3-jarig VWO'ers Traject

vwo'ers-traject in 3 jaar met voorbereiding op pre-master en baangarantie

Met een vwo-diploma op zak is het op Thomas More Hogeschool mogelijk de voltijdopleiding pabo in drie jaar te doen! In het vwo’ers-traject worden onderdelen van het reguliere programma ingedikt. Je loopt veel stage en doet praktijkgericht onderzoek.

Wil je na je bacheloropleiding verder met een masteropleiding, kies dan voor extra modules op het gebied van statistiek, Engels en rapportages schrijven. Zo bereid je je voor op de toelatingstoets bij de Erasmus Universiteit voor een pre-master, zoals:

 • Onderwijswetenschappen
 • Gezinspedagogiek
 • Onderwijspsychologie

Met dit traject kun je dus in 5 jaar een bachelor pabo én een aansluitende wo-master (meer gericht op onderzoek) behalen (3 jaar pabo, 1 jaar pre-master, 1 jaar master). Na je bachelor kan je er ook voor kiezen een hbo-master te halen die meer praktijkgericht is.

Het werkveld (de schoolbesturen waar Thomas More Hogeschool mee samenwerkt) wil diversiteit binnen schoolteams en daarom ook master-opgeleide leraren basisonderwijs in dienst hebben. Wij maken afspraken met de besturen over het “profiel” van deze leraren en het soort functies binnen basisscholen waarin zij kunnen gaan werken. Je studieprogramma en stagebegeleiding worden afgestemd op dit profiel. Rond je je (volledige) studie met een positief resultaat af dan profiteer je van de baangarantie bij een RVKO school na diplomering.

Wil je het 3-jarig vwo'erstraject gaan volgen? Om je rekenniveau in te schatten vragen we je de WISCAT-pabo (rekentoets) van te voren te maken. Dit kan je doen in het kader van de studiekeuzecheck op 6 juli.

Als je vragen hebt kun je contact opnemen met Martin Langedoen, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Contact

 • Bezoekadres
   
  Thomas More Hogeschool
  Stationssingel 80
  3033 HJ Rotterdam
 • Telefoon
   
  +31 (0)10 – 4657066

 • Mail
   
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Agenda

Twitter