studentenblog

What to do tijdens toetsweek!?

toetsweek

Marissa, eerstejaars

Herken jij dat? Je toetsweek komt eraan en de stress schiet al in je schoenen en dit terwijl het al het einde van het schooljaar is. Ein-de-lijk die toffe vakantie in zicht! Hoewel de vrijheid lonkt en bijna binnen handbereik ligt, moet er voor velen nog flink wat werk verzet worden: toetsweek!

Hoe was mijn eerste jaar op de Pabo?

Eerstejaars tijdens introductiekamp

Marissa, eerstejaars

Het begon allemaal met de toelatingstoetsen. Wat was dit spannend zeg! Ik ben nog nooit zo blij geweest als toen ik het nieuws hoorde dat ik toegelaten was op de pabo Thomas More Hogeschool. Kijk mee in mijn eerste jaar!

Zo'n week

Sytske, eerstejaars

Het is weer zo'n week. Je kent ze wel. Je staat vroeg op school, maar je blijkt vrij te zijn. Het meisje naast je blijft hetzelfde vervelende liedje zingen. De batterij van je telefoon is leeg en tot overmaat van ramp...

Laat maar zien

Isabel, eerstejaars

De afgelopen tijd zijn de pabo 1 studenten naar verschillende basisscholen geweest. Daar werd het beeldend werk van kinderen bekeken en naar kunst gezocht in de omgeving van de school.

afvalbak

I-Self

Miranda, derdejaars in samenwerking met docent Brigitte

Op 23 mei 2017 vertrok een kleine delegatie van de onderzoeksgroep (zelfsturing) van pabo 3 studenten naar de hogeschool Saxion in Deventer. Daar werd een bijeenkomst georganiseerd die in het teken stond van het onderzoek van I-Self. (I-Self is een landelijk onderzoek naar zelfgestuurd leren in het basisonderwijs.) De bijeenkomst...

Studeren? Hoe zit het met het eten?

Miranda, derdejaars

Als ik uit mijn eigen ervaring mag spreken, dan ben ik zeker tijdens tentamenweken meestal tot laat op om alles af te maken of nog verder te werken aan de laatste projecten. Het gezond eten schiet er bij in. Hier is wat aan te doen...

Studiekeuzestress!

Miranda, derdejaars

Het valt niet mee om tot een goede studiekeuze te komen. Er zijn zoveel opleidingsmogelijkheden, er moeten zoveel zaken worden afgewogen! Sla je de ene richting in, dan sluit je misschien de andere uit. Wil je dat wel? Wat vind je leuk? Wat kan je nu al?

Kunst, Wetenschap & Technologie

Lindsay, eerstejaars

Op Thomas More Hogeschool was er vanaf dinsdag 14 februari tot en met donderdag 16 februari een projectweek ‘Kunst, Wetenschap & Technologie’.

Terugblik

Miranda, derdejaars

Beste lezer,
Het einde van dit jaar nadert snel, vandaar dat het tijd is voor mij om afscheid te gaan nemen van het redactieteam. Alles laatste bijdrage heb ik een stukje geschreven over het afgelopen jaar. Ik hoop dat u allen voor de laatste keer zou kunnen genieten van mijn bijdrage.

Dé tip voor studeren op het hbo

Lisanne, eerstejaars

Waarom vallen sommige studenten in het eerste jaar uit? Wat is nu het grootste verschil tussen de middelbare school en het hbo? En wat maakt hbo-studenten zo succesvol op de universiteit? Het zit hem allemaal in de ...

Schaakspinsels

Sytske, eerstejaars

De spinsels van het schaken,
Spelers roepen een stelling aan.
Eerste pion mag twee stappen maken,
Daardoor schuin maar ook recht slaan.
Koningin een stap naar voren,
Paard één naar  links en twee vooruit.
Dan naar achter met de toren,
Loper naar een witte ruit.
Toren en koning gaan rockeren,
Variaties komen in het spel.
Een slag is nu niet te blokkeren,
Geen mogelijkheid meer op herstel.
Stuk offeren is dan de uitkomst,
Maar de partij is haast gespeeld.
Schaak mat is in de aankomst,
De overwinning is toebedeeld.

(lekker veel) Stagelopen op de pabo

Lisanne, eerstejaars

Voor wie dat nog niet wist: op de pabo loop je stage. Heel veel stage. Je begint rustig in het eerste jaar met één dag per week en af en toe eens een hele week.

Contact

 • Bezoekadres
   
  Thomas More Hogeschool
  Stationssingel 80
  3033 HJ Rotterdam
 • Telefoon
   
  +31 (0)10 – 4657066

 • Mail
   
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Agenda

Twitter