fbpx

Communiceren met ouders

Heb je wel eens te maken met ouders die het advies voor het VO niet willen accepteren? Met ouders die agressief reageren als je voorzichtig het gedrag van hun kind aan de orde wilt stellen? Of maak je je zorgen omdat een van de kinderen in je groep steeds geen brood bij zich heeft maar weet je niet hoe dat aan te kaarten?

DOEL
In deze training leer je door middel van rollenspelen en theoretische kaders de communicatie met ouders te optimaliseren.

DOELGROEP
Onderwijsgevenden, directieleden, interne begeleiders en andere professionals in het basisonderwijs die zich willen verbeteren in het voeren van uiteenlopende gesprekken, zoals 10-minutengesprekken, adviesgesprekken en slecht-nieuwsgesprekken of die beter willen leren omgaan met agressie tijdens gesprekken.

INHOUD
Tijdens deze training waarin communicatie met ouders centraal staat, is de casuïstiek van de deelnemers leidend. Er wordt gewerkt met een trainersacteur en rollenspellen. Theoretische kaders worden uitgelegd aan de hand van de oefensituaties.

ORGANISATIE
De cursus wordt verzorgd door een ervaren communicatietrainer van Thomas More Academie in samenwerking met een trainersacteur
STUDIEBELASTING
8 SBU, waarvan 6 uur contacttijd en 2 uur zelfstudie

CURSUSDATA
11-11-2019, 15:30-18:30 uur
25-11-2019, 15:30-18:30 uur

LOCATIE
Thomas More Hogeschool

KOSTEN
€250,-

BIJZONDERHEDEN
Meer informatie over de inhoud en verzoeken voor workshops bij Carla Lambrichts, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

WAARDERING
“Werken met een acteur, daar heb ik heel veel van geleerd.”
“Van tevoren werden er afspraken gemaakt over veiligheid, dat was erg prettig.”
“Het doen en niet alleen er over praten.”
“Veel inzichten gekregen na het spelen van situaties.”

Share this product

Contact

 • Bezoekadres
   
  Thomas More Hogeschool
  Stationssingel 80
  3033 HJ Rotterdam
 • Telefoon
   
  +31 (0)10 – 4657066

 • Mail
   
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Twitter