studentenblog

Dé tip voor studeren op het hbo

Lisanne, eerstejaars

Waarom vallen sommige studenten in het eerste jaar uit? Wat is nu het grootste verschil tussen de middelbare school en het hbo? En wat maakt hbo-studenten zo succesvol op de universiteit? Het zit hem allemaal in de ...

Schaakspinsels

Sytske, eerstejaars

De spinsels van het schaken,
Spelers roepen een stelling aan.
Eerste pion mag twee stappen maken,
Daardoor schuin maar ook recht slaan.
Koningin een stap naar voren,
Paard één naar  links en twee vooruit.
Dan naar achter met de toren,
Loper naar een witte ruit.
Toren en koning gaan rockeren,
Variaties komen in het spel.
Een slag is nu niet te blokkeren,
Geen mogelijkheid meer op herstel.
Stuk offeren is dan de uitkomst,
Maar de partij is haast gespeeld.
Schaak mat is in de aankomst,
De overwinning is toebedeeld.

(lekker veel) Stagelopen op de pabo

Lisanne, eerstejaars

Voor wie dat nog niet wist: op de pabo loop je stage. Heel veel stage. Je begint rustig in het eerste jaar met één dag per week en af en toe eens een hele week.

Zo'n week

Sytske, eerstejaars

Het is weer zo'n week. Je kent ze wel. Je staat vroeg op school, maar je blijkt vrij te zijn. Het meisje naast je blijft hetzelfde vervelende liedje zingen. De batterij van je telefoon is leeg en tot overmaat van ramp...

Laat maar zien

Isabel, eerstejaars

De afgelopen tijd zijn de pabo 1 studenten naar verschillende basisscholen geweest. Daar werd het beeldend werk van kinderen bekeken en naar kunst gezocht in de omgeving van de school.

afvalbak

Studeren? Hoe zit het met het eten?

Miranda, derdejaars

Als ik uit mijn eigen ervaring mag spreken, dan ben ik zeker tijdens tentamenweken meestal tot laat op om alles af te maken of nog verder te werken aan de laatste projecten. Het gezond eten schiet er bij in. Hier is wat aan te doen...

Studiekeuzestress!

Miranda, derdejaars

Het valt niet mee om tot een goede studiekeuze te komen. Er zijn zoveel opleidingsmogelijkheden, er moeten zoveel zaken worden afgewogen! Sla je de ene richting in, dan sluit je misschien de andere uit. Wil je dat wel? Wat vind je leuk? Wat kan je nu al?

Kunst, Wetenschap & Technologie

Lindsay, eerstejaars

Op Thomas More Hogeschool was er vanaf dinsdag 14 februari tot en met donderdag 16 februari een projectweek ‘Kunst, Wetenschap & Technologie’.

Een kijkje in het leven van een student

Miranda, derdejaars

Deel één:

De afgelopen dagen stonden in het teken van de tentamenweek. De school was gehuld in een mantel van onrust en drukte. Zenuwachtigheid en onzekerheid voerden bij verschillende studenten de boventoon.

Het studentenredactieteam is gestart!

Wie kan er beter laten zien hoe het is om te studeren voor juf of meester dan de studenten zelf? Ons gloednieuwe redactieteam biedt een kijkje in de keuken. Toekomstige leerkrachten hebben vaak veel talenten en zo ook ons redactieteam. Marissa weet hoe je een sprankelende vlog (video-blog) neerzet. Isabel, Lindsay, Miranda, Jill, Sytske en Koen hebben allemaal hun eigen prachtige schrijfstijl en zullen jullie dan ook vooral in woorden op de hoogte houden. Sytske is zelfs bezig met haar eigen boek! Lisanne is een beeldende creatieveling en zal haar ervaringen vooral in foto's en tekeningen laten zien. Ze stellen zich nog even aan je voor:

Contact

 • Bezoekadres
   
  Thomas More Hogeschool
  Stationssingel 80
  3033 HJ Rotterdam
 • Telefoon
   
  +31 (0)10 – 4657066

 • Mail
   
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Agenda

Twitter