Voltijdopleiding


Wanneer je de opleiding voltijd gaat volgen, kun je al over 4 jaar als leraar basisonderwijs voor de klas staan. Natuurlijk sta je ook al eerder voor de klas in de vorm van stages. Je loopt stage vanaf het eerste jaar zodat je direct alles wat je leert in je stageklas kunt toepassen. Dit schakelen tussen theorie en praktijk is kenmerkend voor de opleiding: steeds opnieuw wordt de verbinding gemaakt tussen de lesstof en de beroepspraktijk. Bekijk hier de voorbereidingen en de toelatingseisen.

-- N.B. Thomas More Hogeschool is gestart met een 3-jarig traject voor studenten met een vwo-vooropleiding. Tijdens dit traject kun je je ook voorbereiden op een pre-master bij de Erasmus Universiteit en zo in 5 jaar een bachelor pabo én een aansluitende master behalen. Meer informatie is beschikbaar op de open dag.


In 4 jaar van student tot leraar

 • Icon 01

  Beroepsvaardigheid en oriëntatie

  Dit eerste studiejaar staat in het teken van beroepsvaardigheid en oriëntatie.
  Wij bieden je in dit jaar een oriëntatie in beroepsvaardigheden, vakinhoud, didactiek en communicatie. Je zet je eerste stappen in het Basisonderwijs en ontwikkelt een realistisch beroeps-en zelfbeeld. We creëren betekenisvolle onderwijssituaties, waardoor studenten een voorbeeld krijgen van boeiend en vernieuwend Onderwijs.

 • Icon 02

  De groep & het Leren

  De kern van het tweede studiejaar is de groep & het Leren.
  Je leert leiding te geven aan de groep; je krijgt inzicht in de groepsprocessen en ervaart hoe je de regie over je groep krijgt en houdt. Je krijgt kennis van de leerlijnen van de verschillende vakgebieden en over de leerprocessen van je leerlingen. Wij bieden je de mogelijkheid om je te verdiepen in welke vakgebieden waar je interesse en talent liggen. Misschien kies je ervoor om een activiteit in het buitenland te doen. Aan het eind van het studiejaar ben je regisseur van de groep en het Leren.

 • Icon 03

  De Leerling

  Thema van dit derde studiejaar is De Leerling: de focus verschuift hier van de groep naar de individuele leerling. Je leert wat het betekent om Leraar te zijn van Kinderen met verschillende talenten, behoeften en achtergronden. Dit jaar maak je de keuze om je te specialiseren in het jonge of het oudere kind. Aan het einde van Pabo 3 ben je regisseur van de ontwikkeling van het kind en kan je passend Onderwijs creëren.

 • Icon 04

  Passie en Ambitie

  Dit laatste studiejaar staat in het teken van Passie en Ambitie
  Op basis van je interesse en talent kies je een minor. Met de kennis en ervaring die je de jaren hiervoor hebt opgedaan, ontwikkel je je eigen visie op Onderwijs. Je bent in staat verantwoordelijkheid te dragen gedurende een langere aaneengesloten periode voor het leidinggeven aan een groep en het Leren. Aan het einde van Pabo 4 ben je startbekwaam en draag je je eigen visie uit op het beroep en je handelen.
  Cultuurcoördinator.

 • Image 01 Eerste studiejaar
 • Image 02Tweede studiejaar
 • Image 03 Derde studiejaar
 • Image 04 Vierde studiejaar

Contact

 • Bezoekadres
   
  Thomas More Hogeschool
  Stationssingel 80
  3033 HJ Rotterdam
 • Telefoon
   
  +31 (0)10 – 4657066

 • Mail
   
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Agenda

Twitter

RT @Meetup010: Wij zijn ook aanwezig op de onderwijsnacht op 5 oktober, onderdeel van het onderwijsfestival. Kom kennismaken met ons! Info…

by Thomas More HS