fbpx

Kunst raakt!

Kunst raakt en dat hebben we nodig. Raken en geraakt worden geeft namelijk verwondering, nieuwsgierigheid, groei, ontwikkeling, onzekerheid én interactie. De wereld van kunst is er een van vele talen, biedt kansen en geeft ruimte aan diversiteit. Diversiteit is er volop in onze groep, we werken met wereldwijze kinderen. Deze kinderen spreken meer dan 100 talen; een uitdagend verhaal. Spreken over kunst, je kunnen uiten via kunst is de focus van deze nascholing. We gaan op onderzoek uit, reflecteren en creëren. Dat alles kan niet zonder het cement van een goed gesprek.

· Museumbezoek Kunst raakt! (graag museumjaarkaart/Rotterdampas meenemen). Vanuit een aantal ervaringen en vragen gaan we onderzoeken wat ons raakt om vervolgens een plan te maken hiermee in de groep aan het werk te gaan.
· Bijeenkomst 1. We ervaren en onderbouwen vanuit theorie het belang van gesprek en reflectie, om vervolgens een nieuw praktijkontwerp voor de groep te maken. De praktijkopdracht wordt uitgevoerd en deels opgenomen.
· Bijeenkomst 2. We maken een plan van aanpak waarin kunst vanuit verschillende perspectieven in ons dagelijks aanbod, in ons thematisch aanbod een plaats krijgt.

DOELGROEP
Professionals in de groepen 1 t/m 4 (basis bekwaam, startende leraar)

ORGANISATIE
Thomas More Academie. Trainer: Janneke Hagenaar (Bureau Hagenaar)

STUDIEBELASTING
2 uur museumbezoek, 2 bijeenkomsten van 3 uur, 8 uur werkopdrachten

CURSUSDATA
18-09-2019 Museumbezoek
16-10-2019 Thomas More Hogeschool
27-11-2029 Thomas More Hogeschool

KOSTEN
€295,-

Share this product

Contact

 • Bezoekadres
   
  Thomas More Hogeschool
  Stationssingel 80
  3033 HJ Rotterdam
 • Telefoon
   
  +31 (0)10 – 4657066

 • Mail
   
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Twitter