Collegegeld

Collegegeld/kosten

Voor je inschrijving aan Thomas More Hogeschool betaal je elk jaar collegegeld. Dit is wettelijk verplicht. De Wet op het Hoger Onderwijs en Wetenschappelijk Onderzoek (WHW) maakt onderscheid tussen wettelijk collegegeld en instellingscollegegeld.

De overheid bepaalt jaarlijks de hoogte van het wettelijke collegegeld zoals beschreven in de WHW-wetgeving. De hoogte van het instellingsgeld wordt jaarlijks door het College van Bestuur van Thomas More Hogeschool vastgesteld.

Niet iedereen komt per studiejaar in aanmerking voor het wettelijke collegegeld, hieraan zijn voorwaarden verbonden. Indien je aan alle eisen voldoet, dan kom je in aanmerking voor het wettelijk collegegeldtarief. In het document Toelichting collegegeld vind je meer informatie over de verschillende soorten collegegeld en over de wijze van betalen. Deze vind je in de rechterkolom bij de Downloads Studentzaken.

Voor het studiejaar 2018-2019 gelden de volgende collegegeldtarieven:

 • Wettelijk collegegeld voor voltijd en deeltijd: €2.060,-
 • Instellingscollegegeld: €6.950,-
  Het instellingstarief is opgebouwd uit het wettelijk collegegeld en de overheidsbijdrage. Hierop wordt vervolgens een korting toegepast. Deze korting is mogelijk door de samenstelling van de studentenpopulatie van de hogeschool. Jaarlijks wordt de mogelijkheid tot het verstrekken van een korting beoordeeld.

LET OP: Regeling halvering collegegeld

De hoogte van het collegegeld kan voor iedereen een financiële drempel zijn. Daarom heeft het kabinet een wetsvoorstel gemaakt voor de halvering van het collegegeld van eerstejaars studenten. Daarnaast wil het kabinet dat meer mensen kiezen voor een baan in het onderwijs. Voor studenten aan lerarenopleidingen wil het kabinet daarom zelfs het collegegeld voor 2 studiejaren halveren. Dit is momenteel nog een voorstel dat nog door de Eerste en Tweede Kamer moet worden goedgekeurd. Kijk voor de meest actuele informatie ook op deze pagina van de Rijksoverheid. Voldoet een student aan de voorwaarden voor halvering van het collegegeld? Dan is het collegegeld voor hem of haar in studiejaar 2018-2019 € 1.030 in plaats van € 2.060.*

Rekeningnummer wijzigen ten behoeve van betalen collegegeld

Als jij jouw betaalgegevens hebt bevestigd is het niet meer mogelijk het rekeningnummer waarvan je collegegeld wordt afgeschreven te wijzigingen in Studielink. Wil je het rekeningnummer toch wijzigen? Neem in dat geval contact op met studentzaken om te kijken of dit mogelijk is.

 

* In de eerste helft van 2018 is een wetsvoorstel Verlaging Collegegelden in behandeling. Dat zal mogelijk leiden tot verlaagde tarieven voor 2018/19 voor specifieke doelgroepen. Actuele informatie is te vinden op de website van Rijksoverheid.nl

In de eerste helft van 2018 is een wetsvoorstel Verlaging Collegegelden in behandeling. Dat zal mogelijk leiden tot verlaagde tarieven voor 2018/19 voor specifieke doelgroepen. Actuele informatie is te vinden op de website van Rijksoverheid.nl

Contact

 • Bezoekadres
   
  Thomas More Hogeschool
  Stationssingel 80
  3033 HJ Rotterdam
 • Telefoon
   
  +31 (0)10 – 4657066

 • Mail
   
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Agenda

Twitter