fbpx

Collegegeld

Voor je inschrijving aan Thomas More Hogeschool betaal je elk jaar collegegeld. Dit is wettelijk verplicht. De Wet op het Hoger Onderwijs en Wetenschappelijk Onderzoek (WHW) maakt onderscheid tussen wettelijk collegegeld en instellingscollegegeld. De overheid bepaalt jaarlijks de hoogte van het wettelijke collegegeld zoals beschreven in de WHW-wetgeving. De hoogte van het instellingsgeld wordt jaarlijks door het College van Bestuur van Thomas More Hogeschool vastgesteld.

Wettelijk Collegegeld
Indien je aan alle eisen voldoet, dan kom je in aanmerking voor het wettelijk collegegeldtarief. In het document Toelichting collegegeld vind je meer informatie over de verschillende soorten collegegeld en over de wijze van betalen.

Kosten
Voor studiejaar 2018-2019 gelden de volgende collegegeldtarieven:
• Wettelijk collegegeld voor voltijd en deeltijd: €2.060,-
• Instellingscollegegeld: €6.950,-
Het instellingstarief is opgebouwd uit het wettelijk collegegeld en de overheidsbijdrage. Hierop wordt vervolgens een korting toegepast. Deze korting is mogelijk door de samenstelling van de studentenpopulatie van de hogeschool. Jaarlijks wordt de mogelijkheid tot het verstrekken van een korting beoordeeld.

Voor studiejaar 2019-2020 gelden de volgende collegegeldtarieven:
• Wettelijk collegegeld voor voltijd en deeltijd: €2.083,-. Verlaagd wettelijk collegegeld: €1.041,- (zie volgende alinea halvering collegegeld)
• Instellingscollegegeld: Het instellingscollegegeld van studiejaar 2019-2020 blijft gelijk aan 2018-2019
Het instellingstarief is opgebouwd uit het wettelijk collegegeld en de overheidsbijdrage. Hierop wordt vervolgens een korting toegepast. Deze korting is mogelijk door de samenstelling van de studentenpopulatie van de hogeschool. Jaarlijks wordt de mogelijkheid tot het verstrekken van een korting beoordeeld.

Voor studiejaar 2020-2021 gelden de volgende collegegeldtarieven:

 • Volledig Wettelijk Collegegeld: €2.143,-
 • Verlaagd Wettelijk Collegegeld: €1.071,- (zie volgende alinea halvering collegegeld)

Halvering Collegegeld
De hoogte van het collegegeld kan voor iedereen een financiële drempel zijn. Daarom halveert het kabinet het collegegeld van eerstejaars studenten sinds studiejaar 2018-2019.
Daarnaast wil het kabinet dat meer mensen kiezen voor een baan in het onderwijs. Studenten aan een lerarenopleiding krijgen daarom een extra jaar korting op het collegegeld.
 Kijk op deze pagina van de Rijksoverheid voor meer informatie over de voorwaarden. Voldoe jij aan de voorwaarden voor halvering van het collegegeld? Dan is het collegegeld in studiejaar 2019-2020 €1.041,- in plaats van €2.083.

Rekeningnummer wijzigen ten behoeve van betalen collegegeld
Als jij jouw betaalgegevens in Studielink hebt bevestigd is het niet meer mogelijk het rekeningnummer waarvan je collegegeld wordt afgeschreven te wijzigingen.
Wil je het rekeningnummer toch wijzigen? Neem in dat geval contact op met Studentzaken (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Contact

 • Bezoekadres
   
  Thomas More Hogeschool
  Stationssingel 80
  3033 HJ Rotterdam
 • Telefoon
   
  +31 (0)10 – 4657066

 • Mail
   
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Agenda

Twitter