fbpx

Updates richtlijnen en maatregelen rondom het coronavirus

Coronaupdates homepage banner Thomas More hogeschool

Start studiejaar: rooster zonder 1,5 m, wel mondkapjes

Per 30 augustus wordt de anderhalvemeterafstandsnorm opgeheven voor het hoger onderwijs. We kunnen een gewoon rooster maken, waarbij we gelukkig weer fysieke onderwijsactiviteiten combineren met online. We zijn ontzettend blij dat we elkaar weer kunnen ontmoeten in ons gebouw. Om dit mogelijk te maken zijn wel een aantal aanvullende veiligheidsmaatregelen nodig.

 • Studenten en medewerkers wordt geadviseerd 2x per week een zelftest te gebruiken. Het landelijke portaal (www.zelftestonderwijs.nl) blijft beschikbaar voor gratis zelftests.
 • Er mogen in een ruimte waar onderwijsactiviteiten plaatsvinden, maximaal 75 studenten, exclusief docenten of begeleiders, aanwezig zijn. Dit geldt voor alle onderwijsactiviteiten (les, college, werkgroep, etc.) en niet in gangen en andere doorstroomruimtes.
 • Het dragen van een mondkapje binnen de onderwijsgebouwen is weer verplicht wanneer je je verplaatst op de gangen. Op een vaste zitplaats en tijdens een onderwijsactiviteit kan het mondkapje af. 

Daarnaast blijven we ons houden aan de algemene hygiëne-maatregelen en richtlijnen: handen wassen, niezen en hoesten in je elleboog, thuisblijven bij klachten en je laten testen bij de GGD, ook als je volledig gevaccineerd bent en je houden aan de geldende de quarantaineregels.

 

De onderwijssector krijgt ruimte die breder in de maatschappij helaas nog niet geboden kan worden. Dit betekent dat we voorzichtig met deze ruimte om moeten gaan en te voorkomen dat de besmettingscijfers weer opnieuw oplopen.

 

Contact

 • Bezoekadres
   
  Thomas More Hogeschool
  Stationssingel 80
  3033 HJ Rotterdam
 • Telefoon
   
  +31 (0)10 – 4657066

 • Mail
   
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.