fbpx

Collegegeld

Student krijgt uitleg van een docent min

Wanneer je gaat studeren betaal je elk jaar collegegeld. Afhankelijk van jouw situatie betaal je wettelijk of instellingscollegegeld. De overheid bepaalt jaarlijks de hoogte van het wettelijke collegegeld. De hoogte van het instellingsgeld wordt jaarlijks door de hogeschool/universiteit vastgesteld. Zijn de financiën een drempel voor jou om de opleiding tot leraar basisonderwijs te volgen? Er zijn veel gunstige regelingen voor studiefinanciering!

Wettelijk Collegegeld

Op de website van DUO vind je of je in aanmerking komt voor het wettelijk collegegeldtarief.

Kosten

Het kabinet heeft voor het studiejaar 2021-2022 een extra kortingsregeling opgesteld i.v.m. studeren in coronatijd. Studenten die nog niet eerder hebben gestudeerd aan een hogeschool of universiteit en/of tweedejaars worden bij onze opleiding krijgen nogmaals een korting van 50% over het verlaagd wettelijke collegegeld. Heb je vragen over deze kortingsregeling? Meer informatie en kun je hier vinden: Toelichting collegegeld 2021-2022

Voor studiejaar 2021-2022 gelden de volgende collegegeldtarieven:

Opleiding

Wettelijk

Collegegeld

Halvering

Collegegeld

Extra korting

collegegeld

Voltijdopleiding

€2.168,-

€ 1.084,-

€ 542,-

Driejarig Traject

€2.168,-

€ 1.084,-

€ 542,-

Vierjarige deeltijdopleiding

€1.715,-

€ 857,50

€ 428,75

Verkorte deeltijdopleiding

€1.715,-

N.v.t. 

€ 857,50

Instellingscollegegeld*: €6.141,-

Thomas More Hogeschool kent voor studiejaar 2021-2022 een eenmalige korting toe op het Instellingscollegegeld (€7.225,- ) ter hoogte van een bedrag van €1.084,-, omdat in de plannen van het kabinet géén toezegging van korting is toegekend voor studenten die Instellingscollegegeld betalen. 

* is alleen van toepassing voor studenten die al een afgeronde hbo- of wo-bachelor hebben in de zorg en/ of het onderwijs.

Voor studiejaar 2020-2021 gelden de volgende collegegeldtarieven:

Voltijd

 • Wettelijk collegegeld voor voltijd: €2.143,-
 • Verlaagd wettelijk collegegeld: €1.071,- (zie halvering collegegeld)
 • Instellingscollegegeld: €6.950,- (Instellingscollegegeld is alleen van toepassing voor studenten die al een afgeronde hbo- of wo-bachelor hebben in de zorg en/ of het onderwijs.)

Twee- en vierjarige deeltijd

 • Volledig Wettelijk Collegegeld: €1.690,-
 • Verlaagd Wettelijk Collegegeld: €845,- (zie halvering collegegeld)
 • Instellingscollegegeld: €6.950,- (Instellingscollegegeld is alleen van toepassing voor studenten die al een afgeronde hbo- of wo-bachelor hebben in de zorg en/ of het onderwijs.)

Welke mogelijkheden voor studiefinanciering zijn er voor een lerarenopleiding?
Voor voltijd- en deeltijdstudenten bestaan er verschillende mogelijkheden voor tegemoetkoming in de studiekosten. Kijk voor meer informatie en de juiste regeling voor jou bij de volgende instellingen:
> Rijksoverheid - studiefinanciering lerarenopleiding
> DUO - Levenlanglerenkrediet
> Mogelijke andere subsidies vind je bij leraar.nl

Rekeningnummer wijzigen ten behoeve van betalen collegegeld
Als jij jouw betaalgegevens in Studielink hebt bevestigd is het niet meer mogelijk het rekeningnummer waarvan je collegegeld wordt afgeschreven te wijzigingen.
Wil je het rekeningnummer toch wijzigen? Neem in dat geval contact op met Studentzaken (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Contact

 • Bezoekadres
   
  Thomas More Hogeschool
  Stationssingel 80
  3033 HJ Rotterdam
 • Telefoon
   
  +31 (0)10 – 4657066

 • Mail
   
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.