fbpx

Internationalisering

Lerares geeft aardrijkskundeles aan kinderen min

Elke reis begint met een eerste stap. Alleen leraren die hun eigen grenzen verkennen, kunnen die van hun leerlingen verleggen.

In onze ervaring wordt de wereld steeds kleiner. Door een verblijf in het buitenland bereid je jezelf voor op een toekomst in een wereld die cultureel steeds meer verweven raakt. Je leert omgaan met andere culturen, tradities en samenlevingen. Bovendien word je vandaag de dag niet alleen maar voor de Nederlandse arbeidsmarkt opgeleid, maar ook voor de Europese markt. Wanneer je je horizon verbreedt, met andere talen en culturen weet om te gaan, ben je veel breder inzetbaar. Je leert jezelf beter kennen en wordt er persoonlijk sterker van. Je beseft wat je sterke en zwakke kanten zijn en je leert daarmee omgaan. Dat maakt je niet alleen een betere leraar, maar stelt je ook in staat om internationalisering in het curriculum van de basisschool te integreren. Jouw leerlingen geef je daarmee een goede start als jonge ‘wereldburgers’.

Internationalisering in het programma:
Hoofdfase 2e semester: Internationaliseringsweek.

Alle studenten gaan een week naar het buitenland en organiseren dit zelf. Doel is om kennis te maken met andere onderwijssystemen. Je kiest zelf waar je heen gaat en met wie. Sommige studenten gaan mee met Edukans en doen ervaring op met onderwijs in een ontwikkelingsland.

> Kijk hier naar de video van Marjon in Kopenhagen

Minor vierde jaar:

Je kunt kiezen voor de minor internationalisering. Daarin zijn verschillende opties. Je verblijft dan minimaal 10 weken voor onderzoek/stage in het buitenland, de bestemming bepaal je geheel zelf (start voorbereiding in pabo 3). Of je kiest ervoor een semester te studeren bij een van de Erasmus+ partners, zoals de KP in Denemarken, Howest in Belgie, Oslomed in Noorwegen, Uvic in Spanje of IPS in Portugal. Ook de internationale minor op de IPA op Aruba behoort tot de mogelijkheden. 

Daarnaast bieden andere minoren zoals bijvoorbeeld de Minor Innovatie en de Minor Passend Onderwijs gelegenheid om naar het buitenland te gaan. En het is mogelijk om een andere minor te combineren met Internationalisering. 

‘Tijdens het reizen ontdek je niet alleen een andere cultuur, tref je niet alleen mensen met een andere levensvisie aan, kijk je niet alleen maar naar al het moois wat een land te bieden heeft, maar word je ook gedwongen te kijken naar jezelf en te beseffen wat van waarde is. Terugkeren doe je met een rugzak vol ervaringen, leermomenten en zelfontwikkeling’

Voor meer informatie over Internationalisering kun je terecht bij:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Jorinde Jonker: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Koen de Jong: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

_______________________________

> Download Erasmus Charter for Higher Education 2021-2027
> Download Erasmus Charter for Higher Education 2014-2020
> Download Strategy Thomas More Hogeschool

 

Contact

 • Bezoekadres
   
  Thomas More Hogeschool
  Stationssingel 80
  3033 HJ Rotterdam
 • Telefoon
   
  +31 (0)10 – 4657066

 • Mail
   
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.