fbpx

Jonge kind Vakmanschap voor onderbouwteams

Vanuit betrokkenheid spelend en ontdekkend leren, dat is kenmerkend aan jonge kinderen. Om dat te optimaal te stimuleren is een onderbouwteam nodig dat sterk pedagogisch handelt en goed zicht heeft op de leer-/ en ontwikkelingslijnen van jonge kinderen. Leerkrachten moeten goed kunnen observeren zodat ze op beredeneerde wijze keuzes kunnen maken op het gebied van planning en inrichting van het onderwijs. Als leerkrachten dat beheersen, zijn ze in staat steeds nieuwe en juiste uitdagingen te bieden die aansluiten bij spelend, onderzoekend en ontdekkend leren.

DOEL
Het onderbouwteam zet een gezamenlijke stevige basis neer in de groepen 1 en 2 van spelend en onderzoekend leren. Het team ervaart samen het spelend leren en leert hoe je dit in de praktijk van een school zo efficiënt mogelijk kan inzetten.

DOELGROEP
Onderbouwteams. Indien er sprake is van een of meerdere peutergroepen op de locatie kunnen ook de pedagogisch medewerkers deelnemen aan de training. Bij aanwezigheid van een Jonge Kind specialist binnen het onderbouwteam zoeken wij graag de samenwerking om deze training passend te maken.

INHOUD
In de training vinden wij het belangrijk om onderling veel ervaringen uit te wisselen en overeenkomsten en verschillen tussen teamleden bespreekbaar te maken, zodat je als team samen de stevige basis van spelend leren goed in de praktijk kan brengen. Leerkrachten leren de actuele ontwikkelingen binnen het onderwijs aan het jonge kind in de praktijk vorm te geven en toe te passen. Hoe stimuleer je spelend leren en hoe weet je of het effect heeft? Dat is waar wij op inspirerende en actieve wijze mee aan de slag gaan, zodat je dit de volgende dag direct kunt toepassen.
Onderwerpen die tijdens de opleiding aan de orde komen zijn onder andere:
· Effectief inrichten en gebruik maken van een dagindeling waarin spelend leren centraal staat
· Efficiënt werken in hoeken
· Themagericht onderwijs voor het jonge kind
· Spelontwikkeling van het jonge kind
· (Mee)spelen: wat is jouw rol?
· Ontwikkelingslijnen kleuters
· Observeren en duiden van observaties
· Differentiatie in de groep
· Stellen van concrete en haalbare doelen voor kinderen in jouw groep
· Inspirerende voorbeelden van hoe je met kinderen in je groep aan de slag kunt

ORGANISATIE
Thomas More Academie. Nascholingsdocenten: Sandra van Huet, Diana Stip en/of Tineke Visser in samenwerking met Jonge Kind specialisten

STUDIEBELASTING
4 bijeenkomsten van 3 uur, aangevuld met werkopdrachten à 4 uur in de eigen werkpraktijk. Indien gewenst kan de training worden uitgebreid met een extra bijeenkomst.

CURSUSDATA
In overleg

LOCATIE
In overleg

KOSTEN
Op basis van offerte

Share this product

Contact

 • Bezoekadres
   
  Thomas More Hogeschool
  Stationssingel 80
  3033 HJ Rotterdam
 • Telefoon
   
  +31 (0)10 – 4657066

 • Mail
   
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Twitter