fbpx

Eigenaarschap en in gesprek met het kind

Er is veel geschreven over de geheimen van goed onderwijs. Echt luisteren en in gesprek zijn met kinderen helpt om meer door de ogen van het kind te kunnen kijken en eigenaarschap bij het kind te kunnen versterken, maar hoe doe je dit? In deze training leer je de eerste beginselen in het versterken van eigenaarschap op leren bij kinderen. Je leert welke aspecten belangrijk zijn ter bevordering van eigenaarschap, de verschijningsvormen van zelfstandig leren tot zelfverantwoordelijk leren, hoe je op een constructieve manier gesprekken met kinderen kan voeren over hun leren en wat de voorwaarden daarvoor zijn. Hoe je hier op een effectieve manier feedback op kunt geven, zodat zij zich meer verantwoordelijk voelen voor hun eigen leerproces.

DOEL
Een eerste inzicht in het versterken van welbevinden van het kind middels het optimaliseren van eigenaarschap op leren. Het optimaliseren van de gespreksvoering met kinderen en het geven van effectieve feedback wat een positieve invloed heeft op de motivatie en betrokkenheid. Hierbij maken we gebruik van theorie, methodiek en gesprekstechniek verbonden aan/met de eigen praktijk.

DOELGROEP
Leerkrachten basisonderwijs.

INHOUD
· Vanuit de theorie een eerste verkenning in het versterken van eigenaarschap op leren bij kinderen
· Inzicht in de verschijningsvormen van zelfstandig werken naar zelfverantwoordelijk leren
· Kennismaking met verschillende gespreksmethodieken en werkvormen
· Stimuleren van de actieve rol van kinderen in het sturen van hun eigen leerproces en dit kunnen plaatsen in de onderwijsvisie van de school
· Kennismaking met effectieve feedback
· Oefenen van gesprekstechnieken waarbij je onder andere leert om leeg te luisteren en ‘oma’ (oordelen, meningen en adviezen) thuis te laten
· Filmopnamen van de deelnemers spelen een rol in de training en worden in een veilige setting bekeken en van feedback voorzien

ORGANISATIE
Thomas More Academie, verzorgd door Joyce Poiesz

STUDIEBELASTING
13 SBU waarvan 9 contacturen (3 bijeenkomsten van 3 uur) en 4 uur zelfstudie en maken van filmpjes

CURSUSDATA
08-10-2019, 18:30-21:30 uur
05-11-2019, 18:30-21:30 uur
26-11-2019, 18:30-21:30 uur

LOCATIE
Thomas More Hogeschool.

KOSTEN
€ 395,-
Bij de keuze voor een in-company training prijs op basis van offerte.

BIJZONDERHEDEN
• Deze scholing kan in compacte vorm in-company verzorgd worden als een training van minimaal 3,5 uur. Prijs in overleg.
• Meer informatie over de inhoud en verzoeken voor workshops bij Joyce Poiesz: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
• In navolging van deze training is een verdiepingstraject in ontwikkeling, waarbij het opbouwend werken aan portfolio’s aan bod komt. Houd berichtgeving hierover in de gaten.

Share this product

Contact

 • Bezoekadres
   
  Thomas More Hogeschool
  Stationssingel 80
  3033 HJ Rotterdam
 • Telefoon
   
  +31 (0)10 – 4657066

 • Mail
   
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Twitter