Masteropleiding Passend Meesterschap

Vind jij het ook belangrijk om passend onderwijs aan alle kinderen te bieden, aansluitend bij hun kwaliteiten en mogelijkheden? Wil je ook een betrokken leraar zijn, die goed met complexe situaties in de groep om kan gaan? De Master Passend Meesterschap (MPM) leidt je op tot een deskundige professional die met een flexibele en onderzoekende houding adequaat kan handelen in complexe onderwijssituaties. Passend onderwijs met hart en ziel!

DOEL
Naast het ontwikkelen van persoonlijke, individuele vaardigheden, gaat het ook om de klas als geheel en als deel van de school en de gemeenschap. Samenwerken, communiceren en zorg dragen voor elkaar zijn daarbij belangrijke vaardigheden. Daarvoor is het nodig dat leerlingen, leerkrachten en ouders zich competent en ondersteund weten en als ‘learning partner’ benaderd worden. Inzichten vanuit o.a. de positieve psychologie, de Self Determination Theory en coaching -worden hierbij ingezet. Het uitgangspunt is om ieder kind toe te rusten op deelname aan de maatschappij binnen zijn of haar mogelijkheden.

INHOUD
Tijdens de opleiding ontdek je hoe je vanuit een onderzoekende en oplossingsgerichte houding in complexe onderwijssituaties ondersteuningsbehoeften van kinderen kunt formuleren, gericht op het versterken van de eigenheid van leerlingen en het behalen van persoonlijke doelen. Je leert hoe je juist de sterke kanten en talenten van kinderen kunt gebruiken als inzet voor de ontwikkeling van de hele groep en hoe je de leeromgeving zo optimaal mogelijk in kunt richten voor alle kinderen. Ook leer je de sterke kanten van collega’s, ouders en externe professionals in te zetten, gericht op versterking van de leeromgeving van de kinderen.

WERKWIJZE
Tijdens de opleiding sta je als professional centraal. Complexe situaties uit je beroepspraktijk worden tijdens de bijeenkomsten uitgewerkt. Leervragen, dilemma’s en casuïstiek neem je mee naar de opleiding en na gezamenlijk onderzoek neem je inzichten en ideeën mee terug naar de school en je groep. In de opleiding ben je zelf verantwoordelijk voor het leerproces. Tijdens de lesdagen worden diverse werkvormen en daarbij behorende organisatieprincipes ingezet (zoals colleges, thema-netwerken, begeleide intervisie en begeleide leerkring). Opdrachten voer je uit in je eigen beroepspraktijk.

ORGANISATIE
De Master Passend Meesterschap wordt aangeboden door Radiant, een coöperatie van negen Nederlandse hogescholen. Bij de ontwikkeling en uitvoering van de Master Passend Meesterschap werken CHE, Hogeschool De Kempel, Driestar hogeschool, Iselinge Hogeschool, Katholieke Pabo Zwolle, de Marnix Academie, Hogeschool Thomas More en Viaa Zwolle nauw samen. De opleiding wordt verzorgd door lectoren en docenten van de meewerkende hogescholen. Zij hebben ruime ervaring op het gebied van passend onderwijs.

STUDIEBELASTING
De opleiding duurt 2 jaar en omvat 30 EC per jaar (totaal 60 EC)

KOSTEN
Het collegegeld is € 2.006,- per jaar indien je niet eerder een master op het gebied van onderwijs of zorg hebt behaald. Heb je wél eerder een master op dit gebied gevolgd, dan bedraagt het collegegeld € 6.995,- per jaar. Dit is inclusief materiaalkosten, maar exclusief verblijfkosten van de tweedaagse (€ 300,- inclusief btw), de kosten voor de boeken (ongeveer € 350,- per jaar) en eventuele studiereis.

Lerarenbeurs
Voor deze master kan vanaf 1 april 2017 een lerarenbeurs bij DUO worden aangevraagd. Het CROHO-nummer is nu nog niet bekend, daarom word je verzocht handmatig de naam van de opleiding, Master Passend Meesterschap, in te vullen. Tegelijk dien je ook aan te geven dat het gaat om ‘een master in afwachting van de CROHO-registratie’. Je aanvraag wordt door DUO geregistreerd op de datum van binnenkomst en wordt gereserveerd tot dat je het CROHO-nummer aan DUO doorgeeft. Daarna ontvang je van bericht van DUO of de lerarenbeurs is toegekend. Je ontvangt het CROHO-nummer zodra we dit weten. Schrijf je dus snel bij ons in voor de opleiding en reserveer je aanvraag bij DUO!

Teambeurs
Behalve een lerarenbeurs is het ook mogelijk een teambeurs aan te vragen. U kunt op de website nooituitgeleerd snel checken of u in aanmerking komt voor deze beurs.

LOCATIE
De uitvoeringslocatie voor de master is afhankelijk van het aantal inschrijvingen. Als er voldoende studenten zijn voor een Rotterdam-groep, worden de colleges gegeven in Rotterdam en gedeeltelijk in Utrecht. Als er te weinig aanmeldingen zijn om een groep in Rotterdam te starten, worden de colleges gegeven op de Marnix Academie in Utrecht.
> informatie over deze opleiding bij de Marnix Academie

BIJZONDERHEDEN
Deze masteropleiding wordt aangeboden door Radiant, een coöperatie van negen Nederlandse hogescholen. (Christelijke Hogeschool Ede, Hogeschool De Kempel, Driestar educatief, Iselinge Hogeschool, Katholieke Pabo Zwolle, Marnix Academie, Thomas More Hogeschool en Viaa Zwolle).

KWALITEIT
De MPM is een nieuwe opleiding en ligt nog ter accreditatie bij de Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO). Na afronding van de opleiding ontvang je een diploma en mag je de titel Master of Education (Med) voeren.

 

Share this product

Contact

 • Bezoekadres
   
  Thomas More Hogeschool
  Stationssingel 80
  3033 HJ Rotterdam
 • Telefoon
   
  +31 (0)10 – 4657066

 • Mail
   
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Agenda

Twitter