Doorstromen van mbo naar hbo in Rotterdam

Droom jij ervan om leraar te worden op een basisschool?
Fantastisch, want er zijn veel banen voor leraren! Om ervoor te zorgen dat jij die droom kunt waarmaken, is er nu een doorstroomprogramma mbo-pabo. Het Zadkine, Albeda College, Hogeschool Rotterdam, Hogeschool Inholland en Thomas More Hogeschool hebben dit programma samen ontwikkeld. In een half jaar tijd leer je alles wat je moet weten, en kunnen, voor de toelatingstoetsen van de pabo.

Wat houdt het doorstroomprogramma pabo in?
In het doorstroomprogramma volg je na je mbo opleiding een traject van een half jaar waarin je wordt voorbereid op studeren aan de pabo. Je werkt aan de vakken aardrijkskunde, geschiedenis en natuur & techniek. Er wordt ook aandacht besteed aan rekenen, taal, algemene hbo vaardigheden en oriëntatie op het beroep. Op deze manier ben je voorbereid om de toelatingstoetsen te maken en is je kans van slagen op de pabo een stuk groter. Aan het begin van het programma doe je een intakeassessment. Hierdoor ontdek je waar jij je nog in kunt ontwikkelen. Het doorstroomprogramma gaat dus echt over jouw ontwikkeling!
Bekijk ook www.mbopabo.nl

Voor wie is het doorstroomprogramma bedoeld?
Ben jij een mbo-student niveau 4 die de pabo wil gaan volgen? Maar heb je de toelatingstoets nog niet gehaald? Of wil je jezelf van tevoren extra goed op de toelatingstoetsen voorbereiden? Dan is dit doorstroomprogramma voor jou een goede stap! In het schema hiernaast zie je welke manieren er zijn om aan
de pabo te beginnen.

schema mbo hbo

Wat zijn de kosten voor het doorstroomprogramma?
Je blijft tijdens dit programma ingeschreven bij je mbo-opleiding. Daarvoor moet je uitstel van diplomering aanvragen bij je school. Daardoor blijf je regulier collegegeld betalen en blijf je studiefinanciering ontvangen als je daar recht op hebt.

Wanneer start het doorstroomprogramma?
Het doorstroomprogramma start in september 2017. Je volgt het onderwijs op de pabo’s in Rotterdam. Aan het einde van het programma maak je de toelatingstoetsen aardrijkskunde, geschiedenis en natuur & techniek. Als je deze toetsen haalt, kun je in februari 2018 starten op de pabo.

Interesse in het doorstroomprogramma?
Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen. Daarnaast is het belangrijk dat je dit met je slb’er bespreekt, zodat hij hier verder rekening mee kan houden binnen je loopbaanoriëntatie. Aanmelden voor het doorstroomprogramma kan tot vaststelling van je mbo-diploma door de examencommissie. Weet je niet wanneer dit is, neem dan zo spoedig mogelijk contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Contact

 • Bezoekadres
   
  Thomas More Hogeschool
  Stationssingel 80
  3033 HJ Rotterdam
 • Telefoon
   
  +31 (0)10 – 4657066

 • Mail
   
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Agenda

Twitter