Deeltijd pabo

Leraar Basisonderwijs 2-4 jaar

In het kort

Studeren in deeltijd

Ben je er aan toe om de stap te zetten naar je droombaan? Is het tijd om de carrièreswitch te maken, zodat je betekenisvol werk kunt doen voor kinderen? Of werk je al in het onderwijs en wil je je doorontwikkelen? Wil je werken, je privéleven en leren combineren, dan is onze deeltijdopleiding echt iets voor jou. Studeren in deeltijd bij Thomas More betekent studeren in je eigen tempo en op de manier die bij jou past. Afhankelijk van je vooropleiding, ervaring en studiesucces kun je de opleiding in 2-4 jaar doorlopen. In overleg met je pro-begeleider bepaal je het tempo dat past bij jouw leerbehoefte.

Een beeld krijgen van hoe jouw route op onze pabo eruit kan zien? Doe de keuzehulp.

De opleiding

Jij bepaalt het tempo

Wanneer je de opleiding in deeltijd gaat volgen, combineer je studeren met werken en je privéleven. Onze deeltijdopleiding heeft een duidelijke structuur door de opbouw in modules en is tegelijkertijd flexibel doordat je op jouw gewenste tempo kunt studeren. Je ontwikkelt je richting leeruitkomsten. Zo weet je al meteen waar je naartoe werkt. Je maakt zelf keuzes in de wijze waarop je je deze leeruitkomsten eigen maakt en in welk tempo je de modules volgt die je ondersteunen bij je ontwikkeling.

Flexibele opleidingsduur

De cursussen bieden we aan in een regulier studietempo en in een compacte variant, waarbij je de stof twee keer zo snel eigen maakt. Na het eerste half jaar bepaal je in afstemming met je pro-begeleider of je de compacte cursussen of de cursussen in het reguliere studietempo wilt volgen. Beheers je een leeruitkomst al op basis van jouw praktijkervaring? Dan kun je ervoor kiezen deze leeruitkomst versneld aan te tonen.

Heb je een mbo-4 of havo vooropleiding?

Dan start je de deeltijdopleiding in regulier studietempo (2,5-4 jaar). Blijkt na het eerste jaar dat het studeren je goed afgaat?  Dat je minder studietijd nodig hebt om je de leeruitkomsten eigen te maken? Dan kun je ervoor kiezen om te versnellen en over te stappen naar het verkorte studieprogramma in onze deeltijd compact.

In overleg met jouw pro-begeleider bepaal je wanneer je er aan toe bent om jouw leeruitkomsten aan te tonen. Ook de wijze waarop je deze aantoont kun je zelf kiezen. Zo stel je gedurende de opleiding jouw persoonlijke studieplan samen. Tegelijkertijd bieden we jou gestructureerde opleidingsprogramma’s die houvast bieden wanneer je daar behoefte aan hebt.

Heb je een HBO/WO-bachelor vooropleiding?

Dan kun je de verkorte deeltijdopleiding (compact) volgen of studeren als zij-instromer.

Wil je losse vakken volgen die passen bij jouw persoonlijke situatie en talent of wil je eerst eens proeven aan het onderwijs en weer ervaren hoe het is om te studeren? Heb je minimaal een mbo-4 vooropleiding, dan kun je er ook voor kiezen te studeren via Level Up.

Lesdagen

* Bij het inschrijven voor de deeltijd pabo geef je je voorkeur voor een lesdag door. De indeling van de lesdagen gebeurt op basis van de inschrijvingsdatum. We streven ernaar om zoveel mogelijk rekening te houden met je wensen. Als jij je voor 1 mei hebt aangemeld, laten wij je uiterlijk 1 juni weten bij welke keuzemogelijkheid je geplaatst bent.

Starten in september

Deeltijd regulier, les op:
  • Dinsdag van 08.30u – 17.00u/18.00u
    of
  • Woensdag van 08.30u – 17.00u/18.00u
    of
  • Donderdag van 13.00u – 22.00u
Deeltijd Compact, les op:
  • Dinsdag van 08.30u – 17.00u/18.00u
    of
  • Woensdag van 08.30u – 17.00u/18.00u

Starten in februari

Deeltijd regulier, les op:
  • Dinsdag van 08.30u – 17.00u/18.00u
    of
  • Woensdag van 08.30u – 17.00u/18.00u
Deeltijd Compact, les op:
  • Dinsdag van 08.30u – 17.00u/18.00u
    of
  • Dinsdag van 13.00u – 22.00u

Studiebelasting

Per week besteed je ongeveer 8 uur aan opleidingstijd (colleges), 8 uur aan je stage en heb je ongeveer 10 uur aan zelfstudie (in toetsperiodes kunnen dit meer uren zijn en uiteraard per persoon verschillend).

Minors

Tijdens onze studie kun je je in een later studiejaar gaan verdiepen in een aantal onderwerpen door middel van een minor. De opties zijn heel divers, dus je hebt genoeg keuze om te bepalen waar je je me bezig wilt houden en in wilt ontwikkelen. Een aantal van onze minoren zijn: onderwijsinnovatie, bewegingsonderwijs, cultuur, passend onderwijs, internationalisering, onderzoekend en ontwerpend leren en werken in het basisonderwijs.

Begeleiding en ondersteuning

Vanaf de start van de pabo bij Thomas More Hogeschool hebben veel aandacht voor jouw ontwikkeling. Dit gaat van beroepsvaardigheden zoals het ontwerpen en geven van inspirerende lessen tot de begeleiding van kinderen tot jouw eigen uitdagingen en ervaringen. Je krijgt structureel feedback waardoor je je snel ontwikkelt tot een zelfstandige leerkracht en een volwaardige collega.

Toelatingseisen deeltijd pabo

Je kunt starten met de deeltijdopleiding met:

  • een havo/vwo diploma
  • een mbo-4 diploma
  • een propedeuse hbo/wo
  • een bachelor hbo/wo
  • als je de 21+ toets hebt behaald

Je vindt hier meer informatie over de toelatingseisen.

  • Welke toelatingstoetsen moet ik maken?

    Welke toelatingstoets je moet maken, hangt af van je vooropleiding. Als je een vwo-, hbo- en/of wo-diploma hebt, dan hoef je geen toelatingstoets te doen.

    • Mbo-4: alle drie de toelatingstoetsen (natuur & techniek, aardrijkskunde en geschiedenis)
    • Havo: alle toetsen waar je géén eindexamen in hebt gedaan.
    • Vwo: geen toelatingstoetsen
    • Propedeuse: met een afgeronde vooropleiding mbo-4 moet je drie de toelatingstoetsen maken. Bij een afgeronde vooropleiding havo alleen waar je geen examen in hebt gedaan.

    Voldoe je niet aan bovenstaande? Dan is een 21+ toets (colloquium doctum) mogelijk voor de vierjarige voltijd en deeltijd (uiterste aanmelddatum 1 mei 2024).

    Na aanmelding via Studielink.nl ontvang je van ons meer informatie over de toetsen en een link om je hiervoor aan te melden. Met deze link meld je je via CITO aan voor een toetsmoment.

    Houd actuele informatie over de toetsen en toetsvensters goed in de gaten via www.goedvoorbereidnaardepabo.nl en via www.cito.nl.

  • Waar vind ik informatie over de toelatingstoetsen?

    Op www.goedvoorbereidnaardepabo.nl vind je alle informatie over toelating tot de pabo, toelatingstoetsen, oefenmateriaal en nog veel meer.

  • Ons 21+-traject bestaat uit de volgende toetsen:
    • Toelatingstoets aardrijkskunde (Cito)
    • Toelatingstoets geschiedenis (Cito)
    • Toelatingstoets natuur en techniek (Cito)
    • Wiscat (rekentoets)
    • Interne taaltoets
    • Buitenlands diploma? Taalassessment

     

    Belangrijke informatie voor toelating via het 21+-traject:

    • Je bent op 1 september 2024 21 jaar of ouder.
    • Je hebt je voor 1 mei 2024 aangemeld voor het 21+ traject op Thomas More Hogeschool via Studielink.nl.
    • Je moet alle drie de toelatingstoetsen (aardrijkskunde, geschiedenis en natuur & techniek) vóór 31 augustus 2024 behalen.

    Wij ondersteunen je waar nodig bij de toelatingstoetsen en de voorbereiding op de studie. Lees hier meer.

  • Kan ik als verkorte deeltijder ook eerder lesgeven?

    Ja dat kan. Veel studenten van een compacte deeltijd maken gebruik van de zogenaamde mijlpalenregeling. Wanneer een bestuur je in dienst wil nemen op basis van de mijlpalenregeling, dan moet je hiervoor minimaal de propedeusefase voldoende hebben afgerond.

  • Wat is het verschil tussen de verkorte deeltijd (compact) en het zij-instroomtraject?

    De compacte deeltijd (verkorte deeltijd)  is een bacheloropleiding van twee jaar. Je studeert bij ons en loopt één dag in de week stage.

    Het zij-instroomtraject is een werken- en lerentraject waarbij je één dag colleges volgt en twee of drie dagen werkt op een school. Ook doe je hier of bij een andere school, praktijkervaring op.

    Wanneer het traject afgerond is, ontvang je een bevoegdheidsverklaring leerkracht basisonderwijs. In het geschiktheidsonderzoek kan bepaald worden dat het scholingsplan korter is dan twee jaar, maar dat hoeft niet. Je scholingsprogramma bestaat uit (delen van) de compacte deeltijdopleiding.

100% pabo in hartje Rotterdam

Op 300m lopen vanaf de achterkant van Rotterdam centraal staat onze hogeschool op een hele fijne en gunstige plek. Wij zijn makkelijk te bereiken met het ov, hebben een gezellig en knus gebouw met een mooi nieuw Café 80 waar je kunt chillen en eten en drinken kunt halen, fijne werkplekken en een lekker terras waar je buiten kunt zitten. We hebben ook een heel tof innovatielab en een interactieve buitentuin waar lessen kunnen worden voorbereid en worden gegeven!

bekijk de rondleiding op pabo Thomas More Hogeschool

Voel je welkom en kom gezellig langs op onze open dag

Ik ben erbij
VOOR HBO/WO BACHELOR/MASTER

Verkorte deeltijd (2 jaar)

Heb je een afgeronde bachelor of master opleiding? Dan kun je ook de tweejarige verkorte deeltijdopleiding volgen. Dit is een intensief traject waarin je met andere studenten in een leerteam in korte tijd onderwijs leert ontwerpen en uitvoeren. De studie kan aansluiten bij je baan, maar dat hoeft niet. Zoals voor elke route vinden we leren van diversiteit belangrijk: naast het leren op de hogeschool, leer je ook in praktijk.

Lees hier meer over de verkorte deeltijd

Quotation mark

Muziek en sport zijn belangrijke thema’s tijdens mijn lessen. “Als de situatie het toelaat, dan staat er muziek op in de klas. Ik zoek eigenlijk achter elke les een reden waarmee we iets kunnen zingen of doen.

Alysia van Horik - Student deeltijd pabo

Ik vond met name de connectie met kinderen zó vet. De vragen die je krijgt, de grote glimlach als iets goed gaat. Het is fantastisch om kinderen handvatten aan te reiken in het leven. Daarom besloot ik me in te schrijven voor de deeltijd pabo.

Lars Bleijenberg - Student deeltijd pabo

Ik ben heel goed ontvangen op Thomas More. Dat begon al bij de open dag, toen ik persoonlijk werd aangesproken door een Godsdienst docent, die aangaf dat ook ik welkom was en juist diversiteit belangrijk is. Hierdoor voelde ik mij echt geaccepteerd, wat voor mij doorslaggevend was om voor deze hogeschool te kiezen! Maar ook de kleinschaligheid en korte lijntjes vind ik super fijn!

Wissam Astitou - Student deeltijd pabo

Alysia van Horik

Student deeltijd pabo

Lars Bleijenberg

Student deeltijd pabo

Wissam Astitou

Student deeltijd pabo
STAGE

Leren in praktijk

Je ontwikkeling tot leraar basisonderwijs vindt zowel op de pabo als op je stage of werkplek plaats. We vinden het belangrijk dat je leert van diversiteit, verschillende scholen, verschillende bouwen en leeftijdsgroepen. Als je nu nog niet werkt in het onderwijs loop je stage. Wij werken met verschillende basisscholen samen die jou een fijne stageplek en goede begeleiding bieden. Werk je al in het onderwijs? Dan zoeken we in overleg met je werkgever naar de mogelijkheden om te leren op je eigen werkplek maar ook naar het borgen van diversiteit in praktijk.

We werken al jarenlang actief samen met 150 basisscholen in regio Rotterdam en investeren samen in de kwaliteit van de stageplekken en begeleiding vanuit de mentorschool en onze pabo.

Pabo deeltijd in vergelijking met andere Rotterdamse pabo's en landelijk

Resultaten nationale studenten enquête 2023

NSE resultaten 2023 Deeltijd Thomas More Hogeschool

PRAKTISCHE INFORMATIE

De belangrijkste informatie op een rij

NA DE PABO

Doorstuderen

Ook al heb je een pabo-diploma op zak, je ontwikkeling gaat door. Zoek je extra inspiratie voor je lessen, merk je dat je specifieke kennis mist of sta je voor een uitdaging waar je hulp bij nodig hebt? Dan kan je terecht bij onze Thomas More Academie.

Doorstuderen
FAQ

De meestgestelde vragen

Stage

Je loopt vanaf het eerste jaar stage. Hierdoor maak je snelle verbindingen tussen theorie en de praktijk en pas je real life alles toe wat je leert. En andersom.

  • Ik wil graag stagelopen in het speciaal basisonderwijs. Wanneer mag dat?

    Bij de compacte deeltijd maak je in het eerste jaar een keuze voor het 2e jaar op basis van een oriëntatie. Wanneer je keuze valt op het speciaal basisonderwijs dan loop je stage in het 2e jaar in het speciaal basisonderwijs. Wanneer je werkschool een school is in het gespecialiseerd onderwijs, dan mag je daar ook stagelopen in het 1e jaar.

  • Mag ik tijdens het zij-instroomtraject op mijn werkschool stagelopen?

    Dit wordt bepaald in samenspraak met het bestuur waar je voor gaat werken en met jou gedurende het geschiktheidsonderzoek. Onze voorkeur gaat ernaar uit dat je verschillende onderwijsconcepten ervaart gedurende je studie. Wanneer je het praktijkgedeelte alleen op je werkschool uitvoert, dan verwachten we dat je hierbij wel in verschillende bouwen (jonge en oude kind) ervaring opdoet.

  • Hoe ziet de stage eruit voor de deeltijd pabo?

    Flexibele deeltijd (2,5 – 4 jaar)

    Je loopt elk semester één dag per week stage op een basisschool. Wij noemen dat leren in de praktijk. In veel gevallen zal de basisschool ook al je werkomgeving zijn, bijvoorbeeld als onderwijsassistent. We vinden het belangrijk dat je verschillende scholen ziet. Vandaar dat we de mogelijkheid bieden om per jaar één semester te leren in de praktijk op je werkschool. Het andere semester leer je op een andere school. Dat kan binnen het bestuur waar je werkt. We vinden diversiteit erg belangrijk: verschillende scholen, in verschillende bouwen en met verschillende leeftijdsgroepen.

    Het eerste semester leer je in de praktijk in de groepen 4 t/m 8. Het tweede semester ook, maar dan in een andere groep en op een andere school. Heb je bijvoorbeeld het eerste semester meegelopen met groep 5, dan word je voor semester twee geplaatst in groep 4/6/7 of 8.

    Compacte deeltijd & zij-instroom

    Je loopt elk semester één dag per week stage op een basisschool. Wij noemen dat leren in de praktijk. Het is mogelijk dat de basisschool ook al je werkomgeving is, of dat een basisschool in de loop van het eerste jaar je werkomgeving wordt. Wanneer je een werkschool hebt, mag je daar ook leren in de praktijk. Maximaal één keer per jaar. Heb je bij aanvang van de opleiding al een werkschool, dan kun je daar starten met leren in de praktijk en ga je in het tweede semester naar een andere school. Je gaat in ieder geval op twee verschillende scholen werken.

    Het eerste semester leer je in de praktijk in de middenbouw (groep 4/5/6) en het tweede semester in de bovenbouw (groep 7/8). In jaar twee begin je vervolgens in de onderbouw (groep 1/2/3) en de laatste stage is een vrije keuze. Aan het einde van elk semester sta je een hele week voor je stageklas.

  • Op welke dag of dagen loop ik stage? En in welke groep?

    Flexibele deeltijd (2,5 – 4 jaar)

    Jaar 1: op maandag, dinsdag of donderdag (in overleg met de stageschool) en 1 keer een hele week.

    Beide semesters zijn in groep 4 t/m 8. Als je al een baan hebt bij de kleuters of groep 3 als onderwijsassistent, zul je de opdrachten moeten uitvoeren in de midden- bovenbouw. Je kunt wel je ervaring bij de kleuters of groep 3 meenemen in je proeve van bekwaamheid waarmee je een stageperiode afsluit.

    Compacte deeltijd (2 jr) en zij-instroom

    Jaar 1: op maandag of donderdag en wanneer de school en gelijke dagen principe hanteert, is de woensdag en vrijdag ook een optie. De voorkeur gaat uit naar een stage in groep 3 t/m 7 omdat de opdrachten die je krijgt daar het beste zijn uit te voeren. Gedurende het eerste jaar maak je een keuze voor jaar 2.

    Jaar 2: je hebt een keuze gemaakt in jaar 1 voor verdieping voor het jonge of het oudere kind. Je mag ook kiezen voor allebei en dan ben je 1 semester bij het oudere kind en 1 semester bij het jonge kind.

  • Wat houdt Samen Opleiden in?

    Samen met ongeveer 160 basisscholen van 8 schoolbesturen in de omgeving van de Thomas More Hogeschool, hebben we een krachtige samenwerking. Met elkaar zijn we de Thomas More Opleidingsschool. We zijn voortdurend met elkaar in gesprek om de opleiding en het leren in de praktijk, zo goed mogelijk op elkaar aan te laten sluiten. Want door goed samen te werken met elkaar, leiden we alle studenten op tot de beste leraren voor Rotterdam en regio.

    Daarnaast geeft het convenant ook de garantie aan Thomas More Hogeschool dat alle studenten een stageplaats krijgen bij de aangesloten scholen van (katholiek) primair onderwijs (circa 160 scholen).

  • Mag ik zelf een school uitkiezen of zelf een stageplaats regelen?

    Wij hebben een groot netwerk met allerlei verschillende scholen waar wij goede samenwerkingsafspraken mee hebben. Dit betekent dat er goede begeleiders zijn in de scholen die het opleidingsprogramma van de pabo kennen. Je wordt op een van deze scholen geplaatst. Dat kan eventueel in je woonplaats zijn, maar dat is geen garantie. We proberen zoveel mogelijk rekening te houden met reistijd, waarbij een een reistijd van maximaal 1 uur hanteren. Woon je in een omgeving waar we geen samenwerkingsscholen hebben? Dan kan het zijn dat de reistijd langer is. De scholen waar wij mee samenwerken vallen onder de volgende besturen:

    • Onderwijsgroep EduMare (regio Voorne-Putten)
    • De Groeiling (Gouda en omgeving).
    • Laurentius (regio Delft, Rijswijk)
    • RVKO (regio Rotterdam en omstreken)
    • SIKO (regio Schiedam, Vlaardingen)
    • SKOP (Pijnacker en omgeving)
    • WSKO (Westland)
    • Casimir (Gouda)
  • Mag ik op mijn oude basisschool stagelopen?

    Ja, dat mag. Vanaf het tweede semester kun je een stagevoorkeur opgeven. Wel vinden we het belangrijk dat je ruime ervaring opdoet. Daarom adviseren we om stage te lopen op scholen waar je nog niet bekend (mee) bent.

Landelijke toelatingsvoorwaarden

Als je wilt studeren aan de pabo, gelden de landelijke toelatingsvoorwaarden. Je hebt het volgende nodig om te starten:

  • Een afgerond toelatinggevend diploma zoals een havo/vwo/mbo- diploma en/of propedeuse;
  • Genoeg kennis van de vakgebieden aardrijkskunde, geschiedenis én natuur & techniek. Of je genoeg basiskennis hebt, wordt bepaald door het maken van toelatingstoetsen. Welke toets je maakt, hangt af van je vooropleiding. Met onze online keuzehulp zie je wat voor jou van toepassing is.
  • Genoeg kennis van het vak rekenen. Voor het einde van het eerste studiejaar moet je de landelijke rekentoets ‘wiscat’ hebben behaald.

Heb je hulp nodig bij de voorbereiding op de toetsen? Samen met andere Rotterdamse pabo’s bieden we ondersteuning. Je kunt voor elk vak dat getoetst wordt een korte cursus volgen. Lees hier meer.

Toetsen

Heb je een havo of mbo-4 diploma? En heb je geen eindexamen gedaan in aardrijkskunde, geschiedenis en/of natuur? Dan maak je voor deze vakken een toelatingstoets. Hiermee toon je aan dat je genoeg basiskennis hebt voor deze vakgebieden. Welke toelatingstoets je maakt, hangt af van je vooropleiding. Check de keuzehulp om te zien wat er voor jouw vooropleiding geldt.

  • Waar vind ik informatie over de toelatingstoetsen?

    Op www.goedvoorbereidnaardepabo.nl vind je alle informatie over toelating tot de pabo, toelatingstoetsen, oefenmateriaal en nog veel meer.

  • Hoe kan ik me het beste voorbereiden op de toetsen?

    De toelatingstoetsen moet je niet onderschatten. Op www.goedvoorbereidnaardepabo.nl vind je een landelijk ondersteuningsaanbod van leermaterialen voor havisten en mbo’ers. Ook vind je daar een studieplan.

    Onze ondersteuning

    Daarnaast hebben wij, samen met twee andere Rotterdamse pabo’s, cursussen samengesteld die je helpen met de voorbereiding. Uiteraard moet je zelf ook de nodige energie stoppen in het leren. Je vindt hier meer informatie over het aanbod en de curusdata.

  • Is de rekentoets (wiscat) een toelatingstoets voor de lerarenopleiding?

    De wiscat (of landelijke rekentoets) is geen toelatingstoets. Het is wel een verplichte landelijke toets die je maakt in het eerste jaar van jouw studie. Hiervoor krijg je drie kansen. Voorafgaand aan de opleiding krijg je een extra kans voor de rekentoets. In totaal heb je dus vier kansen voor de wiscat. Bij voldoende animo organiseren wij een Zomercursus Rekenen, deze vindt eind augustus plaats. Lees hier meer over de wiscat.

    Heb je je de wiscat al behaald? Stuur dan voor de start van je studie een kopie op naar onze Examencommissie via examencommissie@thomasmorehs.nl.

  • Zijn de toetsen moeilijk?

    Of het moeilijk of makkelijk is, hangt van jou zelf af. Toch moet je niet te luchtig denken over de toetsen. De toets is op havo 3/4-niveau.

    Als je opziet tegen het studieproces voor de toetsen, denk dan aan het volgende: alles wat je nu leert over deze vakken, moet je later uitleggen aan leerlingen van groep 6. Jij bent de toegang naar kennis, nieuwsgierigheid, ontdekken, uitzoeken en verwondering etc. Probeer dat toekomstige leerplezier voor ogen te hebben als je je vastbijt in stof die nu nog ver van je af staat. Het heeft geen zin om het studieboek uit je hoofd te leren, de toetsmakers verwachten je om kennis toe te passen. Niet om de stof te herkauwen. Dat klinkt misschien wat gek, we verduidelijken het met een voorbeeld:

    De sedimenten die in Nederland aan de oppervlakte liggen zijn niet allemaal even oud. In welk van de volgende gebieden is de grondsoort die op de meeste plaatsen aan de oppervlakte ligt het jongst?

    A. in de Biesbosch
    B. in de Haarlemmermeer
    C. op de Veluwe

    Dit vraagt van jou: kennis van een begrip (wat zijn sedimenten?) en kennis van basistopografie (waar ligt de Haarlemmermeer?) Zie in je studieboek de 300 topografische namen die handig zijn om paraat te hebben (in je hoofd). En dan is het een kwestie van logisch nadenken:

    Veluwe: gevormd in de ijstijd, oud dus.
    Haarlemmermeer: is een polder, niet zo oud.
    Biesbosch: stroomt een rivier doorheen, staat in open verbinding met de zee, dagelijks eb en vloed, dus afzetting van sediment. Dit is dus het goede antwoord.

Open dagen

Benieuwd naar jouw reis tot leerkracht bij onze pabo? Ontdek het zelf tijdens de volgende open dag. Wij vinden het gevoel dat je bij een hogeschool moet hebben heel belangrijk, dus voel je welkom, kom langs en stel al jouw vragen aan studenten en docenten. Je vindt ons op 300 meter van Rotterdam Centraal Station. Tot snel!

  • Wanneer zijn de open dagen?

    Rotterdam heeft werk voor leraren basisonderwijs! Wil je weten wat er mogelijk is met een pabo-diploma en hoe onze opleiding eruit ziet? Ontdek het op onze open dagen! Onze hogeschool is dan een speelveld met experiences, muziek, eten, stands en nog veel meer. Ook kun je verschillende voorlichtingen volgen en ontmoet je (oud-)studenten, docenten en leerkrachten uit het werkveld. Ze zijn er om hun ervaringen met je te delen en al jouw vragen te beantwoorden. Hoe zit het bijvoorbeeld met die baangarantie? Is er behalve lesgeven nog meer mogelijk in het onderwijs?

    Voel je welkom en meld je aan voor de volgende open dag!

    • Zaterdag 28 oktober 2023 – 10.00u – 13.00u
    • Woensdag 6 december 2023 – 17.00u – 20.00u
    • Zaterdag 3 februari 2024 – 10.00u – 13.00u
    • Zaterdag 13 april 2024 – 10.00u – 13.00u
    • Woensdag 5 juni 2024  – 18.30u – 20.30u

     

Inschrijven bij onze pabo

Ben je er helemaal uit dat je bij ons wilt studeren? Dan hoef je nog maar 1 ding te doen en dat is je inschrijven! Dit vinden we heel tof natuurlijk en helpen je als je nog vragen hebt over het proces! Lees hier meer over het aanmeldproces en schrijf je in!

  • Waar kun je je inschrijven en tot wanneer?

    Wat leuk dat je je wilt aanmelden voor onze pabo! We kunnen je als aankomende leerkracht basisonderwijs goed gebruiken. Je schrijft je in voor onze opleidingen via www.studielink.nl. Dit kan tot uiterlijk 31 juli 2024, schrijf je je in vóór 1 mei 2024 dan ben je verzekerd van een studieplek. Voor de compacte deeltijd kun je je uiterlijk twee weken voor de start van de opleiding aanmelden. Belangrijk: hogerejaarsverzoeken nemen wij tot 15 juni in behandeling.

  • Wat gebeurt er na mijn inschrijving?

    Deeltijd regulier

    Na inschrijving via Studielink ontvang je van ons per mail alle informatie om je inschrijving definitief te maken. Ook sturen we je een informatiefolder. Missen wij informatie van je? Dan neemt onze afdeling Studentzaken contact met je op.

    Compacte deeltijd (tweejarige deeltijd)

    Na inschrijving via Studielink ontvang je een mail met informatie over de intakeprocedure. Je ontvangt half juni (als je in februari start, dan wat eerder) een uitnodiging voor het intakegesprek als onderdeel van de intakeprocedure. Missen wij gegevens van je? Dan nemen wij per mail contact met je op.

  • Moet ik een kopie van mijn diploma inleveren?

    Als je geen bericht van onze afdeling Studentzaken ontvangt om langs te komen met je diploma, dan hebben wij je gegevens via DUO ontvangen. Als we niet de juiste gegevens geverifieerd hebben gekregen via DUO, dan nodigen we je uit om langs te komen met je originele diploma, een cijferlijst en een geldig ID.

  • Wat is het verschil tussen de verkorte deeltijd (compact) en het zij-instroomtraject?

    De compacte deeltijd (verkorte deeltijd)  is een bacheloropleiding van twee jaar. Je studeert bij ons en loopt één dag in de week stage.

    Het zij-instroomtraject is een werken- en lerentraject waarbij je één dag colleges volgt en twee of drie dagen werkt op een school. Ook doe je hier of bij een andere school, praktijkervaring op.

    Wanneer het traject afgerond is, ontvang je een bevoegdheidsverklaring leerkracht basisonderwijs. In het geschiktheidsonderzoek kan bepaald worden dat het scholingsplan korter is dan twee jaar, maar dat hoeft niet. Je scholingsprogramma bestaat uit (delen van) de compacte deeltijdopleiding.

  • Wat is het (wettelijke) collegegeld van 2024-2025?

    Voor studiejaar 2024-2025 gelden de volgende tarieven:

    Voltijd

    • Wettelijk collegegeld: € 2.530,-
    • Instellingscollegegeld*: € 9.570,-

    Deeltijd

    • Wettelijk collegegeld: € 2.084,-
    • Instellingscollegegeld*: € 9.367,-

    * geldt alleen voor studenten die al een afgeronde hbo- of wo-bachelor hebben in de zorg en/of onderwijs.

  • Wat is het (wettelijke) collegegeld van de compacte deeltijd?

    Voor het studiejaar met de start in februari (tot september) 2024, is het wettelijke collegegeld vastgesteld op een bedrag van €1.111,81,-. Start je in september 2024? Dan is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 2.084,-.

    Meer informatie over het collegegeld vind je op deze pagina.

  • Wat is het instellingscollegegeld?

    Het instellingscollegegeld is alleen van toepassing voor studenten die al een afgeronde hbo- of wo-bachelor hebben in de zorg en/ of het onderwijs. Start je in februari (dus van februari tot en met september 2024), dan betaal je € 8.112,-.

    Start je in september 2024, dan is het instellingscollegegeld vastgesteld op € 9.570,- de voltijd pabo en € 9.367,- voor de deeltijd pabo.

Direct aanmelden of meer informatie

Ontdek onze pabo op de open dag Neem contact op
Chantal & Madeleine

Chantal & Madeleine

Studentzaken