fbpx

Kindkracht als leerkracht!

In deze workshops ontwikkel je een ‘handelingsrepertoire’, waarmee je vanuit een positief psychologische benadering steeds de kracht van kinderen centraal stelt. Vanuit de kracht van je leerlingen wordt gekomen tot oplossingen en een effectieve aanpak in allerhande situaties in de dagelijkse onderwijspraktijk. Je leert hoe je het vermogen van kinderen om zelf oplossingen te bedenken kunt inzetten en komt zo op effectieve wijze tegemoet aan (specifieke) onderwijsbehoeften. Het werkt direct en vraagt weinig tot geen extra tijd of inzet. Een krachtig middel om op een positieve manier daadwerkelijk passend onderwijs te kunnen bieden. Doordat de inhoud over losse workshops verdeeld is, kan je kiezen wat op dit moment voor jou van waarde is.

DOEL
Je wordt vaardig in het toepassen van oplossingsgerichte werkvormen en -instrumenten in de eigen onderwijspraktijk en krijgt zicht op de theoretische achtergronden van deze manier van werken. Je geeft jouw leerlingen een belangrijke en onmisbare stem in het onderwijs, eigen begeleiding en de sfeer en samenwerking binnen de groep, waardoor de betrokkenheid en het eigenaarschap van kinderen vergroot wordt. Door te denken in oplossingen in plaats van in problemen, ervaar je hoe inspirerend en effectief deze manier van werken is

DOELGROEP
Leerkrachten, intern begeleiders en zorgcoördinatoren van regulier en speciaal basisonderwijs en teams die zich gezamenlijk willen scholen

INHOUD
Tijdens de workshops krijg je praktische handvatten aangereikt, ga je zelf aan de slag en is er veel ruimte tot uitwisseling. Je leert denken en uitgaan van mogelijkheden en oplossingen (in plaats van problemen). Je oefent vaardigheden die je direct in de praktijk in kunt zetten zonder hiervoor analyses of plannen te hoeven maken. Uitwisseling van ervaringen uit de eigen praktijk en leren van en met elkaar vormen een belangrijk onderdeel van deze cursus.
Je kunt een keuze maken uit de volgende workshops:
1. Oplossingsgerichte gesprekken met kinderen (basis*)
2. Problemen vertalen in nog aan te leren vaardigheden (Kids’ Skills)
3. Verbeteren van het pedagogisch klimaat in een lastige groep
4. Effectieve aanpak pestgedrag (Supportgroepaanpak)
5. Het voeren van een oplossingsgericht gesprek met ouders en kind (driehoeksgesprek)
* Het op een oplossingsgerichte wijze gesprekken voeren met kinderen is essentieel voor bovenstaande workshops. Voel je je hier nog niet/ weinig bekwaam in dan is het raadzaam deze workshop als basis te volgen.

ORGANISATIE
Thomas More Academie in samenwerking met het lectoraat Passend Onderwijs

STUDIEBELASTING
3 uur per workshop

CURSUSDATA
1. 16-01-2020, 18:30-21:30 uur
2. 13-02-2020, 18:30-21:30 uur
3. 19-03-2020, 18:30-21:30 uur
4. 16-04-2020, 18:30-21:30 uur
5. 14-05-2020, 18:30-21:30 uur

LOCATIE
Thomas More Hogeschool

KOSTEN
€175,- per workshop, afgesloten met een bewijs van deelname. €595,- bij afname van de hele reeks, afgesloten met een certificaat.

BIJZONDERHEDEN
Schoolteams kunnen ervoor kiezen om alle losse workshops als complete cursus op hun eigen school te volgen.
Meer informatie over de inhoud: Gaby de Boer, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Marja van Oudheusden, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Share this product

Contact

 • Bezoekadres
   
  Thomas More Hogeschool
  Stationssingel 80
  3033 HJ Rotterdam
 • Telefoon
   
  +31 (0)10 – 4657066

 • Mail
   
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Twitter