fbpx

Tweejarige deeltijdopleiding

Vooropleiding

 • afgeronde bachelor- of masteropleiding

De deeltijdopleiding op Thomas More Hogeschool biedt een versneld programma aan studenten die reeds in het bezit zijn van een afgeronde hbo- of wo-bachelor. Deze studenten kunnen in twee jaar hun bachelordiploma leraar basisonderwijs behalen.

Profiel
De tweejarige deeltijdopleiding is een pittig traject voor studenten die al (ten minste) een hbo-diploma hebben. Om te bepalen of je het in je hebt om dit traject in twee jaar succesvol af te ronden hebben we een profiel opgesteld en een uitgebreide intakeprocedure.

Opbouw van de opleiding
Elk studiejaar is opgebouwd uit 2 semesters en 4 periodes. Elk semester heeft een eigen thema.

Een volledige opleiding in 2 jaar?
De eerder verworven competenties van de reeds gevolgde hbo- of wo-bachelor geven de mogelijkheid tot het verlenen van vrijstellingen. Door de vrijstellingen wordt het mogelijk de opleiding in twee jaar af te ronden.

Niet in het bezit van een hbo- of wo-diploma?
Studenten die niet in het bezit zijn van een hbo- of wo-bachelor kunnen daarom niet worden toegelaten tot de tweejarige opleiding. We adviseren deze studenten om een reguliere (vierjarige-) deeltijdopleiding leraar basisonderwijs te volgen. Ben je hier in geinteresseerd neem dan contact op met Studentzaken.

Vragen over de verkorte deeltijd? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

In 4 semesters van student tot leraar

 • Icon 01

  Onderwijsontwerp & Kindkracht

  In dit semester word je toegerust op de praktijk. Hoe sta je in de groep? Hoe organiseer en ontwerp je onderwijs? Hierbij staat het kind en het leerproces centraal.

 • Icon 02

  Groepskracht & leerkracht

  In dit semester staat het werken met de groep centraal. Hoe bied je een rijke leeromgeving en betekenisvol onderwijs? Je ontwerpt complexe lessen vanuit verschillende contexten.

 • Icon 03

  het jonge kind & schoolkracht

  In dit semester verschuift de focus van de groep naar het (jonge) kind. Je krijgt achtergrondkennis en modellen aangereikt voor het zien van en aansluiten bij verschillen in talenten, behoeften en achtergronden van kinderen. Aan het einde van semester drie ben je regisseur van de ontwikkeling van het kind en kan je passend onderwijs creëren.

 • Icon 04

  schoolkracht & profileren

  In dit semester kies je voor de specialisatie het jonge of het oudere kind. De focus ligt op integratie van de verschillende vakgebieden. Aan het einde van semester vier ben je startbekwaam, draag je jouw eigen passie uit en heb je een persoonlijke visie op onderwijs en leren ontwikkeld. Je bent klaar voor de praktijk!

 • Image 01 Eerste semester
 • Image 02Tweede semester
 • Image 03 Derde semester
 • Image 04 Vierde semester

Contact

 • Bezoekadres
   
  Thomas More Hogeschool
  Stationssingel 80
  3033 HJ Rotterdam
 • Telefoon
   
  +31 (0)10 – 4657066

 • Mail
   
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Twitter