fbpx

Montessori vakbekwaam voor leerkrachten

Op een Montessoriaanse wijze van Montessoribasisbekwaam naar Montessorivakbekwaam.

DOELGROEP
Deze opleiding is geschikt voor alle leraren die van Montessoribasisbekwaam door willen groeien naar een Montessorivakbekwame leerkracht.

INHOUD
Centraal in onze opleiding staan de volgende thema’s: verdieping van het Montessoricurriculum, Montessori kosmisch onderwijs en opvoeding én het Montessori pedagogisch-didactisch thema. Alle drie de thema’s zijn erop gericht betekenis te geven aan de conceptuele uitgangspunten van het Montessorionderwijs als basis voor ontwerpen van onderwijs en begeleiding van kinderen. Deelnemers kunnen één van de drie onderwerpen als hoofdthema kiezen en hierin onder begeleiding van een procesbegeleider een eigen weg bewandelen.

Samen met andere deelnemers die hetzelfde thema hebben gekozen, vorm je een leerteam. Tijdens werkplaatsbijeenkomsten kom je als leerteam zes keer samen om gezamenlijk de focus van je onderzoek te bepalen, thema’s uit te werken, te onderzoeken, te reflecteren en om elkaar middels feedback, feedup en feedforward te ondersteunen om vervolgens de thema’s weer krachtig verder uit te kunnen werken en uit te kunnen proberen in jouw eigen praktijk. We gebruiken hierbij het actie-onderzoek model van de TMH om verdieping te bereiken binnen de gekozen thema’s.

In de vier gezamenlijke bijeenkomsten zullen we met elkaar werken aan thema’s zoals bijvoorbeeld de opbouw van je portfolio en zorgen we voor kruisbestuiving tussen de verschillende leerteams. Er is veel aandacht voor jouw professionele groei en persoonlijke concept. Je maakt je eigen professionele groei zichtbaar en zorgt voor overdraagbaarheid van de nieuwe verworvenheden, ook ten behoeve van collega’s op je eigen werkplek.

Afronding: Je verzamelt tijdens de opleiding bewijzen van je Montessoribekwaamheden vakbekwaam in een portfolio en sluit af met een openbare presentatie van je meesterstuk waarin je de opbrengst van je praktijkonderzoek, leerproces en bekwaamheden zichtbaar en deelbaar maakt.

ORGANISATIE
Thomas More Academie. Opleiders: Lucinda Hecbert, Debbie van der Burgh en anderen

STUDIEBELASTING
200 uur (ongeveer 40 uur contacttijd, 160 uur zelfstudie en werkplekleren) waarvan vier gezamenlijke groepsbijeenkomsten van 4 uur, 6 door ons georganiseerde leerteambijeenkomsten van 3 uur, werkplekbezoeken en driehoeksgesprekken tussen deelnemer, werkplekcoach/schoolleerteam en opleider, een individueel gesprek en een afrondend eindgesprek.
Overige professionaliseringsbijeekomsten aansluitend op jouw thema kun je integreren in je meesterstuk.

CURSUSDATA
De opleiding gaat van start bij voldoende aanmeldingen. Cursusdata zullen dan tevens bekend worden gemaakt. 

LOCATIE
Thomas More Hogeschool en waar mogelijk op locatie van deelnemende scholen

KOSTEN
€2250,-

BIJZONDERHEDEN
Meer informatie over de inhoud: Debbie van der Burgh, specialist Montessori, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Share this product

Contact

 • Bezoekadres
   
  Thomas More Hogeschool
  Stationssingel 80
  3033 HJ Rotterdam
 • Telefoon
   
  +31 (0)10 – 4657066

 • Mail
   
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Twitter