fbpx

Studeren in deeltijd

Ben je er aan toe om de stap te zetten naar je droombaan? Is het tijd om de carrièreswitch te maken, zodat je betekenisvol werk kunt doen voor kinderen? Er zijn verschillende routes om leraar in het basisonderwijs te worden. Zo kun je je opleiding combineren met een baan. Veel deeltijdstudenten starten in de loop van de opleiding met werken in het basisonderwijs.

Deeltijdroutes bij Thomas More Hogeschool:

Theorie en praktijk
Aan het eind van elk semester (in januari en juni) loop je een hele week stage. Thomas More Hogeschool zorgt voor een stageplaats en praktijkbegeleiding. Tijdens de opleiding komen de kennisbases en didactiek van taal, rekenen en alle vak- en vormingsgebieden aan bod met daarbij steeds toepassingen in het basisonderwijs. De pedagogische en onderwijskundige aspecten van het beroep en het doen van onderzoek om eigen handelen en onderwijspraktijk te verbeteren vormen de rode draad.

Kosten
Je betaalt collegegeld en je moet boeken aanschaffen. Afhankelijk van je eerdere opleiding(en) betaal je wettelijk collegegeld of instellingscollegegeld. Als je al een onderwijsbevoegdheid hebt of een opleiding in de zorg hebt afgerond betaal je instellingscollegegeld, in overige gevallen kan je voor het wettelijk collegegeld studeren. Afhankelijk van je persoonlijke situatie kan je op de site van Duo kijken voor welke regelingen je eventueel in aanmerking komt.
> Zie voor actuele informatie: www.duo.nl

Aanmelding
De aanmelding verloopt via Studielink.

Meer informatie

 • Over aanmelden en algemene vragen: Claudia de Graaf, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Over de toelating: Veronique Weima, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Over de inhoud van de verkorte deeltijdopleiding:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Over de inhoud van het zij-instroomtraject: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Proefstuderen
Kijk in de agenda voor de data van deeltijd proefstuderen

Contact

 • Bezoekadres
   
  Thomas More Hogeschool
  Stationssingel 80
  3033 HJ Rotterdam
 • Telefoon
   
  +31 (0)10 – 4657066

 • Mail
   
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Twitter