Nieuws

Goed nieuws: vanaf komend studiejaar ontvang je stagevergoeding

15 februari, 2023 2 Minuten Onderwijs

Als pabo-student lever je een waardevolle bijdrage aan het onderwijs en dit mag beloond worden. Daarom willen de pabo’s in Zuid-Holland ervoor zorgen dat alle pabo-studenten vanaf studiejaar 2023-2024 een stagevergoeding krijgen bij het leren in praktijk. Een mooi initiatief waar de samenwerkende scholen van Thomas More Opleidingsschool enthousiast van worden. De details volgen nog want op dit moment zijn alle pabo’s hard aan het werk om het plan uit te werken maar dit goede nieuws wilden we vast met je delen!

Stage tijdens de pabo

Wie is de leraar die jij zelf wil zijn? Wat is de school die bij jou past? Je ontdekt door stage te lopen op verschillende scholen, in verschillende bouwen wat bij je past. Daarom is stage een belangrijk onderdeel binnen jouw opleiding. In het eerste jaar maak je kennis met de praktijk door de oriƫntatiestage van ongeveer een dag in de week, en per semester een of twee praktijkweken. Tijdens de opleiding breidt de duur en intensiteit uit. Je rondt de pabo af met een lio-stage (eindstage) waarbij je voor een langere periode de verantwoordelijkheid krijgt over een groep.

Over Thomas More Opleidingsschool

Thomas More Hogeschool vormt een partnerschap met acht basisschoolbesturen in Rotterdam en de regio: Edumare, de Groeiling, Laurentiusstichting, RVKO, SIKO, SKOP, WSKO en de Casimirschool. Ons partnerschap heet Thomas More Opleidingsschool. Hier werken we samen aan jouw ontwikkeling zodat jij straks aan de slag kan als startbekwame, eigenzinnige en wereldwijze leerkracht. Ons doel is geslaagd als jij als leerkracht gelooft in ieder kind en er met hart & ziel voor hen wil zijn.

Lees hier meer over de Thomas More opleidingsschool en houd onze kanalen goed in de gaten om op de hoogte blijven.