fbpx

Masterclasses Onderwijskunst: Onderwijs(innovatie) in eigen hand

Je houdt van je werk. Van je vak. Je wil het mooier maken. Je hebt dingen voor ogen. Soms denk je dat je de enige bent met gedachtes die anders zijn. Je zou de wereld wel willen veranderen. De organisatie. De school waar je werkt. De mensen om je heen. Maar ja. Waar te beginnen. En er is al genoeg te doen.
Onderwijsinnovatie is een mooi woord, maar hoe krijg je die veranderingen nu echt in de werkelijkheid? Welke strategieën zijn er die je helpen in het soms logge onderwijs moeras waar alles lijkt te stranden? Want Ja: “Goed idee, maar de neuzen moeten wel dezelfde kant op staan natuurlijk. En nee, ik snap dat je dit project graag wil doen, maar we moeten niet te veel dingen tegelijk aan pakken hè. En ik wil het wel hoor, maar mijn team is er nog niet aan toe”. Je wilt de moed niet laten zakken maar soms gebeurt het je toch.
Je voelt je een wolf tussen de schapen. Maar je bent niet alleen. Sinds de wolf weer in Nederland gesignaleerd is duiken er ook overal onderwijswolven op. Geen stakers maar strijders. Mooie dingen doen. Aanpakken. Aangaan. Fun. Slim. Snel. Lichtvoetig zwaarwichtig verandermanagement kun je het ook noemen. Want we doen de dingen die er toe doen met een stevige body of knowledge en zonder daar in te blijven bla-bla’en. Omdat je niet bij de onderwijsmassa wil horen maar een verschil wil maken. Invloed hebben met impact en niet vanuit ego, dat is een leiderschapsstijl die ons past. Het ontwerpen van netwerken die werken en op een organische wijze bijdragen aan verandering. Ontstroeven en ontregelen van bestaande systemen om anderen en vooral ook jezelf uit de groef te krijgen. Ander perspectief krijgen en nieuwe manieren van interventie ontdekken. Dichtbij jezelf zijn en daarmee iets in je wereld om je heen neerzetten dat het liefst iedereen flow en vleugels geeft. Waarom niet?
Als dit je aanspreekt dan ben je welkom in mijn Masterclasses Onderwijs Kunst. Je werkt aan een eigen onderwijsproject dat je gaandeweg ontdekt. We verkennen met elkaar innovatie aan de hand van veranderkundige concepten vanuit de onderwijs, organisatie kunde en de kunst. Je maakt kennis met mensen die verschilmaker zijn in hun vakgebied. Waarmee we een cross over maken tussen onderwijs en andere interessante branches. Aan het eind van de classes heb je toegang tot een ruimte in jezelf gekregen waarvan je niet wist dat je hem bij je had en die je vanaf dat moment altijd kunt betreden.

ORGANISATIE
Thomas More Academie in samenwerking met Sandra van Kolfschoten Onderwijskunst.

STUDIEBELASTING
180 uur per week (want je kunt aan niets anders meer denken), vijf Masterclasses van 3 uur

KOSTEN
€850,-

Cursusdata
Nader te bepalen, vijf bijeenkomsten van 3 uur. Houd de website in de gaten voor bekendmaking van de lesdata.

BIJZONDERHEDEN
Sandra van Kolfschoten heeft een Sterk Verlangen het onderwijs mooier te maken. Beter. Fijner. Sterker, Stoerder, Sexier, Grappiger, Lichter, Zwaarder. Ze vindt onderwijs stom en saai. Altijd al. En toch wil ze er werken. Juist daarom misschien. Het is een Haat-Liefdeverhouding. Van die verhouding heeft ze haar werk gemaakt. Sandra heeft twintig jaar werkervaring. Veertig plus jaar levenservaring. Leerkracht. Onderwijskundige. Organisatie adviseur. Manager. Ondernemer. Tien jaar loondienst. Tien jaar MeestersAdvies en de komende tien jaar OnderwijsKunst.

Share this product

Contact

 • Bezoekadres
   
  Thomas More Hogeschool
  Stationssingel 80
  3033 HJ Rotterdam
 • Telefoon
   
  +31 (0)10 – 4657066

 • Mail
   
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Twitter