fbpx

Collegegeld

Collegegeld/kosten
Voor je inschrijving aan Thomas More Hogeschool betaal je elk jaar collegegeld. Dit is wettelijk verplicht. De Wet op het Hoger Onderwijs en Wetenschappelijk Onderzoek (WHW) maakt onderscheid tussen wettelijk collegegeld en instellingscollegegeld.

De overheid bepaalt jaarlijks de hoogte van het wettelijke collegegeld zoals beschreven in de WHW-wetgeving. De hoogte van het instellingsgeld wordt jaarlijks door het College van Bestuur van Thomas More Hogeschool vastgesteld.

Niet iedereen komt per studiejaar in aanmerking voor het wettelijke collegegeld, hieraan zijn voorwaarden verbonden. Indien je aan alle eisen voldoet, dan kom je in aanmerking voor het wettelijk collegegeldtarief. In het document Toelichting collegegeld vind je meer informatie over de verschillende soorten collegegeld en over de wijze van betalen. Deze vind je in de rechterkolom bij de Downloads Studentzaken.

Voor het studiejaar 2018-2019 gelden de volgende collegegeldtarieven:

 • Wettelijk collegegeld voor voltijd en deeltijd: €2.060,-
 • Instellingscollegegeld: €6.950,-
  Het instellingstarief is opgebouwd uit het wettelijk collegegeld en de overheidsbijdrage. Hierop wordt vervolgens een korting toegepast. Deze korting is mogelijk door de samenstelling van de studentenpopulatie van de hogeschool. Jaarlijks wordt de mogelijkheid tot het verstrekken van een korting beoordeeld.

LET OP: 2 jaar lang half collegegeld voor nieuwe studenten
De hoogte van het collegegeld kan voor iedereen een financiële drempel zijn. Daarom halveert het kabinet het collegegeld van eerstejaars studenten vanaf het studiejaar 2018-2019. Daarnaast wil het kabinet dat meer mensen kiezen voor een baan in het onderwijs. Studenten aan een lerarenopleiding krijgen daarom een extra jaar korting op het collegegeld. Kijk op deze pagina van de Rijksoverheid voor meer informatie over de voorwaarden. Voldoe jij aan de voorwaarden voor halvering van het collegegeld? Dan is het collegegeld in studiejaar 2018-2019 €1.030 in plaats van €2.060.*

Rekeningnummer wijzigen ten behoeve van betalen collegegeld
Als jij jouw betaalgegevens hebt bevestigd is het niet meer mogelijk het rekeningnummer waarvan je collegegeld wordt afgeschreven te wijzigingen in Studielink. Wil je het rekeningnummer toch wijzigen? Neem in dat geval contact op met studentzaken om te kijken of dit mogelijk is.

Contact

 • Bezoekadres
   
  Thomas More Hogeschool
  Stationssingel 80
  3033 HJ Rotterdam
 • Telefoon
   
  +31 (0)10 – 4657066

 • Mail
   
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Agenda

Twitter