fbpx

Voltijdopleiding

Ben je klaar voor je droombaan in het basisonderwijs? Er zijn verschillende routes om leraar in het basisonderwijs te worden.

Wanneer je de opleiding voltijd gaat volgen, kun je al over 4 jaar als leraar basisonderwijs voor de klas staan. Natuurlijk sta je ook al eerder voor de klas in de vorm van stages. Je loopt stage vanaf het eerste jaar zodat je direct alles wat je leert in je stageklas kunt toepassen. Dit schakelen tussen theorie en praktijk is kenmerkend voor de opleiding: steeds opnieuw wordt de verbinding gemaakt tussen de lesstof en de beroepspraktijk. Bekijk hier de voorbereidingen en de toelatingseisen.

Begeleiding en studieadvies
Individuele begeleiding is belangrijk binnen de pabo. De pro-begeleider heeft een breed beeld van jouw ontwikkeling en kan je uitdagen om je grenzen te verleggen en ondersteunen waar nodig. Met je pro-begeleider heb je gesprekken over je studievoortgang, je motivatie en je prestaties. Aan het einde van het eerste studiejaar volgt een officieel studieadvies. Om een positief studieadvies te ontvangen en over te mogen gaan naar het tweede studiejaar van de opleiding, dien je minimaal 50 EC (European Credits) te hebben behaald (van de 60 EC totaal). Daarnaast dien je de wiscat, de toets taal eigen vaardigheid en de stages voldoende te hebben afgerond.

Varianten
Thomas More Hogeschool biedt de opleiding tot leraar basisonderwijs aan in meerdere varianten, zodat jij je studie kunt volgen op de manier waarbij jij je het prettigst voelt:

Voltijd
- Driejarig voltijdtraject (Als je al een vwo-diploma hebt of je propedeuse van een bacheloropleiding.)
Specialist muziek in het PO (Als je affiniteit hebt met muziek en cultuur en extra scholing wilt op muzikaal gebied.)

Kosten
Je betaalt collegegeld en je moet boeken aanschaffen. Afhankelijk van je eerdere opleiding(en) betaal je wettelijk collegegeld of instellingscollegegeld. Als je al een onderwijsbevoegdheid hebt of een opleiding in de zorg hebt afgerond betaal je instellingscollegegeld, in overige gevallen kan je voor het wettelijk collegegeld studeren. Afhankelijk van je persoonlijke situatie kan je op de site van Duo kijken voor welke regelingen je eventueel in aanmerking komt.
> Zie voor actuele informatie: www.duo.nl

Aanmelding
De aanmelding verloopt via Studielink.

Meer informatie

 • Aanmelden en algemene vragen: Claudia de Graaf, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Toelating: Veronique Weima, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Stage: Angelique Lopez-Hess Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Proefstuderen
Kijk in de agenda voor de data van deeltijd proefstuderen

Onze vloggende student Robin laat je zien hoe het is om in Rotterdam te studeren:

 

Contact

 • Bezoekadres
   
  Thomas More Hogeschool
  Stationssingel 80
  3033 HJ Rotterdam
 • Telefoon
   
  +31 (0)10 – 4657066

 • Mail
   
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Twitter