Tweejarige Deeltijdopleiding

Ben je er aan toe om de stap te zetten naar je droombaan? Is het tijd om de carrièreswitch te maken, zodat je eindelijk die leuke juf of meester kunt worden? Met de versnelde tweejarige deeltijdopleiding kun je in twee jaar leraar in het basisonderwijs worden. De tweejarige deeltijdopleiding is bedoeld voor studenten die al in het bezit zijn van een hbo- of wo-bachelor of master.

Je volgt in de deeltijdopleiding twee avonden per week onderwijs, van 18.00-22.00 uur en je loopt daarnaast één dag per week stage (op maandag, dinsdag of donderdag). Aan het eind van elk semester, in januari en juni, loop je een hele week stage. Thomas More Hogeschool zorgt voor een stageplaats en praktijkbegeleiding. Tijdens de opleiding komen de kennisbases en didactiek van taal, rekenen en alle vak- en vormingsgebieden aan bod met daarbij steeds toepassingen in het basisonderwijs. Rode draad vormen de pedagogische en onderwijskundige aspecten van het beroep en het doen van onderzoek om eigen handelen en onderwijspraktijk te verbeteren.

Profiel
De tweejarige deeltijd is een intensief traject. Om te bepalen of je het in je hebt om dit traject in twee jaar succesvol af te ronden hebben we een profiel opgesteld en een uitgebreide procedure Studiekeuzecheck. Meer informatie hierover kun je opvragen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kosten
Je betaalt collegegeld en je moet boeken aanschaffen. Afhankelijk van je eerdere opleiding(en) betaal je wettelijk collegegeld of instellingscollegegeld. Als je al een onderwijsbevoegdheid hebt of een opleiding in de zorg hebt afgerond betaal je instellingscollegegeld (€6.250,- per jaar), in overige gevallen kan je voor het wettelijk collegegeld studeren (€2.006,- per jaar). Afhankelijk van je persoonlijke situatie kun je in aanmerking komen voor studiefinanciering of een tegemoetkoming in de studiekosten. Zie voor actuele informatie: www.duo.nl

Aanmelding
De aanmelding verloopt via Studielink

Meer informatie

 • Over aanmelden: Ellen Oortgijs, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Over de toelating: Veronique Weima, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Over de inhoud van de deeltijdopleiding: Marja van Oudheusden, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Opbouw van de opleiding

Elk studiejaar is opgebouwd uit 2 semesters en 4 periodes. Elk semester heeft een eigen thema.

Proefstuderen
In maart/april en mei/juni 2018 kun je op dinsdag- of donderdagavond een keertje komen proefstuderen. Data worden wanneer ze bekend zijn vermeld op deze website.

In 4 semesters van student tot leraar

 • Icon 01

  Beroepsvaardigheid en oriëntatie

  Wij bieden in dit semester een oriëntatie in beroepsvaardigheden, vakinhoud, didactiek en communicatie. De nadruk ligt op de basisvaardigheden: taal, rekenen en pedagogiek. Aan het eind van het eerste semester maakt de student een afweging of hij geschikt is voor het beroep. 

 • Icon 02

  De groep & het Leren

  Het leiding geven aan het leer- en groepsproces in de klas staat centraal. De student krijgt overzicht over de leerlijnen van de verschillende vakgebieden. Aan het einde van semester 2 is de student regisseur van de groep en het leren.

 • Icon 03

  De Leerling

  De nadruk verschuift van de groep naar de leerling. We reiken achtergrondkennis en mentale modellen aan voor het zien van en aansluiten bij verschillen in talenten, behoeften en achtergronden van kinderen. Daarnaast ligt de focus op integratie van de verschillende vakgebieden. Aan het einde van semester 3 is de student regisseur van de ontwikkeling van het kind en kan hij passend onderwijs creëren.

 • Icon 04

  Passie en Ambitie

  De student kiest voor specialisatie jonge of oudere kind. De student is zich bewust van de eigen visie op onderwijs, de eigen passie, ambities, moraal en zingeving. Aan het einde van semester 4 is de student startbekwaam, draagt de eigen passie uit en heeft een persoonlijke visie en ambitie.

   
 • Image 01 Eerste semester
 • Image 02Tweede semester
 • Image 03 Derde semester
 • Image 04 Vierde semester

Contact

 • Bezoekadres
   
  Thomas More Hogeschool
  Stationssingel 80
  3033 HJ Rotterdam
 • Telefoon
   
  +31 (0)10 – 4657066

 • Mail
   
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Agenda

Twitter