goede basis in het leven en daarom ondernam ze actie!

Naast het werken met de kinderen kwam ze samen met haar partner Sahila el Barkany en startte de Stichting EsSaJo tegen armoede. Het begon met spullen inzamelen voor 15 gezinnen, maar na 6 maanden was dit al voor 150 gezinnen. Dit was 4 jaar geleden en ondertussen hebben ze een eigen pand in Rotterdam West en helpen honderden gezinnen. Op deze manier wil ze blijven bijdragen en een verschil maken in het leven van kinderen en van hun ouders/verzorgers. “En daar ben ik naast mijn moederschap enorm trots op.”

“Iedereen kan een verschil maken, dus begin klein. Het groeit vanzelf naar het helpen van zoveel mogelijk mensen, zodat ze een goede basis krijgen in het dagelijkse leven. Zo winnen ze het vertrouwen terug en voelen zich geliefd en welkom. Ik hoop dat mensen op deze manier ook geïnspireerd worden door iedereen om zich heen. Daarnaast hoopt ze op de Thomas More Hogeschool de huidige studenten via o.a. het mentoringproject het inzicht te geven om het een-op-een moment met kinderen weer terug te laten keren. Dan herken en ontdek je sneller signalen die duiden op kinderen die te maken hebben met dergelijke situaties.”

Quotation mark

Ik vind het belangrijk dat iedereen een kans krijgt op een goede basis in het leven.

Estelle de Leeuw - Thomas More Hogeschool

Leraarschap

Welke opleiding ze toentertijd wilde doen, wist ze niet omdat ze al op haar 14de een richting moest kiezen. Ze koos na de middelbare school voor de CIOS sportopleiding, omdat ze sporten leuk vond. Maar na een tijdje kwam ze erachter dat ze met kinderen wilde werken, is in het basisonderwijs terecht gekomen en dit was een schot in de roos!

“Het is zoveel meer dan alleen het neerzetten van de lessen en activiteiten. Je bent een voorbeeld, een steun, een vriend, een ouder, een broer/zus.” Openstaan voor iedereen zijn mening en verhaal is volgens Estelle een eigenschap die iedere leerkracht zou moeten hebben. “De kracht zit in het geven van individuele aandacht aan ieder kind.”

Haar gedreven inzet voor dezelfde kansen die iedereen verdient in het leven, brengt ze met overtuiging ook over op de studenten bij Thomas More Hogeschool. “Ik hoop dat ik op Thomas More Hogeschool de huidige studenten de ervaring kan laten opdoen dat het een-op-een moment met kinderen de basis is in het bouwen aan een relatie met de kinderen, waarmee je echt het verschil kan maken. Zodat in de toekomst onderwijzers meer kijken naar de kinderen in plaats van hoe het ‘moet’ en ‘hoort’. Dan worden moeilijke situaties waar kinderen soms mee te maken krijgen sneller gesignaleerd.

Nieuwsgierig geworden?

Wil jij na het verhaal van Estelle zelf ontdekken of het leerkrachtvlammetje in jou zit en weten hoe jouw ontdekkingsreis er op onze hogeschool uit ziet? Schrijf je hieronder in voor één onze open dagen, kom rondkijken, kletsen met studenten en docenten en proef de sfeer.

Schrijf je in