Internationalisering

Internationalisering
Elke reis begint met een eerste stap. Alleen leraren die hun eigen grenzen verkennen, kunnen die van hun leerlingen verleggen. De wereld wordt steeds kleiner. Door een verblijf in het buitenland bereid je jezelf voor op een toekomst in een wereld die cultureel steeds meer verweven raakt. Je leert omgaan met andere culturen, tradities en samenlevingen. Bovendien word je vandaag de dag niet alleen maar voor de Nederlandse arbeidsmarkt opgeleid, maar ook voor de vrije Europese markt. Wanneer je je horizon verbreedt, met andere talen en culturen weet om te gaan, dan ben je veel breder inzetbaar. Je leert jezelf vaak beter kennen en wordt er persoonlijk sterker van. Je beseft wat je sterke en zwakke punten zijn en je leert daarmee om te gaan. Je wordt daardoor niet alleen een betere leraar, maar je zult ook in staat zijn om internationalisering in het curriculum van de basisschool te integreren. En dat geeft jouw leerlingen een goede start als jonge 'wereldburgers'.

Internationalisering in het programma:

 • Pabo 2: Reisweek naar het buitenland: Alle studenten gaan naar het buitenland en organiseren dit zelf. Je kiest zelf waar je heen gaat, met wie en wat je gaat doen.
 • Pabo 4: Je kunt kiezen voor de minor internationalisering: drie maanden onderzoek/stage in het buitenland, de bestemming bepaal je geheel zelf (de voorbereidingen starten in pabo 3). 
 • Stage in het buitenland behoort tot de mogelijkheden.

'Tijdens het reizen ontdek je niet alleen een andere cultuur, tref je niet alleen mensen met een andere levensvisie aan, kijk je niet alleen maar naar al het moois wat een land te bieden heeft, maar word je ook gedwongen te kijken naar jezelf, te leren en te beseffen. Terugkeren doe je met een rugzak vol ervaringen, leermomenten en zelfontwikkeling' (Student minor internationalisering)

> Download Erasmus Charter for Higher Education 2014-2020

Contact

 • Bezoekadres
   
  Thomas More Hogeschool
  Stationssingel 80
  3033 HJ Rotterdam
 • Telefoon
   
  +31 (0)10 – 4657066

 • Mail
   
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Agenda

Twitter