fbpx

Updates richtlijnen en maatregelen rondom het coronavirus

200318 Leeg klaslokaal website

Update 7 oktober 2020 - Strengere landelijke maatregelen

Na de laatste persconferentie van vorige week is duidelijk geworden dat we samen ervoor moeten zorgen dat het reproductiegetal weer naar beneden gaat. Er is besloten om landelijk nieuwe maatregelen te nemen en waar nodig aangevuld worden met regionale maatregelen in de grote steden. 

Belangrijk is dat er bij alle maatregelen een uitzondering is gemaakt voor onderwijs en trainingsactiviteiten. Nadrukkelijk is de bedoeling dat de scholen openblijven en dat onderwijsactiviteiten voor studenten ook fysiek doorgaan zolang de richtlijnen, zoals de 1,5 m, gevolgd worden. Dat betekent ook dat studenten en docenten mogen reizen om dat onderwijs mogelijk te maken.

We zijn daar blij mee, want we weten hoe belangrijk de stage/het leren in de opleidingsscholen is voor de motivatie en we hebben ook van veel studenten gehoord hoe belangrijk het voor ze is om niet alleen online onderwijs te volgen maar elkaar te kunnen ontmoeten.

We hebben naar aanleiding van de persconferentie en de ervaringen van de afgelopen weken nog een keer kritisch gekeken naar de geplande activiteiten in de komende weken tot aan de herfstvakantie. Op basis daarvan hebben we het volgende besloten:

 • Per direct is het dragen van mondkapjes in het gebouw verplicht op de momenten dat je je verplaatst door de gangen en ruimtes. Dat betekent: mondkapje op totdat je hebt plaatsgenomen in een lokaal of werkruimte.
 • De fysieke onderwijsactiviteiten gaan vooralsnog door, waarbij we elkaar nadrukkelijk aanspreken op het handhaven van de richtlijnen. (Zie schema GGD hieronder.)
 • Voor een aantal specifieke activiteiten, zoals de diplomering van de deeltijd, geldt dat we ze toch online doen. Gelukkig heeft Minister van Engelshoven, die op bezoek zou komen, alsnog de gediplomeerden online toegesproken. 
 • En tenslotte: voor een aantal onderwijsactiviteiten geldt dat ze onder de huidige omstandigheden niet door kunnen gaan, zoals het Theaterkamp in Vierhouten voor de tweedejaars voltijd. We doen ons uiterste best om, samen met de studenten, toch nog een goed alternatief programma te bieden.

1727 2002 Richtlijnen Corona in het Onderwijs A3 groen4

 

Contact

 • Bezoekadres
   
  Thomas More Hogeschool
  Stationssingel 80
  3033 HJ Rotterdam
 • Telefoon
   
  +31 (0)10 – 4657066

 • Mail
   
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Twitter