Ben jij de sportieveling in je vrienden- en familiekring? Hou jij ervan om sport, spel en onderwijs te combineren? Laat je dan opleiden tot specialist op het gebied van bewegen en gezondheid met onze speciale sportroute.

OPBOUW

Jouw route naar specialist bewegingsonderwijs

Jaar 1 en 2 staat in het teken van Sport in the City. Je doet mee aan diverse beweegactiviteiten die we met elkaar gaan doen. Daarnaast maak je opdrachten die horen bij de diverse basisschoolvakken waarbij aandacht voor bewegen tijdens het leren centraal staat. Zo kun je bij bijvoorbeeld aardrijkskunde bewegend leren inzetten als je de leerlingen leert over windrichtingen. Of bij het automatiseren van werkwoordvormen kan je een estafette inzetten.

In jaar 3 start je met de specialisatie ‘sportieve en gezonde school’. Je verdiept je kennis en skills van bewegingsonderwijs en rond deze verdieping af met het post hbo diploma Specialist Sportieve en Gezonde school.

In het vierde jaar ga je verder met de specialisatie ‘sportieve en gezonde school’ en kun je kiezen voor de minor bewegingsonderwijs. Na het succesvol afronden van deze minor ben je vakspecialist bewegingsonderwijs en ben je bevoegd de bewegingsonderwijslessen voor groep 3 tot en met 8 te verzorgen.

Daarnaast ben je bevoegd om contacten te leggen met sportverenigingen in de buurt en met de sportcoördinator van de wijk. Ook kan je helpen nadenken over de inrichting van het schoolplein en kun je collega’s adviseren bij het inzetten van bewegend leren.

sportroute

Meer informatie over deze specialisatie?

Neem contact op