fbpx

TEAMONTWIKKELING & MAATWERK; PREVIEW AANBOD 2019-2020

Teamkracht: Team- en schoolontwikkeling
Binnen Teamkracht werken we met elkaar aan een veilig en ondersteunend teamklimaat. Onze Teamkracht procesbegeleiders denken samen met de schoolleiding en andere leiders in het team, het schoolontwikkelproces uit en ontwerpen sessies, waarbij het team aan de slag gaat met de beoogde schoolontwikkeling. Uitgaande van de ontwikkelvraag van het team brengen we de benodigde expertise bij elkaar en brengen we focus in de acties in de uitvoering van het schoolontwikkelplan. Meer informatie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Kosten: op basis van offerte
Cursusdata: in overleg met de aanvrager


Teamscholing op maat: teamstudiedagen en teamtrajecten
Vrijwel alle trajecten in ons aanbod Open inschrijving kunnen ingezet worden als scholingstraject voor het hele team. Wanneer een scholingstraject mooi aansluit bij de schoolontwikkelplannen en een scholingsbehoefte van meerdere collega’s, kan teamscholing voordelen bieden. Als je samen leert kun je vervolgens gezamenlijk aan de slag met de doorvertaling in de eigen praktijk, waarbij coaching on the job tot de mogelijkheden behoort. Daarnaast is het bij twaalf of meer deelnemers vaak financieel voordeliger om de scholing in te kopen. Meer informatie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kosten: op basis van offerte

Cursusdata: in overleg met aanvragerOnderzoekend en ontwerpend leren voor teams
Tijdens dit traject verdiept het team zich in de manieren waarop je het onderzoekend en ontwerpend leren in je school kunt introduceren. Vertrekpunt is verwondering van jezelf en je leerlingen. Door middel van het stellen van vragen trainen we jullie in de wijze waarop je leerlingen kunt leren denken. Met de werkvormen om het creatief denken en handelen te stimuleren, wordt duidelijk op welke wijze we kinderen kunnen laten groeien in het leren denken. Meer informatie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Kosten: €4500,-
Cursusdata: in overleg met aanvrager


NEMO Maakkunde
Van een koelkast tot een kleerhanger en van een brug tot een broodrooster: bijna alles om ons heen wordt bedacht en gemaakt. Iedereen is een maker. Dat vraagt om creativiteit, probleemoplossend vermogen en samenwerking. Dit zijn vaardigheden die we bij kinderen van groep 1 tot en met 8 al vroeg kunnen stimuleren. Maar hoe helpen we ze hun talenten en 21e-eeuwse vaardigheden te ontwikkelen? Om wetenschap en technologie op een goede manier in de klas te brengen, ontwikkelde NEMO de lesmethode Maakkunde: een hands-on wetenschap en technologie (W&T) methode voor onderzoekend en ontwerpend leren voor het basisonderwijs.

Basistraining 1: Geluid, in NEMO Science Learning Center (SLC) Amsterdam
Basistraining 2: Elektriciteit, evenwicht, satellieten, in je eigen school
Basistraining 3: Drijven & zinken, irrigatie, krachten, in je eigen school
Basistraining 4: Chemie, Inhoudsmaten, isolatie, in je eigen school

Kosten: €2.500,- per basistraining, €10.000 voor training 1 t/m 4, inclusief lessenseries en lesmateriaal
Cursusdata: in overleg met de aanvrager


Pedagogisch Evalueren & Verantwoorden met kinderen (Triband Verantwoorden)
Op school doen kinderen niet alleen kennis en kunde op. Ze leren ook zichzelf te zijn, relaties met anderen aan te gaan en de zorg voor anderen in de groep te hebben. Maar hoe maak je die ontwikkeling en die verworvenheden van kinderen zichtbaar? Hoe laat je met feiten zien wat een kind weet, kan, voelt en is? Hoe kun je andere evaluatie-instrumenten dan traditionele toetsen benutten om op basis van levensecht werk te verantwoorden? Hoe kun je het echte werk zelf én samen met kinderen evalueren? Meer informatie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. 

Kosten: op basis van offerte
Cursusdata: in overleg met aanvrager


De Grondslag Leren Zichtbaar Maken
De Grondslag is een startdag Leren Zichtbaar Maken (LZM), een transfer van het onderzoek van John Hattie naar de onderwijspraktijk en bedoeld als basis voor een verdere implementatie of als verkenning. De dag bestaat uit vijf sessies waarin theorie en praktijkvoorbeelden worden afgewisseld, evenals informatieoverdracht en interactieve werkvormen. Meer informatie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. 

Kosten: op basis van offerte
Cursusdata: in overleg met aanvrager


Rekenverbetertraject
Lesgeven aan gemotiveerde leerlingen, dat willen we allemaal. Vooral bij vakken als rekenen, waaraan dagelijks veel tijd wordt besteed, is het belangrijk de motivatie hoog te houden. In een trainingstraject bestaande uit drie fasen leert het team het rekenonderwijs beter vorm te geven. De kracht van dit traject is dat het van start gaat met de teamleden die veel plezier hebben in rekenonderwijs. Hun zogenaamde proeftuintjes vormen de bodem voor rekenonderwijs waar de hele school uiteindelijk de vruchten van plukt.
Door het drie-fasensysteem werken leraren intensief aan hun eigen ontwikkeling, aan de ontwikkeling van het team en aan de kwaliteit van het reken-wiskundeonderwijs op de hele school. Meer informatie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Kosten: op basis van offerte
Cursusdata: in overleg met aanvrager

ICT-boost voor je school
ICT is niet meer weg te denken uit het onderwijs. Het speelt een steeds belangrijkere rol. De wereld om ons heen verandert en het onderwijs moet mee om de kinderen hierop voor te bereiden. De manier waarop kent vele mogelijkheden. Tijdens dit traject bepalen we samen wat het beste bij jullie past. Meer informatie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. 

Kosten: op basis van offerte
Cursusdata: in overleg met aanvrager


Jonge kind Vakmanschap voor onderbouwteams
Vanuit betrokkenheid spelend en ontdekkend leren, dat is kenmerkend aan jonge kinderen. Om dat te optimaal te stimuleren is een onderbouwteam nodig dat sterk pedagogisch handelt en goed zicht heeft op de leer- en ontwikkelingslijnen van jonge kinderen. Leerkrachten moeten goed kunnen observeren zodat ze op beredeneerde wijze keuzes kunnen maken op het gebied van planning en inrichting van het onderwijs. Als leerkrachten dat beheersen, zijn ze in staat steeds nieuwe en juiste uitdagingen te bieden die aansluiten bij spelend, onderzoekend en ontdekkend leren. Meer informatie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. 

Kosten: op basis van offerte
Cursusdata: in overleg met aanvrager


Groeien van professionele feedback
Intensief met elkaar samenwerken is een van de voorwaarden om tot kwalitatief goed onderwijs te komen. Het geven van feedback lukt vaak prima, het ontvangen van feedback blijkt in de praktijk echter nog niet zo gemakkelijk te zijn. Vooral daadwerkelijk veranderingen aanbrengen naar aanleiding van feedback is moeilijk. Wanneer je elkaar in een professionele organisatie kunt en mag aanspreken op gedrag en resultaat zal dit door de hele organisatie heen voelbaar worden. Werkplezier en groei zal het gevolg zijn. Meer informatie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. 

Kosten: op basis van offerte
Cursusdata: in overleg met aanvrager

Share this product

Contact

 • Bezoekadres
   
  Thomas More Hogeschool
  Stationssingel 80
  3033 HJ Rotterdam
 • Telefoon
   
  +31 (0)10 – 4657066

 • Mail
   
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Twitter