fbpx

Updates richtlijnen en maatregelen rondom het coronavirus

200318 Leeg klaslokaal website

Update 12 januari 2021 - Lockdown verlengd tot begin februari

In de persconferentie van 12 januari is inderdaad bekend gemaakt dat de huidige lockdown drie weken verlengd wordt, dus tot en met de eerste week van februari als semester 2 van start gaat. De eerste week van semester 2 zal het onderwijs dus in ieder geval online moeten plaatsvinden. We brengen nu in kaart wat dat betekent voor het rooster en informeren jullie zo snel mogelijk.

Ook zijn de geldende uitzonderingen op de lockdown verlengd. Dat betekent dat hogescholen en universiteiten ook tijdens verlengde lockdown-periode in hun gebouwen toetsen mogen afnemen en dat reizen in dat kader dus valt onder noodzakelijke reizen. We doen er alles aan om de toetsafnames veilig te laten verlopen en rekenen natuurlijk ook op jullie inzet om dat mogelijk te maken. Ook kunnen studenten die thuis niet kunnen studeren, voor zelfstudie naar TMH komen.

In de loop van de komende twee weken verwachten we meer nieuws over het heropenen van de basisscholen. Vanuit het Praktijkbureau worden alle studenten op de hoogte gehouden van gevolgen voor hun stage. Vooralsnog gaan we er vanuit dat de semester 2- stages volgens planning van start kunnen gaan. Ook treffen we maatregelen voor afstudeerders die mogelijk vertraging oplopen omdat ze hun praktijkassessment niet tijdig kunnen afronden. 

We houden nauwkeurig een “corona-logboek” bij met alle meldingen van studenten en medewerkers die positief getest hebben. De afgelopen weken zijn er gelukkig nauwelijks meldingen geweest van studenten die positief testten (2 meldingen sinds 14 december, beide milde klachten) en geen meldingen van medewerkers.

De volgende punten zijn nog steeds belangrijk in onze hogeschool:

 • Het dragen van mondkapjes in het gebouw is verplicht op de momenten dat je je verplaatst door de gangen en ruimtes. Dat betekent: mondkapje op totdat je hebt plaatsgenomen in een lokaal of werkruimte.
 • Houd afstand
 • En lees het onderstaande schema van de GGD hieronder voor meer informatie

Voor dit moment wensen we iedereen succes bij de toetsen en sterkte om het deze weken nog vol te houden met alle beperkingen en aandacht te hebben voor medestudenten die het moeilijk hebben. We kijken uit naar een lichter voorjaar!

Klik op de afbeelding hieronder om de poster te lezen.

1727 2002 Richtlijnen Corona in het Onderwijs A3 groen4

 

Contact

 • Bezoekadres
   
  Thomas More Hogeschool
  Stationssingel 80
  3033 HJ Rotterdam
 • Telefoon
   
  +31 (0)10 – 4657066

 • Mail
   
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Twitter