fbpx

Zij-instroom

Voor wie?

Thomas More Hogeschool biedt een zij-instroomtraject voor mensen die een aanstelling hebben als leerkracht op een basisschool. Om toegelaten te worden tot het zij-instroomtraject moet je in ieder geval het bezit zijn van een afgeronde hbo- of wo-bachelor.

Intakegesprek / assessment

Het traject begint met een intakegesprek/zij-instroomassessment om te bepalen of

 1. je geschikt bent om al te werken (met begeleiding) in de praktijk én
 2. om binnen twee jaar je bevoegdheid te halen.

Thomas More Hogeschool heeft afspraken met de verschillende besturen over het organiseren van het assessment.

Opleidingstraject
Bij een positieve uitkomst van het assessment, volg je het opleidingstraject bij Thomas More Hogeschool en het zij-instroomtraject wordt betaald door het schoolbestuur.* Je volgt onderwijs binnen de verkorte deeltijdopleiding op dinsdag- en donderdagavond of dinsdag overdag. Naast het werken op jouw ‘werkschool’ loop je één dag per week stage op andere basisscholen (uit het convenant). De ervaring leert dat het traject in vrijwel alle gevallen twee jaar duurt. Na afloop van het traject ontvang je een bevoegdheidsverklaring leraar basisonderwijs en krijg je een aanstelling bij het betreffende bestuur.

Tripartite overeenkomst
Samen met het bestuur van de basisschool en Thomas More Hogeschool maak je afspraken over het opleidingstraject en de begeleiding in de praktijk. Deze afspraken worden vastgelegd in een tripartite overeenkomst.

Meer informatie
Voor meer informatie kun je terecht bij de verschillende schoolbesturen uit het convenant. Neem voor vragen over het deeltijdprogramma contact op met Marja van Oudheusden, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Informatieavond 10 september 2018
Rotterdam Onderwijs organiseert op maandag 10 september 2018 een informatieavond bij de Centrale Bibliotheek Rotterdam waar je alles te weten kunt komen over de mogelijkheden van zij-instroom. Klik hier voor meer informatie en het gehele programma. Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om je aan te melden.

* N.B. Deelnemers die niet door het assessment komen zijn op grond van hun afgeronde hbo- of wo-bachelor nog wel toelaatbaar voor de verkorte deeltijdopleiding van Thomas More Hogeschool.

Contact

 • Bezoekadres
   
  Thomas More Hogeschool
  Stationssingel 80
  3033 HJ Rotterdam
 • Telefoon
   
  +31 (0)10 – 4657066

 • Mail
   
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Agenda

Twitter