Nieuws

Mijlpaal: stagevergoeding op Rotterdamse en Haagse basisscholen is een feit!

12 september, 2023 2 Minuten Onderwijs

Als pabo-student lever je een waardevolle bijdrage aan het onderwijs en dit mag beloond worden! Daarom krijgen onze voltijd studenten die stage lopen op basisscholen in Rotterdam en de regio sinds dit nieuwe studiejaar 2023-2024 een vergoeding.

En goed nieuws: alle basisschoolbesturen van de Thomas More Opleidingsschool doen mee: RVKO, WSKO, SKOP, Laurentiusstichting, SIKO, Edumare, Casimir, de Groeiling en de Eerste Westlandse Montessorischool. Een mooi initiatief waar de samenwerkende scholen van ons partnerschap enthousiast van worden, maar vooral onze studenten zijn enorm blij en juichten toen zij op 31 augustus dit nieuws te horen kregen! 🙂

Investering in onze toekomstige leerkrachten

In het basisonderwijs was het tot voor kort ongebruikelijk om studenten een vergoeding te geven voor hun stages. Daar is dit nieuwe schooljaar verandering in gekomen. “Het is de hoogste tijd dat onze stagiaires een vergoeding krijgen voor hun inzet en werk. We vinden het belangrijk te investeren in onze toekomstige leerkrachten. Dat we hier als Rotterdamse en Haagse schoolbesturen samen in optrekken zien we als vanzelfsprekend’’, aldus de besturen in het AD.

Eerste- en tweedejaars voltijd studenten krijgen een vergoeding van 180 euro per maand. Vanaf het derde jaar krijgen studenten 250 euro per maand.

Stage tijdens de pabo

Wie is de leraar die jij zelf wil zijn? Wat is de school die bij jou past? Je ontdekt door stage te lopen op verschillende scholen, in verschillende bouwen wat bij je past. Daarom is stage een belangrijk onderdeel binnen jouw opleiding. In het eerste jaar maak je kennis met de praktijk door de oriëntatiestage van ongeveer een dag in de week, en per semester een of twee praktijkweken. Tijdens de opleiding breidt de duur en intensiteit uit. Je rondt de pabo af met een lio-stage (eindstage) waarbij je voor een langere periode de verantwoordelijkheid krijgt over een groep.

Over Thomas More Opleidingsschool

Thomas More Hogeschool vormt een partnerschap met acht basisschoolbesturen in Rotterdam en de regio: Edumare, de Groeiling, Laurentiusstichting, RVKO, SIKO, SKOP, WSKO en de Casimirschool. Ons partnerschap heet Thomas More Opleidingsschool. Hier werken we samen aan jouw ontwikkeling zodat jij straks aan de slag kan als startbekwame, eigenzinnige en wereldwijze leerkracht. Ons doel is geslaagd als jij als leerkracht gelooft in ieder kind en er met hart & ziel voor hen wil zijn.

Lees hier meer over de Thomas More opleidingsschool en houd onze kanalen goed in de gaten om op de hoogte blijven.