fbpx

Interne schoolcoach didactiek

De opleiding tot Interne schoolcoach didactiek is bedoeld voor scholen die willen investeren in het niveau van basisvaardigheden en complexe vaardigheden van hun leerkrachten in de school. Denk hierbij aan differentiatie en werken met zorg in de klas. Om dit te bereiken is een nieuwe taak in het leven geroepen: de interne didactische schoolcoach. Deze wordt opgeleid om binnen de eigen school (bij voorkeur in de eigen bouw) de leerkrachten te coachen en begeleiden om goed, of nog beter te worden in de didactische vaardigheden. In de opleiding staat het coachen van alle leerkrachten (van de bouw) centraal.

DOEL
Interne schoolcoaches didactiek worden voldoende toegerust om binnen een school de leerkrachten te begeleiden en te coachen naar beheersing van de basisvaardigheden en op weg naar complexe vaardigheden.

DOELGROEP
Medewerkers die de didactische vaardigheden op basis- en complex niveau in zeer sterke mate beheersen. De zogeheten excellente medewerker, die in staat is om door zijn/haar rol/positionering in het team collega’s verder te helpen en een analyse van deze vaardigheden op schoolniveau kan maken.

INHOUD
De trainingen worden op maat aangeboden, zoveel mogelijk afgestemd op de deelnemers in hun schoolspecifieke situatie. In totaal zijn het zes avonden tot 21.30 uur en een intake- gesprek, een voortgangsgesprek en een eindpresentatie van 30 minuten.
De basis van de training omvat:
· Training 1: consultatie en informele feedback geven behandelen en oefenen
· Training 2: diverse vormen van coaching (onder andere lesson-study, directe coaching, co-teaching)
· Training 3: formele feedback (inzicht en oefening vanuit diverse methodieken)
De bijeenkomsten zijn opgebouwd vanuit de principes Leer het, Oefen het en Doe het
De fase Doe het vindt plaats op de werkvloer. Onderdeel van de opleiding is de coaching van de interne coach didactiek op de eigen school. De trainer coacht de coach didactiek, op maat. Na iedere bijeenkomst wordt een bezoek van een uur op de school van de didactische coach gepland.

ORGANISATIE
Bazalt. Trainer: Carola Riemens

STUDIEBELASTING
120 uur, inclusief het bijhouden van een portfolio en uitvoeren van opdrachten tussen de cursusavonden door.

CURSUSDATA
De totale opleiding loopt van 24 september 2019 (kick-off) tot mei 2020. De trainingen zijn gepland op maandagen van 18.30 tot 21.30 uur. Er worden aparte afspraken gemaakt voor coaching op de werkvloer tussen de trainingen door.

LOCATIE
Bazalt, Groot Handelsgebouw, Stationsplein 45, Rotterdam (naast Centraal Station)

KOSTEN
€2.480, exclusief materiaal en kilometerkosten voor de bezoeken op de school

BIJZONDERHEDEN
Onderdeel van de selectieprocedure is een bezoek en gesprek op de werkvloer met de trainer(s) van Bazalt. Deze opleiding wordt aangeraden na goed overleg tussen deelnemer en directie over de invulling binnen de eigen schoolorganisatie. Het is belangrijk dat de interne coach didactiek op enige wijze, binnen de mogelijkheden van de school, gefaciliteerd wordt om zijn/haar taak te kunnen uitvoeren.

WAARDERING
Deze opleiding wordt door cursisten beoordeeld met een 8,7

Share this product

Contact

 • Bezoekadres
   
  Thomas More Hogeschool
  Stationssingel 80
  3033 HJ Rotterdam
 • Telefoon
   
  +31 (0)10 – 4657066

 • Mail
   
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Twitter